Ο Θεόφιλος στον COSMOS 96,5 για τα μεγάλα έργα που ξεκινούν στο Δήμο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 18:16

Ο Θεόφιλος στον COSMOS 96,5 για τα μεγάλα έργα που ξεκινούν στο Δήμο Αργοστολίου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή  « Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο   και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο κ Μιχαλάτος αναφέρθηκε αρχικά στους λόγους αναβολής εκτέλεσης πολλών έργων στον Δήμο Αργοστολίου και στην έναρξη υλοποίησης τους στο αμέσως επόμενο διάστημα: « Ένα από τα έργα αυτά είναι το παραλιακό μέτωπο από τα άγαλμα Καββαδία μέχρι το λιμεναρχείο. Το έργο θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει , αλλά για να μην ενοχλήσουμε την κρουαζιέρα καθυστέρησε και ο εργολάβος θα εντείνει τις εργασίες του για να προλάβουμε πρίν την επόμενη τουριστική περίοδο να έχει  ολοκληρωθεί και να ενοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε την ασφαλή πρόσβαση  των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων ,να βάλουμε σε τάξη το σημείο στάθμευσης των τρένων και να έχουμε ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο που αξίζει η πόλη μας. Οι εγκαταστάσεις του ΝΟΑ  είναι ουσιαστικά το κτήριο  και δεν υπάρχει πρόβλημα, εξ άλλου του έχουμε παραχωρήσει και γραφεία στο κολυμβητήριο και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον ΝΟΑ, γιατί θεωρούμε ότι είναι σπουδαίο το έργο το οποίο κάνει». 

 

Για την ανάπλαση του χώρου της Αγοράς Αργοστολίου, ο κ. Μιχαλάτος ανέφερε: «Είναι σε εξέλιξη το έργο στην Παλιά Πλάκα και στην  κεί πλατεία και μετά ο εργολάβος θα ξεκινήσει με τον χώρο μπροστά από την Αγορά. Θα εκτελούνται παράλληλα τα έργα της ανάπλασης του τμήματος από άγαλμα Καββαδία έως Λιμεναρχείο και  αυτού της Αγοράς. Το κάθε ένα έχει δικό του εργολάβο. Φυσιολογικό είναι να έχουν την αγωνία τους οι επαγγελματίες της Αγοράς  ,όλα τα έργα δημιουργούν για λίγο κάποια προβλήματα, όμως στο τέλος το αποτέλεσμα δικαιώνει τον Δήμο, τους δημότες και τους επαγγελματίες. 

Πιστεύω ότι το έργο της αγοράς ο εργολάβος θα το τρέξει και θα εκτελεστεί ομαλά και στον ανάλογο χρόνο. Υπάρχουν ανεκτέλεστα έργα ανά τη Ελλάδα 25 δις και οι τεχνικές εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόβλημα και εύχομαι εμείς να είμαστε τυχεροί και οι εργολάβοι που έχουν πάρει τα έργα να τα εκτελέσουν γρήγορα».

Στην συνέχεια ο Κ Μιχαλάτος αναφέρθηκε στα έργα εν γένει που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Αργοστολίου: « Είναι το έργο των 6 εκατομμυρίων που είναι σε εξέλιξη για ανάπλαση και αφορά τις λαϊκές κατοικίες, την Αγορά, όλους τους πεζόδρομους που υπάρχουν στην πόλη , πολλές πλατείες, την πλατεία στην Τράπεζα Πειραιώς, στενά και δρόμους  στον Αϊ Λευτέρη.  Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η εργολαβία  των 2 εκατομμυρίων που περιμένουμε τον εργολάβο να εγκατασταθεί και αφορά τα παραλιακά πεζοδρόμια από την Σισιώτισα μέχρι την ALPHA BANK την Σιτεμπόρων και τις διαβάσεις έξω από τα σχολεία. Σε λίγες μέρες θα υπογράψουμε άλλη μία εργολαβία 5 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά αναπλάσεις στο Αργοστόλι, στις Κεραμειές, στον Πόρο, στον Άγιο Νικόλαο , στο κλειστό στάδιο Αντώνης Τρίτσης . Εκτελείται  το έργο της αλλαγής των αμιαντοσωλήνων  στην Λειβαθώ. Είναι αρκετά έργα που είναι σε εξέλιξη και ετοιμαζόμαστε για να τρέξουμε και άλλα έργα στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα βάλλει η Κυβέρνηση φαντάζομαι από τις αρχές του χρόνου και οδοποιίας και αναπλάσεων.

