Δρακουλόγκωνας στον COSMOS 96,5: «Οι ανάγκες με οδηγούν στο να επικεντρωθώ στον Δήμο Σάμης»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 15:24

Δρακουλόγκωνας στον COSMOS 96,5: «Οι ανάγκες με οδηγούν στο να επικεντρωθώ στον Δήμο Σάμης»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Περιφερειακός Σύμβουλος με την Α.Ν.Α.Σ.Α  και υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο της Σάμης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Ο κ Δρακουλόγκωνας αναφέρθηκε κατ αρχάς στην απόφαση του να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό Θώκο της Σάμης:

« Αυτή τη φορά από επιλογή κυρίως του κόσμου , θα δώσουμε την μάχη  στον Α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης στον Δήμο Σάμης. Ασχολήθηκα με την Περιφέρεια τις 3 προηγούμενες περιόδους , τιμήθηκα από την κοινωνία και ήταν μεγάλη τιμή για μένα, όμως έφτασε η ώρα να επιστρέψω στις ρίζες μου και θα θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος Σάμης.

Αγάπησα πάρα πολύ την περιφέρεια και  την προσπάθεια της Α.Ν.Α.Σ.Α και παραμένω ενεργό μέλλος της. Θα ήθελα κάποια στιγμή να ξαναγινόμουν Αντιπεριφερειάρχης , όμως ήταν έτσι τα δεδομένα και οι ανάγκες της κοινωνίας, που έπρεπε να επικεντρωθώ στην προσπάθεια για τον Δήμο Σάμης.

Δικιά μας πεποίθηση και αυτό που θέλουμε να προβάλλουμε περισσότερο, είναι ότι παίρνουμε από τους προηγούμενους Δημάρχους της Σάμης ότι καλό έχουν αφήσει , διδασκόμαστε από τα σφάλματα τους και προχωράμε για να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό το οποίο θα εκφράζει εμάς και θα το εκφράσουμε στην κοινωνία μέσα από αυτό που προσδοκούμε να δημιουργήσουμε, είτε σε επίπεδο έργου, είτε σε επίπεδο δράσεων. Οι συγκρίσεις δεν μας αφορούν και θα βγούμε στον κόσμο να πούμε ποιοι είμαστε εμείς ».  

Ο κ Δρακουλόγκωνας αναφέρθηκε επίσης στο ψηφοδέλτιο της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» του οποίου είναι επικεφαλής , αναφέροντας ότι είναι έτοιμο εδώ και χρόνια μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας με ανθρώπους που προϋπήρχαν και επιζητούσαν μία τέτοια κίνηση. Αναφέρθηκε επίσης στην συνεργασία του με τον Σπύρο Σπαθή έναν από τους εμπειρότερους αυτοδιοικητικούς όπως τον χαρακτήρισε που έχει ως στόχο το συμφέρον του τόπου. « Έχουμε ένα μεγάλο προνόμιο όσοι έχουμε διαχειριστεί τα κοινά του τόπου. Μπορεί η κοινωνία να μας κρίνει για το έργο μας και αυτό είναι προνόμιο (έκανε σ αυτό το σημείο αναφορά στην θητεία του ως Περιφερειάρχης και στο έργο που έχει αποδώσει ο Σπύρος Σπαθής ως Αντιδήμαρχος έργων στην παρούσα θητεία της Δημοτικής Αρχής Σάμης).

Αναφέρθηκε επίσης στα όσα θα πρέπει να γίνουν στον Δήμο Σάμης ο οποίος φέρει αρκετές ιδιομορφίες  σε συνεργασία με την Περιφέρεια και ευχήθηκε στην επόμενη Περιφερειακή Αρχή να βρίσκεται ο Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Επισήμανε την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Σάμης που είναι θα πρώτο μέλημα της παράταξης του  κάτι το οποίο θα έπρεπε να επιχειρηθεί από την επανασύσταση του Δήμου Σάμης  και επανέλαβε την πάγια θέση του για την αυτονομία του Δήμου.

 Δεν παρέλειψε δε να σημειώσει ότι την πρώτη τετραετία της επανασύστασης του ο Δήμος Σάμης παρά τα πλήγματα που δέχθηκε από τον «Ιανό»  και τα προβλήματα υποστελέχωσης του και χωρίς δικά του Νομικά Πρόσωπα (επιχειρήσεις) , κατάφερε να σταθεί στα πόδια του.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι οποιαδήποτε άλλη σκέψη για την αυτόνομη λειτουργία του Δήμου Σάμης, θα τους βρεί αγωνιστικά αντίθετους.

Τα δυσάρεστα και δισεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες του Δήμου Σάμης δήλωσε ότι είναι εις γνώση του και τις  προσδοκίες του κόσμου από τον ίδιο και τους συνεργάτες του τις φέρουν ως πρόκληση και τα όποια προσκόμματα με συναρμοδιότητες Περιφέρειας ,φορέων και κράτους , δήλωσε ότι δεν θα τις χρησιμοποιήσουν  επ ουδενί ως τρόπο αποφυγής ενασχόλησης του με το οτιδήποτε.

Κλείνοντας ο κ Δρακουλόγκωνας , ευχήθηκε για μια ήρεμη προεκλογική περίοδο και η όποια αντιπαράθεση να είναι σε επίπεδο πολιτικών επιχειρημάτων σημειώνοντας με νόημα: « Ο ποιο εύκολος τρόπος για να καταλάβεις πόσο ανίκανος είναι κάποιος, είναι να δεις πόσο μεγαλύτερη τάση έχει να μειώνει τον άλλον, γιατί έτσι θεωρεί ότι μπορεί να ανέβει περισσότερο. . Εμάς δεν μας αφορά αυτό το κομμάτι  και δεν έχουμε κανένα λόγο να μειώσουμε τους άλλους. Τουναντίον έχουμε κάθε λόγο να τον εξυψώσουμε, γιατί εμείς ασχολούμαστε μόνο με αυτό που έχουμε κάνει ήδη στην Αυτοδιοίκηση και μ αυτό που μπορούμε να παρουσιάσουμε με αποδείξεις στους συμπολίτες μας ότι μπορούμε να κάνουμε. Το να προσπαθείς να μειώσεις τον διπλανό σου ,είναι δείγμα ανικανότητας».

 Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250