Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται! Τον παλιό «κακό» του εαυτό θύμισε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 14:23

Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται! Τον παλιό «κακό» του εαυτό θύμισε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο!

Τον παλιό κακό του εαυτό θύμισε δυστυχώς χθες το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς. Όσο καλή πρόθεση και να έχει κάποιος, δεν μπορεί να μην επισημάνει το σκηνικό «χάους» που στήθηκε για μία ακόμη φορά, με αλληλοκατηγορίες, χοντρές εκφράσεις και άγριους καβγάδες! Θέλαμε να πιστεύουμε ότι αυτό το σκηνικό έχει περάσει ανεπιστρεπτί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ωστόσο ήρθαν κουβέντες και συμπεριφορές των συμβούλων για να μας επισημάνουν πως οι … κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα!

DSC 0346

Και ενώ η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει καλά με την σχεδόν ομόφωνη απόφαση για την μετονομασία του αεροδρομίου Κεφαλονιάς σε «Αννα Πολλάτου» και τα «μπράβο» που ακούστηκαν και από την πλευρά της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική.

DSC 0343

«Μαραθώνια» συνεδρίαση εννέα ωρών

Ούτε λίγο ούτε πολύ η συνεδρίαση κράτησε σχεδόν εννέα ώρες (!). Ξεκίνησε στις 6.40 μ.μ. και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα (!).

Δεν τηρήθηκαν οι χρόνοι ομιλιών

Οι χρόνοι για μία ακόμη φορά δεν τηρήθηκαν! Ο καθένας μιλούσε όσο ήθελε και όποτε ήθελε. Οι εντάσεις και οι καβγάδες ήταν πολλοί και ο πρόεδρος του ΔΣ Μάκη Παναναστασάτος φαινόταν ανήμπορος να αντιδράσει!

Σε μερικές στιγμές φαινόταν απλός θεατής σε όσα διαδραματίζονταν, ενώ « κλέβοντας»  τη δόξα από τον προκάτοχό του Νίκο Ανουσάκη, είχε μία έντονη «λογομαχία» με τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, όσον αφορά την καταμέτρηση των ψήφων (καταμέτρησε την ψήφο του Άγγελου Αγγούρια, ο οποίος ωστόσο είχε αποχωρήσει από το συμβούλιο νωρίτερα) σε ένα θέμα.

DSC 0345

Οι αλλαγές που έμειναν στα… χαρτιά!

Ούτε το περίφημο ρολόι που θα κρατούσε χρόνο στους ομιλητές εμφανίστηκε,  ούτε ο χώρος της αίθουσας διαμορφώθηκε (όπως είχαν από την Δημοτική Αρχή δεσμευτεί)  για να είναι πιο φιλικός σε συμβούλους, απλούς πολίτες που θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν, αλλά και στους δημοσιογράφους, που για άλλη μία φορά γράφουν με τα λαπ τοπ τους στο πόδι, λόγω έλλειψης ενός απλού γραφείου που θα είναι αποκλειστικά για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Με «μανταλάκια» στα μάτια, λόγω νύστας

Ήταν τόσο έντονη η επιθυμία της Δημοτικής Αρχής να περάσουν τα 24 (!) θέματα της ημερήσιας, που μετά τα μεσάνυχτα έβλεπες συμβούλους της πλειοψηφίας να κάθονται σχεδόν με «μανταλάκια» στα μάτια για να μην αποκοιμηθούν, μόνο και μόνο για να ψηφίσουν.

Και αν όντως έπρεπε να περάσουν τα θέματα, γιατί έγινε ένα συμβούλιο (σχεδόν μετά από 20 μέρες από το προηγούμενο) με τόσα πολλά θέματα και δεν έγινε και ένα συμβούλιο τις προηγούμενες ημέρες που θα «έσπαγε» την θεματολογία σε δύο ή ακόμα και σε τρία μέρη; Πόσες φορές οι σύμβουλοι θα μπορούν να αντέξουν εννιάωρες συνεδριάσεις;

DSC 0340

Και να φανταστεί κανείς ότι στη συνεδρίαση κράτησε εννέα ώρες, χωρίς εκτός ημερησίας θέματα και ερωτήσεις προς τον δήμαρχο!

Χθες δεν βρέθηκε λύση για το αν θα πρέπει να είναι στην αρχή ή στο τέλος της συνεδρίασης.  Αυτό θα είναι ακόμα ένα διαδικαστικό ζήτημα που θα πυροδοτήσει εντάσεις…

Μάλλον, δεν έχουμε δει τίποτε!

Γιώργος Χαλαβαζής




00 inkefalonia general ad 300X250