Λευτέρης Στελλάτος, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων με την Ρόδη Κράτσα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 10:12

Λευτέρης Στελλάτος, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων με την Ρόδη Κράτσα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ

Αγαπητές-οι συμπολίτισσες-ες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποφάσισα να κάνω μια τοποθέτηση πάνω σε μια παρατήρηση που είτε λίγο είτε πολύ όλοι έστω και ενδόμυχα την έχουμε διατυπώσει στον εαυτό μας και ενδεχομένως στο κοινωνικό μας περίγυρο. Σε λίγο καιρό έχουμε εκλογές και ως συνήθως γίνεται διάφοροι «διάττοντες αστέρες» όπως κάνουν την εμφάνιση τους την περίοδο των εκλογών έτσι εξαφανίζονται μετά από αυτή, το οποίο συνεπαγωγικά σημαίνει ότι σε αρκετές των περιπτώσεων η ενασχόληση τους με τα κοινά είναι ευκαιριακή-παροδική και όχι τρόπο ζωής. Ένας τρόπος ζωής που αποτελεί λειτούργημα και συνεπάγεται πλήρη αφιέρωση του εαυτού σου στο κοινωνικό σύνολο με όλες τις απόρροιες αυτού ώστε να προσπαθήσεις να βάλλεις ένα μικρό λιθαράκι στην κοινωνική συνοχή, ευημερία και πρόοδο του τόπου σου.  Αυτό προφανώς και δεν επιτυγχάνεται με ευκαιριακές τοποθετήσεις , πόσο μάλλον με λαϊκισμούς ότι για όλα ευθύνονται οι άλλοι και ότι εμείς θα τα φτιάξουμε όλα. Προσωπικά ως τελειόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Πολιτικός Μηχανικός με ειδίκευση στα Έργα Υποδομής που έχει εργαστεί στο Δήμο Πατρέων και στην Νατοϊκή 116ΠΜ ως Μηχανικός Αεροπορικών Εγκαταστάσεων αμφιβάλλω κατά πόσο άνθρωποι μη σχετιζόμενοι με τον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς να γνωρίζουν νομοθεσία , συναρμοδιότητες, συνεπικουρικότητες, συνυπευθυνότητες ,χωρίς να γνωρίζουν τους τομείς και τους υποτομείς ανά κλάδο της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και τους διακριτούς τους ρόλους αλλά και την ιεραρχία τους δηλαδή χωρίς να έχουν εν πάσει περιπτώσει έστω και σφαιρικά το απαιτούμενο γνωστικό Υπόβαθρο, πως θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις πολυπληθέστερες ¨δεσμεύσεις¨ τους σε ταχύτερο χρονικό διάστημα? Προφανώς και δύο τινά συμβαίνουν ή λόγω άγνοιας δίνουν φρούδες ελπίδες (ακούσια τους) ή το κάνουν εσκεμμένα με στόχο να αλιεύσουν την ψήφο σας υποπίπτοντας σε πράξεις λαϊκισμού. Όμως ότι και από τα δύο συμβαίνει μόνο επικίνδυνο μπορεί να είναι για τους 4 στόχους που οφείλει να επιτυγχάνουν οι Φορείς και οι Θεσμοί της Δημόσιας Διοίκησης , πολλώ δε μάλλον  η εκάστοτε Περιφερειακή Αρχή και οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την Κοινωνική Συνοχή- Ευημερία -Πρόοδο και Κοινωνική Δικαιοσύνη τους οποίους επιζητά καθολικά και αδιαπραγμάτευτα η λαϊκή βούληση.

Η παράταξη Ιόνιο Δυνατά κάθε νησί ψηλά απέδειξε περίτρανα ότι μπορέσαμε και κρατηθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ορθώσαμε ανάστημα σε αντικειμενικά αχαρτογράφητες , πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες. Δώσαμε μάχη με Θεομηνίες και Πανδημία και όλα αυτά μόλις από τον 1ο χρόνο διοίκησης μας , έναν χρόνο που βρήκαμε την Κεφαλονιά ανοχύρωτη με εγγενείς αδυναμίες σχεδόν σε όλους τους τομείς και οι οποίες δεν λύνονται από την μία ημέρα στην άλλη, αλλά απαιτούν χρόνο, χρήζουν συλλογικής προσπάθειας, χρηματοδότησης και γνώσης. Μιας προσπάθειας της οποίας ηγείται η Διεθνώς και πανευρωπαϊκά καταξιωμένη και έμπειρη, δύο φορές Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι μόνο, Περιφερειάρχης μας κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου συνεχίζοντας αγόγγυστα και ανιδιοτελώς ως και σήμερα την προσπάθεια αυτή.  

