Έκθεση Πεπραγμένων του Δήμου για το 2011: Η «γιορτή» έγινε … παρωδία!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 21:27

Έκθεση Πεπραγμένων του Δήμου για το 2011: Η «γιορτή» έγινε … παρωδία!

Εκτός τόπου (σε μία μικρή αίθουσα και όχι σε έναν μεγάλο εξωτερικό χώρο που θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν εκατοντάδες πολίτες), εκτός χρόνου (μέσα στο κατακαλόκαιρο, δυόμισι χρόνια αργότερα και οκτώ μήνες πριν την λήξη της θητείας της) και μπροστά σε ... άδεια καθίσματα, η δημοτική αρχή συγκάλεσε σήμερα το πρωί συνεδρίαση για να εκθέσει τα πεπραγμένα της για το 2011!  Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Και αν το ιδανικό θα ήταν ακόμα και έτσι η αίθουσα να έσφυζε από κόσμο που θα ήθελε να ενημερωθεί για το τι έγινε και τι δεν έγινε στον πρώτο χρόνο της θητείας της δημοτικής αρχής και το γεγονός να ήταν μια «γιορτή» για την τοπική αυτοδιοίκηση, αντ' αυτού όχι τον απλό κόσμο δεν είδαμε, αλλά ούτε και τους προέδρους και εκπροσώπους των τοπικών

Κοινοτήτων του νησιού, οι οποίοι δικαιολογημένα δεν εμφανίστηκαν, αφού δεν είχαν καν προσκληθεί και ουσιαστικα αποδοκίμασαν την πολιτική που ακολουθείται απο την δημοτική αρχή.

DSC 0030

Ένα πολύ σοβαρό θέμα, όπως είναι η συζήτηση για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, μετατράπηκε σε... παρωδία!

Και πάλι καλά δηλαδή – για να ευλογήσουμε και τα γένια μας – που βρέθηκε το inkefalonia (με τέσσερις κάμερες παρακαλώ) και κάλυψε ζωντανά το γεγονός και έτσι βγήκε προς τα έξω η φωνή των αιρετών, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση μόνοι τους θα τα έλεγαν, μόνοι τους θα τα άκουγαν.

DSC 0020

Συνωστισμός στην αίθουσα από τον κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής

 

Σαν σε... κακογραμμένη παράσταση

Έξι ώρες κράτησε συνολικά η... κακογραμμένη παράσταση και από την αρχή φάνηκε πως η δημοτική αρχή δεν είχε κάνει ούτε την απαραίτητη... προετοιμασία ακόμα και για την εισήγησή της.

Διότι αντί ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης να ξεκινήσει και να ενημερώσει το Σώμα, αλλά και τον λαό της Κεφαλονιά με απλά και κατανοητά λόγια για τα όποια έργα έκανε ή δεν έκανε η δημοτική αρχή, αντ' αυτού παρέδωσε την 24σέλιδη εισήγηση στην γραμματέα του συμβουλίου Αννα Ζαπάντη για να την διαβάσει.

Αδεια έδρανα και καθίσματα!

Αφού χρειάστηκαν 45 λεπτά (!) για να αναγνωστεί η εισήγηση (σε αυτό το διάστημα αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν σηκωθεί από τα έδρανα και το δημοτικό συμβούλιο είχε εικόνα διάλυσης), ξεκίνησε το συμβούλιο με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις.

Τουλάχιστον βρέθηκαν και τρεις πολίτες του νησιού (Φλαμπουράρης , Θεοχαράτος και Βουτσινάς) που πρόλαβαν να μιλήσουν εκπροσωπώντας τις περιοχές τους.

DSC 0051

Από εκεί και πέρα και όταν ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των συμβούλων, για παρωδία έκαναν λόγο τόσο ο επικεφαλής του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός.

Μάλιστα, ο κ. Μιχαλάτος καυτηρίασε αρκετά την πολιτική που ακολουθεί ο δήμος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κύριε δήμαρχε η κοινωνία σας δίνει το δικαίωμα να μην κάνετε τίποτα, αλλά δεν σας έδωσε το δικαίωμα να τα κάνετε χειρότερα τα πράγματα».

Από πλευράς της δημοτικής αρχής, υπήρχαν οι τοποθετήσεις «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» , όπως αυτή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νίκου Ανουσάκη που αντί για τα πεπραγμένα του 2011, ανέλυσε ενδελεχώς για τους τρόπους σωστής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και πώς αυτοί πρέπει να τηρούνται.

Ελάχιστοι ήταν αυτοί οι σύμβουλοι από την δημοτική αρχή που είχαν σημειώσει κάποια πράγματα για αυτά που προσπάθησαν να γίνουν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Καλλικρατικού δήμου.

Με άλλα λόγια, άλλο ένα συμβούλιο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι ουσίας, πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας... δίχως να αγγίξει κανέναν.

DSC 0047

Τοποθέτηση Διονύση Αραβαντινού

DSC 0027

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου

DSC 0054

Τοποθέτηση Νίκου Γκισγκίνη

DSC 0056

Τοποθέτηση Σπύρου Σαμούρη

DSC 0032

Τοποθέτηση Ανδρέα Ζαπάντη

Τοποθέτηση Νίκου Ανουσάκη

DSC 0026

Τοποθέτηση Μάρκου Κοτσιλίνη

Τοποθέτηση Σάββα Σαββαόγλου

Δευτερομιλία Θεόφιλου Μιχαλάτου

DSC 0018

DSC 0034

DSC 0023

DSC 0024




00 inkefalonia general ad 300X250