Ν. Βαλλιανάτος: ‘’Κάποιοι δεν σεβάστηκαν το Αργοστόλι, το θέατρό του και τους εργαζόμενους - Οι υπάλληλοι δεν ήθελαν να φύγουν’’ (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 10:03

Ν. Βαλλιανάτος: ‘’Κάποιοι δεν σεβάστηκαν το Αργοστόλι, το θέατρό του και τους εργαζόμενους - Οι υπάλληλοι δεν ήθελαν να φύγουν’’ (Inkefalonia 89,2)

Συνέντευξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου στον Inkefalonia 89,2 για το ζήτημα της μετακίνησης των υπαλλήλων της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, σχετικά με την διανομή του προσωπικού της λυθείσας Διαδημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ) στους τρεις Δήμους της Κεφαλονιάς.

«Είχαμε πάρει απόφαση με το Δημοτικό Συμβούλιο και είχαμε επίσης επαφές και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το αν δεν θέλει κάποιος υπάλληλος να πάει σε κάποιον Δήμο, να μην πάει.

Στην Σάμη πήγανε δύο, το Ληξούρι ούτε θέατρο έχει και παίρνει δύο τεχνικούς ουσιαστικά για να τους έχει να κάθονται.

Πιστεύω ότι ήταν λάθος και του Δημάρχου να το απαιτήσει, αλλά και της Αποκεντρωμένης. Οι υπάλληλοι δεν ήθελαν να φύγουν και πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός στους εργαζόμενους.

Το να φύγει ένας από το Αργοστόλι με οικογένεια κλπ και να πάει στο Ληξούρι η στην Σάμη χωρίς να το θέλει, είναι λάθος. Και το να έρθει κάποιος στο θέατρο και να πει ότι θα φέρει δικό του τεχνικό δεν γίνεται, γιατί το Θέατρο λειτουργεί με κάποιους κανόνες και είναι και θέμα ασφάλειας.

Οι δύο τεχνικοί είχαν την εμπειρία και την γνώση του θεάτρου και δεν καταλαβαίνω γιατί ετσιθελικά πήρε τους δύο τεχνικούς . Μπορεί να δικαιούται να τους πάρει βάσει της διάλυσης της ΔΙΑΚΕΔΥΚΕ , αλλά ήταν δύο εξειδικευμένοι τεχνικοί του θεάτρου και μπορούσαν και ο Δήμαρχος Ληξουρίου και η Αποκεντρωμένη να το χειριστούν αλλιώς.

Αλά εγώ νομίζω ότι έγινε κομματικό ρουσφέτι. Έπρεπε να σεβαστούν όμως το Αργοστόλι το θέατρο, τους εργαζόμενους και τον κόσμο και αντί τώρα να φωνάζουμε και να τα έχουμε με αυτούς που λειτούργησαν ναι μεν νόμιμα αλλά όχι ανθρώπινα, φωνάζουν κάποιο τώρα ότι θα κλείσει το θέατρο κλπ. Το θέατρο δεν θα κλείσει , κλείνει τώρα γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει, όμως θα βρεί τεχνικούς αν ισχύσουν αυτά και θα λειτουργήσει. Το θέμα είναι να απαιτήσουμε όλοι να ακυρώσει την απόφαση του ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης και να βρούμε κάποια λύση».

Ο κ Βαλλιανάτος ενημέρωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, ότι ο Δήμαρχος αρχή της επόμενης εβδομάδας θα βρίσκεται στη Αθήνα για αυτά τα θέματα και συνέστησε στους «τιμητές» του πολιτισμού ψυχραιμία και στους ανησυχούντες να μην ανησυχούν.

Άφησε ψήγματα για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον χειρισμό της υπόθεσης , αλλά και σε κάποια site και εφημερίδες για την επικριτική στάση τους στη Δημοτική Αρχή και κατέθεσε πολλάκις τον προβληματισμό του για την επιλογή των 2 τεχνικών του Θεάτρου Αργοστολίου από τον Δήμαρχο Ληξουρίου, από την στιγμή που το θέατρο Ληξουρίου από τους σεισμούς του 2014 παραμένει κλειστό και δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για την αποκατάσταση του.

Τέλος για την εκλογή του στην ψηφοφορία της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων στην ΚΕΔΕ, δήλωσε ότι ανάμεσα στους 3 που θα εκπροσωπούν στην ΚΕΔΕ μαζί με τους Δημάρχους των Ιονίων Νήσων την ΠΕΔΙΝ εξελέγη πρώτος και ότι οι συσχετισμοί στο ανώτατο αυτό όργανο της Αυτοδιοίκησης είναι πάντα σημαντικοί.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/nkefalonia-892-9-2-2024?si=5cc37065efaf4382af0338ad15922119&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250