 Έχουμε κάνει ήδη μελέτες για όλες τις πλατείες  σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, για όλα τα παραλιακά μέτωπα του Δήμου και εκτελείται ήδη στον Πόρο  το πεζοδρόμιο στο παραλιακό μέτωπο στα Ράγια, που θέλουμε να το ολοκληρώσουμε ως το τέλος το μέτωπο αυτό. 

Έχουμε το παραλιακό μέτωπο της Σκάλας, του Κατελειού και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί και να καλύψουμε το πρόγραμμα που φέραμε στον κόσμο προεκλογικά».    

Ο κ. Μιχαλάτος δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις λαϊκές κατοικίες με τον ηλεκτροφωτισμό, ενημερώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει ήδη παρέμβαση στον ΔΕΔΗΕ  για να βρεθεί λύση πιο σύντομα. 

Ερωτώμενος για το θέμα της πολεοδόμησης της Λάσσης επισήμανε: « Έχουμε ανάδοχο την καλύτερη  μελετητική εταιρεία  που μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα σχετικά με την πράξη εφαρμογής. Θα προχωρήσει η πράξη εφαρμογής και θα λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στην Λάσση. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπεί στο Διαύγεια και να βρεί και την εταιρεία και τον χρόνο παράδοσης. Είπαμε ότι ένα έργο στην Ελλάδα δεν γίνεται να το μελετήσεις, να το χρηματοδοτήσεις, να το υλοποιήσεις σε χρόνο λιγότερο από 2-3 χρόνια και αυτό το περάσαμε για όλα τα έργα στον κόσμο προεκλογικά, για τις αναπλάσεις, για το Μουσείο Σκλάβου , την πράξη εφαρμογής της πολεοδόμησης της Λάσσης κλπ . Όμως όλα αυτά είναι ενταγμένα, χρηματοδοτημένα, υπάρχουν και θα εκτελεστούν. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να το ξεπεράσουμε τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές, γιατί είναι μια πραγματικότητα.

 Υπάρχουν  χίλια δύο προβλήματα, δυστυχώς αυτή η Δημοτική Αρχή είναι για τα δύσκολα και όλο αντιμετωπίζει δυσκολίες. Η Κυβέρνηση τώρα κάνει στάση πληρωμών γιατί όλα τα χρήματα έχουν πάει  στη Θεσσαλία και δεν πληρώνονται οι εργολάβοι γενικά στην Ελλάδα. Όμως τα έργα θα εκτελεστούν , χρειάζεται υπομονή, καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί η ανάπτυξη να περιμένει , όμως προχωράμε».

Τέλος  επεσήμανε, ότι επιζητά την ενότητα  από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και την κοινωνία για τα επόμενα 5 χρόνια: « Βλέπουμε ότι γύρω μας υπάρχει μία αστάθεια, εστίες ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία και εμείς πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ως χώρα, ως νησί, ως Δήμος για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μπορεί να έρθουν τα επόμενα χρόνια. πρέπει την επόμενη των εκλογών να είμαστε ενωμένοι και αυτό θα πω και στο ξεκίνημα της νέας περιόδου και θα ζητήσω από όλες κα από όλους να δώσουμε την μάχη όλοι μαζί ενωμένοι. Εγώ δεν θέλω να καταργήσω η να καπελώσω τις Δημοτικές  παρατάξεις  που μπορεί να θέλουν την αυτοτέλεια τους , αλλά να συμφωνήσουμε κάποια πράγματα όλοι μαζί και να τρέξουμε όλα αυτά που μας ενώνουν. 

Δεν θέλω να καταργήσω τις άλλες φωνές να μην κάνουν κριτική και να ασκούν το δικαίωμα τους στην αντιπολίτευση , αλλά επιζητώ  να αφήσουμε τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο  γιατί  κάπου συναντιόμαστε . Όλοι συμφωνούμε για έργα οδοποιίας, για το εμπορικό λιμάνι, για το Αρχαιολογικό Μουσείο, για το να υπάρχει ισσόροπη ανάπτυξη στην περιφέρεια σε σχέση με το Αργοστόλι. Σε σχέση με τα προεκλογικά προγράμματα των παρατάξεων πολλά πράγματα είναι κοινά, οπότε θα καλέσω τις παρατάξεις, να βρούμε τα κοινά  μας σημεία και να τα τρέξουμε μαζί και να διεκδικήσουμε στην κεντρική κυβέρνηση όλοι μαζί για τον Δήμο μας και το νησί μας». 

Ακολουθεί τα ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250