Ο Μινέτος άδειασε το Δήμο για την πλατεία των Βλαχάτων (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 23:09

Ο Μινέτος άδειασε το Δήμο για την πλατεία των Βλαχάτων (VIDEO)

Η επικαιροποίηση του προϋπολογισμού της μελέτης για την αποπεράτωση του πολύπαθου έργου της πλατείας των Βλαχάτων συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα ετέθη ως κατεπείγον καθώς θα πρέπει να ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το «πράσινο ταμείο» πριν τις 10 Δεκεμβρίου

Διονύσης Μινέτος : «Πολύ αυξημένος ο προϋπολογισμός του έργου»

Άρτια ενημερωμένος για το θέμα εμφανίσθηκε κατά την τοποθέτησή του  Διονύσης Μινέτος από την «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά»  ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του , αν και εν τέλει στήριξε το αίτημα.

Ο κ. Μινέτος ανέφερε ότι το χωριό ταλαιπωρείται από το 2009-2010 όπου ξεκίνησε το έργο, το οποίο χρηματοδοτούνταν από την αρχή από το πράσινο ταμείο.

Μετά την αποχώρηση του εργολάβου είχαν μείνει 90.000 ευρώ με το πράσινο ταμείο να ζητά την επαναπροκύρυξη του έργου για να μη χαθούν τα χρήματα , αλλά η Δημοτική Αρχή δεν το έκανε με αποτέλεσμα το πράσινο ταμείο να απαντήσει εγγράφως ότι απεντάσσει το έργο και να μεταφέρει τα χρήματα αλλού.

«Στο χωριό, δεν σας κρύβω, ότι θεωρούν ότι ο όλος χειρισμός του έργου είναι μια πολιτική τιμωρία από εσάς για το χωριό » ανέφερε.

«Κοιτάζοντας τον προϋπολογισμό του έργου, επαναπροκηρύσσεται  στις 200.000 ευρώ. Σε σχέση με την αρχική μελέτη, στη νέα μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος έχουν αφαιρεθεί πολλά από την πλατεία» , ανέφερε δεικτικά ο κ . Μινέτος και διερωτήθηκε «πως ανεβαίνει πάλι το κόστος στα 200.000 ευρώ από τη στιγμή που είχε απορροφηθεί πάνω από το μισό του προηγούμενου ποσού ».

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτηση του κ. Μινέτου

https://youtu.be/jsWA5tloCvk

«Την καθυστέρηση από τις υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν το θέμα καυτηρίασε ο Βασίλης Ρουχωτάς (Ενωμένη Τεράπολη) ενώ από την ίδια παράταξη ο  Σπύρος Σαμούρης τόνισε ότι δεν είναι το πρώτο θέμα που έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο «εξαπίνης».