Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή στους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 10:03

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή στους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων

Ως άνθρωπος, ως πολιτικός αλλά κυρίως ως πατέρας, που κατανοεί και συμμερίζεται την αγωνία και τον μόχθο των γονέων, την προσπάθεια των παιδιών, την ανάγκη προσδοκίας, ελπίδας, ασφάλειας, εξέλιξης και δημιουργίας μέσα από την κατάκτηση της γνώσης , θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς, όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ειδικά σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από αστάθεια αβεβαιότητα, που πάσχει από ιδανικά και εγγυήσεις, αυτό σας το επίτευγμα καθίσταται περισσότερο σημαντικό από ποτέ...


Η επιτυχία σας είναι διττή.


Αφενός, είναι το επιστέγασμα της συστηματικής και αδιάλειπτης προσπάθειας, των στερήσεων και των δυσκολιών που επί μακρόν καταβάλλατε και δικαιώνει τους κόπους και τις θυσίες στις οποίες υποβληθήκατε, τόσο εσείς προσωπικά όσο και η οικογένειά σας. Θυσίες και κόπους που ενίσχυσαν πολλαπλάσια οι δυσμενείς συγκυρίες της ασθμαίνουσας οικονομικο-κοινωνικής πραγματικότητας.


Αφετέρου, σηματοδοτεί μία νέα αρχή, μια αρχή που προσφέρει ευκαιρία, διέξοδο, φως, το φως της ελπίδας, στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι. Αποκτάτε πλέον, την δυνατότητα να εφοδιαστείτε με τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις και εμπειρίες, οι οποίες θα σας καταστήσουν ενεργούς και χρηστούς πολίτες της κοινωνίας,, θα σας δώσουν δύναμη αυτοπεποίθηση και εχέγγυα για την επιβίωση αλλά και τη βελτίωση της ζωής, της δικής σας, των ανθρώπων που αγαπάτε, του τόπου μας και της κοινωνίας μας.


Δική μας υποχρέωση, είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα σας επιτρέψουν να εξασφαλίσετε ένα μέλλον με προοπτική, με σταθερότητα και ουσία αλλά και να δημιουργήσετε, να προσφέρετε και ως νέοι επιστήμονες να επιστρέψετε στις ρίζες σας, να ενταχθείτε παραγωγικά στην κοινωνία μας συμβάλλοντας στην πρόοδό της.


Αλλά και για τους υποψηφίους που δεν τα κατάφεραν, να υπενθυμίσουμε, ότι η ζωή τους δεν κρίνεται από αυτήν τη μία «μάχη». Οι αγώνες θα είναι διαρκείς , επίπονοι και σε όλες της εκφάνσεις και τα στάδια της πορείας τους. Το παν είναι να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους και τη θέσπιση στόχων, γιατί αυτό ακριβώς είναι που νοηματοδοτεί τη ζωή μας.


Σας εύχομαι ολόψυχα, πάντα επιτυχίες , καλή σταδιοδρομία, καλή δύναμη και να μην ξεχνάτε ότι κερδήθηκε μια μάχη και ας είναι αυτή ένα όπλο αυτοπεποίθησης, ηθικής επιβεβαίωσης, ψυχικής και σωματικής τόνωσης για όλες τις άλλες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Σωτήριος Κουρής




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250