«Πολεμικό» σκηνικό στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα μπάζα στα Δαυγάτα (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 11:40

«Πολεμικό» σκηνικό στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα μπάζα στα Δαυγάτα (video)

Ένταση και διαξιφισμοί - Επεισόδιο Διονύση Λυκούδη – Τάσου Τζωρτζάτου μετά το τέλος της συνεδρίασης!

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς. 

Η ένταση προκλήθηκε στο τελευταίο θέμα της συνεδρίασης, όσον αφορά την εναπόθεση των μπάζων από τα εργα στο Αργοστόλι στα Δαυγάτα.

Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, πήραν τον λόγο και εξέφρασαν το παράπονό τους για την επικείμενη αδειοδότηση προσέλευσης των φορτηγών για να εναποθέτουν τα οικοδομικά μπάζα σε οικόπεδο της περιοχής.

Πρώτος μίλησε ο κάτοικος Διονύσης Γασπαρινάτος ο οποίος ανέφερε πως : «Τα Δαυγάτα έχουν δεχθεί πλήγματα ξεκινώντας από τον σεισμό του 2014. Εχει καταστραφεί ο δρόμος . Το μουσείο φυσικής ιστορίας που λειτουργούσε και έδινε ζωή έκλεισε έξι χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα στα Δαυγάτα. Τώρα είναι να εγκατασταθεί μονάδα για τα οικοδομικά απόβλητα. Τα Δαυγάτα με αυτό θα δεχθούν την χαριστική βολή. Χρειάζεται μία συγκεκριμένη άδεια για να γίνει αυτή η είσοδος των οχημάτων και δεν έχει εκδοθεί. Θα είναι κρίμα να μας δώσετε και αυτό το χτύπημα. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανένα φορτηγό να περάσει…».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σπύρος Βαγγελάτος, ο οποίος αφού εξαπέλυσε τα πηρά εναντίον της Δημοτικής Αρχής και της ΚΕΔΗΚΕ παρακάλεσε να «Μην μας χώσετε το χωριό μας με μπάζα, είναι άδικο… «

Κάπου εκεί υπήρξε οξεία αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκη, ο οποίος σε πολύ έντονο τόνο αναφερόμενος προς τον Σπύρο Βαγγελάτο, τόνισε» ότι ασκεί κριτική για όλα τα ζητήματα που δεν έχει γίνει στα Δυαγάτα και η κουβέντα τα μπάζα να πάνε αλλού, δεν είναι ορθή».

Αναρμόδιος για την άδεια και εγκατάσταση της λειτουργίας εμφανίστηκε ο Διονύσης Λυκουδης, ο οποίος έριξε το μπαλάκι στην Περιφέρεια και την αντιπεριφέρεια. Το δημοτικό συμβούλιο είναι αρμόδιο μόνο για την άδεια εισόδου – εξόδου, ήταν τα λόγια του αναπληρωτή δημάρχου

Θεόφιλος: «Η Δημοτική Αρχή έχει διχάσει την Κοινωνία»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε πως: « Η δημοτική Αρχή έχει διχάσει την κοινωνία. Δεν σέβεται και δεν θέλει να έρχονται οι αιρετοί πρόεδροι στο δημοτικό συμβούλιο και να ενημερώνονται. Στο χωριό των Δαυγάτων 9 χρόνια τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που με τα μπάζα τα τελευταία χρόνια στην Κεφαλονιά. Αυτό που τους λέμε ότι θα πάνε εκεί για 2-3 μήνες και θα φύγουν, μα δεν θα φύγουν. Τόσους μήνες θα μπορούσατε να έχετε φέρει αυτό το πρόβλημα να το είχαμε λύσει. Τάσσομαι με το χωριό».

Ο Διονύσης Μινέτος, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο στο νησί : «Πάλι μας απασχολούν τα μπάζα. Αν είχατε βρει ένα οικόπεδο κοντά στον ΧΥΤΑ και βάζατε τον όρο ότι η ανακύκλωση θα γίνει κοντά στον ΧΥΤΑ, τότε θα ήταν καλύτερα τα πράγματα».

Επεισόδιο Διονύση Λυκούδη – Τάσου Τζωρτζάτου μετά το τέλος της συνεδρίασης

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την ώρα αποχώρησης από την αίθουσα, μεταξύ του αναπληρωτή Δημάρχου Διονύση Λυκούδη και του τοπικού συμβούλου Διλινάτων Τάσου Τζωρτζάτου.

Τα «αίματα άρχισαν να ανάβουν» όταν ο Τζωρτζάτος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, απεκάλεσε τον Διονύση Λυκούδη «αντιδήμαρχο της πλάκας», γεγονός που εξόργισε τον αναπληρωτή δήμαρχο.

Οι δύο πλευρές έδωσαν συνέχεια στην κόντρα του μετά το τέλος της συνεδρίασης, καθώς λίγο έλειψε να ήρθαν στα χέρια.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων που τους χώρισαν, τα πράγματα κάπως ηρέμησαν και η συνέχεια της κόντρας έμεινε μόνο στο… λεκτικό της κομμάτι εκτός του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου!

https://www.youtube.com/watch?v=qp9ijhdlVIg

245

6