Από 10 σε 14 οι Ναυαγοσώστες στις παραλίες του νησιού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 10:30

Από 10 σε 14 οι Ναυαγοσώστες στις παραλίες του νησιού

Τα θέματα ήταν σημαντικά και έπρεπε άμεσα να εκτελεστούν! Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που παρακολουθήσατε ζωντανά μέσα από το inkefalonia, κυριάρχησε το θέμα της επάνδρωσης των παραλιών της Κεφαλονιάς με Ναυαγοσώστες, εν όψει της θερινής σεζόν που έχει ξεκινήσει, το οποίο μάλιστα μπήκε και εκτός ημερησίας (καθορισμός τιμήματος τμημάτων αιγιαλών ήταν το βασικό θέμα).


Λόγω των καθυστερήσεων που έχουν προκύψει από την αναστολή προσλήψεων από τις εκλογές, θα γίνουν απευθείας αναθέσεις, ώστε να επανδρωθούν οι παραλίες.
Αν και η συζήτηση ξεκίνησε με ένταση, καθώς οι σύμβουλοι (Κοτσιλίνης και Ρουχωτάς)επεσήμαναν ότι το θέμα έρχεται χωρίς έγκριση (δεν έχει γραφτεί στον προϋπολογισμό και δημοσιοποιείται η προκήρυξη χωρίς να έχουν πιστωθεί τα χρήματα).

Αν και στην αρχική εισήγηση υπήρχαν 10 θέσεις ναυαγοσωστών για πρόσληψη, τελικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και κατόπιν παρεμβάσεων των συμβούλων (Κοτσιλίνης, Γκισγκίνης, Καμπίτσης αυξήθηκαν σε 14 καθώς προστέθηκαν από ένας σε δυο σε Παλική (Ξι), Πύλαρο (Μύρτο) και Λειβαθώ (Λουρδάς), ενώ μπήκε ναυαγοσώστης και σε στον Πόρο που δεν είχε προβλεφτεί.

kotsilinis

Παράλληλα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε να δοθούν και χρήματα για τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, (3.000 ευρώ για κάθε εθελοντική ομάδα και συνολικά 18.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό) και πάνω σε αυτό η κ. Νικολαϊδου τον ενημέρωσε ότι τα χρήματα θα δοθούν άμεσα.




00 inkefalonia general ad 300X250