Διονύσιος Κωνσταντάτος στον COSMOS 96,5: «Μεγάλη ευθύνη η Πολιτική Προστασία του Δήμου»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 18:05

Διονύσιος Κωνσταντάτος στον COSMOS 96,5: «Μεγάλη ευθύνη η Πολιτική Προστασία του Δήμου»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι Η Θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοΐζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο νεοδιορισθείς Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας με μέριμνα και διαχείριση θεμάτων αιγιαλού και παραλίας και αρμοδιότητες περιβάλλοντος και τοπικής ανάπτυξης του Δήμου Αργοστολίου, Διονύσιος Κωσταντάτος.

Ο κ Κωσταντάτος , όσον αφορά τις αρμοδιότητες που του ανατέθηκαν αναφέρθηκε εν πρώτοις  στις παρεμβάσεις που ήδη έγιναν στις παραλίες που παρουσίασαν προβλήματα μετά την πρόσφατη κακοκαιρία δίνοντας το στίγμα τα αμεσότητας που τον διακρίνει από την απαρχή της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο κ Κωσταντάτος ως πρόεδρος της Εθελοντικής ομάδας Εικοσιμίας και άμεσα ενεργός στα κοινά  του Δήμου Αργοστολίου,έδωσε το στίγμα της επαφής του και της τριβής του με την καθημερινότητα του πολίτη και τόνισε την σπουδαιότητα του συλλογικού έργου.

Όσον αφορά τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σημείωσε: « Η Πολιτική Προστασία είναι ένα κομμάτι του Δήμου που υπάρχει όντως πολύ μεγάλη ευθύνη. Με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες χρειάζεται να υπάρχει μία αμεσότητα. Υπάρχει ο σχεδιασμός , η Πολιτική Προστασία  έχει ένα ευρύ φάσμα για να ανταπεξέλθει τώρα τον χειμώνα και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο , με πρώτη την  πρόληψη, την βοήθεια και τη συνδρομή του κόσμου που την θέλουμε πάντα σε ότι τον αφορά».

Για την διαχείριση Θεμάτων Αιγιαλού και Παραλίας σημείωσε ότι υπάρχει η δυναμική  και η διάθεση από όλους για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και τόνισε ότι όσον αφορά τις εκμεταλλεύσεις των  παραλιών, θα εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα η υπάρχουσα νομοθεσία.

Για το Περιβάλλον και την Τοπική Ανάπτυξη που έχει επίσης ως αρμοδιότητες δήλωσε πεπεισμένος ότι θα δοθούν οι λύσεις όπου χρειάζονται και θα μελετηθεί κάθε παράμετρος του τομέα αυτού, ώστε να υπάρχει άμεση μέριμνα.

Ο κ. Κωσταντάτος τέλος ενημέρωσε ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με  την Πυροσβεστική Υπηρεσία ,την Αστυνομική Διεύθυνση, το πολιτικό προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας  , τον αρμόδιο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς , ούτως ώστε να υπάρξει συνεργασία και ετοιμότητα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και πάντα σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες, των οποίων εξήρε το έργο.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250