Σπύρος Κουνάδης: «Εύχομαι η παραίτησή μου να βάλει μυαλό σε κάποιους»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:10

Σπύρος Κουνάδης: «Εύχομαι η παραίτησή μου να βάλει μυαλό σε κάποιους»

Ο Σπύρος Κουνάδης εμμένει στην απόφασή του για παραίτηση από δημοτικός σύμβουλος και στην απόσυρσή του από την πολιτική σκηνή της Κεφαλονιάς.Αν και οι ημέρες, από τότε που ανακοίνωσε τις προθέσεις του στο δημοτικό συμβούλιο  έχουν περάσει, τίποτα ακόμα δεν έχει καλμάρει την οργή και την απογοήτευσή του για την εξέλιξη των πραγμάτων. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή


Συναντήσαμε τον κ. Κουνάδη και αυτό πρόθημα μας εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να παραιτηθεί.

- Για το αν εμμένει στην απόφαση παραίτησής του
«Φυσικά και επιμένω. Έχω καταθέσει την αίτηση παραίτησης, έχει πρωτοκολληθεί με αριθμό 4914 στις 25.9 2012, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο. Πιστεύω ότι κράτησα το λόγο μου σε αυτά που είπα».

- Για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση
«Οι λόγοι ήταν ότι δεν υπήρχε καμία συνεργασία και καμία συναδελφικότητα από τους αιρετούς μέσα στην παράταξη. Οι περισσότεροι για προσωπικούς λόγους και προσωπική προβολή λειτουργούσαν από μόνοι τους σαμποτάροντας όλους τους άλλους. Συγκεκριμένα στη Σάμη δεν είχα καμία βοήθεια από κανέναν. Προσπαθούσα με τα χέρια και με την καλή διάθεση των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια και τους ανθρώπους στην καθαριότητα και τους υπαλλήλους που ήταν άριστοι στη συνεργασία μας. Προσπαθούσαμε με το τίποτα να εξυπηρετήσουμε την καθημερινότητα, να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη. Δεν είχα ούτε χρήματα, ούτε μηχανήματα, όταν όλες οι δημοτικές ενότητες είχαν τουλάχιστον ένα JCB.
Παρακαλούσα να έρθει ένα JCB δεν ερχότανε ποτέ, είτε θα χάλαγε στο δρόμο, είτε θα το κρύβανε, είτε θα έπαιρνε άδεια ο χειριστής. Αγανάκτησα. Δυο χρόνια δεν μπόρεσα να προσφέρω τίποτε μέσα στη Σάμη. Το δέχομαι και το παραδέχομαι.
Η Σάμη είναι ένας πλούσιος τόπος. Δεν την εκμεταλλευτήκαμε και αντίθετα την «πυροβολήσαμε», της γυρίσαμε την πλάτη και είναι πολύ άδικο αυτό. Θα μπορούσε η Σάμη, εκτός από τα σπήλαια, να αξιοποιηθούν όλα τα αρχαία και να μην ψάχνουμε αλλού να βρούμε αρχαία. Η Σάμη έχει αρχαία. Ένα σπηλαιολογικό πάρκο θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε. Το ξέρω είναι δύσκολο, θέλει λεφτά, αλλά θα μπορούσαμε να βάλουμε τις βάσεις για να ξεκινήσει. Θα μπορούσαμε να αναδείξουμε όλα τα αρχαία της Σάμης, καθώς όπου και να σκάψεις , σε μισό μέτρο, έχει αρχαία. Υπάρχουν οι Αγιοι Φανέντες. Έχουμε τρομερά αξιοθέατα εκεί και θα μπορούσε να αναπτυχθεί και τουριστικά».

- Για το αν πικράθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων
«Με αυτό που έγινε απογοητεύτηκα. Από σήμερα είμαι απλός πολίτης. Πριν συντάξω την παραίτησή μου είχα γράψει πολλές σελίδες. Επέλεξα στην τελική της μορφή να γράψω δέκα γραμμές. Τα παράπονά μου είναι πολλά, αλλά δεν θα γίνω «κατίνα». Φεύγω με παράπονο γιατί ήθελα να προσφέρω, αυτό το λίγο που μπορούσα για όλο τον κόσμο. Να πω ότι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι».

- Για τον αν προσπάθησε ο δήμαρχος να τον μεταπείσει
«Κάναμε πολλές συζητήσεις και με το δήμαρχο και με πολλούς συνάδελφους και φίλους, όμως ο Σπύρος κρατάει τον λόγο του και δεν τον παίρνει πίσω. Για μένα υπάρχει άσπρο και μαύρο. Γκρίζο δεν υπάρχει για τον Σπύρο Κουνάδη».

- Για το μέλλον του μακριά από την πολιτική
«Από εδώ και πέρα θα γυρίσω στην υπηρεσία μου, θα δουλέψω όπως δούλευα και μετά θα καταθέσω τα χαρτιά για να πάρω τη σύνταξή μου. Εύχομαι η παραίτησή μου να βάλει μυαλό σε κάποιους και να κοιτάξουν τον πολίτη και την καθημερινότητά του. Πρέπει τη λάμπα που καίγεται και τη λακούβα έξω από το σπίτι του κάθε πολίτη, να τα φτιάχνουμε αυθημερόν. Έτσι μόνο θα προσφέρουμε. Με λόγια μόνο δεν κάνουμε τίποτα».


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250