Περιφέρεια: Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 21ης Μαΐου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 07:48

Περιφέρεια: Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 21ης Μαΐου

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων από το πρωί της Τετάρτης 20ης Μαΐου 2015 μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 21ης Μαΐου 2015.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2015

Ώρα 11.00πμ.:
Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές παρουσία, του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου και Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου στο Νεκροταφείο Αργοστολίου.

Ώρα 07:30 μμ:
Το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, πραγματοποιεί Εκδήλωση – Αφιέρωμα στην Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο κ. Γεράσιμος Μπάλλας, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, η κ. Δώρα Μαρκάτου, τ. αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κ. Ανδρεάς Τραυλού και χορευτικές ομάδες του Λ.Ε.Α.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2015

Χαιρετισμός με κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εθνικών Εμβατηρίων στους δρόμους της πόλης.

Ώρα 08:00 πμ:
Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:00 πμ:

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού.
Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Τσιγώνια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.

Ώρα 11:00 πμ:

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών.

Ώρα 11:30πμ:

Παρέλαση προ των επισήμων, των θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, σπουδαστών, μαθητών των σχολείων του Δήμου Αργοστολίου, προσκόπων, οδηγών, του Λυκείου Ελληνίδων, φορέων κ.λ.π., με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλονιάς « Διονύσιος Λαυράγκας», στο χώρο της πλατείας Αργοστολίου.

Μετά το πέρας της παρέλασης οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.
Παρακαλείτε το κοινό, όπως παραμείνει, στο χώρο της κεντρικής πλατείας για να παρακολουθήσει και να συμμετέχει.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες του Νομού μας.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.
Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μ. Κλαουδάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για κατάθεση στεφάνων στα τηλέφωνα 2671360530-531.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250