Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 15:39

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας ο Δήμος Θεσσαλονίκης με θέμα τον τουρισμό.

 Η συνάντηση έλαβε χώρα παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτας Πανδή και του δημάρχου Κωνσταντίνου Νικολούζου.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων καλωσόρισε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι η πρωτοβουλία για την διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να κατατεθούν χρήσιμες απόψεις και σκέψεις για την ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας αλλά και να διερευνηθούν περαιτέρω δυνατότητες για συνεργασίες.

Στην εκδήλωση πέραν της παρουσίασης της πόλης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού και επιχειρηματικού προορισμού, συζητήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον κλάδο της τουριστικής επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη συνεργασιών για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού καθώς και η δυνατότητα διάθεσης τοπικών προϊόντων στην αγορά της Βορείου Ελλάδος με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου και του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στην ενίσχυση της ταυτότητας κάθε αξιόπιστου προορισμού.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Κέρκυρας και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, εντάσσεται σε μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε το 2013, με τίτλο «Διπλωματία των πόλεων» και βραβεύθηκε το έτος 2016 από τα Greek Hospitality Awards.

μπουταρης γαλιατσατος 5μπουταρης γαλιατσατος 5