Ανοιχτή επιστολή δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 13:01

Ανοιχτή επιστολή δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα στα σχολεία

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης Κύριε Αντιπεριφερειάρχη Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέσαμε ερώτηση προς την Δημοτική Αρχή, σχετικά με την επείγουσα ανάγκη να παρέμβει στα σχολεία που χρίζουν άμεσης επισκευής και αποκατάστασης διαβρώσεων στο φέροντα οπλισμό. Γνωστοποιήσαμε μάλιστα στη Δ. Αρχή σχετικό κονδύλι που αποσπάστηκε από την ΠΙΝ μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος πέρυσι αποκλειστικά γι αυτήν δράση, που ακουμπά το ποσό των 230 χιλιάδων Ευρώ. Θέλουμε επίσης να σας κάνουμε γνωστό ότι συγκεκριμενοποιήσαμε ενδεικτικά τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχολεία. Τέτοια είναι το Γ.Λύκειο Ληξουρίου, Λύκειο Πάστρας, Σάμης κ.α.

Στην παραπάνω ερώτησή μας προς τον κ. Δήμαρχο πήραμε τη απάντηση ότι «... δεν υπάρχει προγραμματική σύμβαση με την ΟΣΚ...» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το παραπάνω ποσό για τις προαναφερθείσες ανάγκες.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή όπως γνωρίζουμε ήδη υπάρχει η σχετική έγκριση από τον ΟΣΚ, θα θέλαμε και την έγγραφη δική σας επιβεβαίωση , προκειμένου τόσο ως παράταξη στο Δ.Συμβούλιο αλλά και η σχολική κοινότητα και όλος ο λαός της Κεφαλονιάς, να γνωρίζουμε την αλήθεια για το θέμα. Αυτό είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσουμε τελικά παρόλα τα εμπόδια και τα προσκόμματα που προβάλλει η Δ.Αρχή να δρομολογηθεί αυτό το επείγον έργο που αφορά την ίδια την ζωή και την ασφάλεια των μαθητών.

Αργοστόλι 21 /01/2014 Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Σύμβουλοι
Γκισγκίνης Ν. Γρηγορόπουλος Σ. Κουρούκλης Ι.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