Κυρίες-οι οι περισσότεροι εξ υμών λίγο – πολύ με γνωρίζετε είτε με την ιδιότητα του Πρόεδρου του Ε.Ε.Τ.Β.Α. είτε από τα άρθρα μου με θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος και συμφέροντος ως ενεργός πολίτης με αγάπη για τα κοινά. Πιο συγκεκριμένα σε ζητήματα Υγείας, ιδίως με τα θέματα έλλειψης ιατρών-υγειονομικών και δομών υγείας στο νησί μας και τις απόρροιες τους στην καθημερινότητα και το μέλλον του κοινωνικού μας συνόλου. Πραγματοποιώντας δημόσιες παρεμβάσεις στο Ionian & Corfu channel αλλά και στον τύπο για αυτά τα ζητήματα. Ομοίως για τα καίρια θέματα Υποδομών (οδικό δίκτυο- σχολεία- λιμάνια) ,Τουρισμού (ως ξενοδόχος ) για θέματα ανάπτυξης-διεύρυνσης & εμβάθυνσης , Αγροτικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Κάρτα εργαζομένου, Ψηφιακός μετασχηματισμός- Ζωοτροφές- Ενέργεια κτλ) αλλά και Κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα την καθημερινότητα της πολιτείας μας. Αρκετοί ενδεχομένως να με ενθυμείστε από την δράση μου στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου την περίοδο 2019-2021 ως εκπρόσωπος των Ενοικιαζόμενων Δωματίων Νοτίου Κεφαλληνίας «οι Πρόννοι» με δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις σε ποικίλα θέματα καθώς και με την κατάθεση πρότασης εκατοντάδων σελίδων θεματικού τουρισμού. Κυρίως όμως για την ανοιχτή επιστολή μου τον Μάρτιο του 2020 προς την κεντρική διοίκηση την εποχή covid19 για την έμπρακτη χρηματοδοτική στήριξη που ζητούσα προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους καθώς και το πάγωμα δανείων, τα οποία και έγιναν. Δεν γνωρίζω αν συντέλεσε η επιστολή μου στο να υλοποιηθούν τα πεπραγμένα αλλά το αποτύπωμα μου αναμφισβήτητα υπήρξε. Κάνοντας αυτή την μικρή ανασκόπηση θεωρώ ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είμαι διάττοντας αστέρας , συνεπώς και επομένως δεν θα συμμετείχα σε μια παράταξη λαϊκισμού, χωρίς γνώση για την άντληση κονδυλίων προς υλοποίηση των έργων, χωρίς επιστημονική κατάρτιση για να φέρουμε εις πέρας αυτή την βαρύτατη ευθύνη και χωρίς εχέγγυα ότι δεν θα αφήσουμε μόνο του ούτε ένα πολίτη ούτε ένα χωριό. Κάθε πολίτης και κάθε χωριό για εμένα έχουν την δικής τους ξεχωριστή βαρύνουσα σημασία. Κάθε πολίτης αξίζει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, αξίζει ασφάλεια, ίσες ευκαιρίες, ίση πρόσβαση σε κρατικές δομές και υπηρεσίες, αξίζει ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του, τα παιδιά του, τους γονείς του, τους συγγενείς και τους φίλους του. Δίνοντάς μου την ψήφο σας και την έμπρακτη στήριξη σας στις περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου του 2023 δεσμεύομαι προσωπικά να συμβάλλω τα μέγιστα μέσω της παράταξης μου «Ιόνιο Δυνατά Κάθε Νησί Ψηλά» να προσπαθήσω να αφαιρέσω όσα περισσότερα προβλήματα ταλανίζουν την καθημερινότητα μας. Ούτως ώστε όχι μονο να διατηρήσουμε τα κεκτημένα αλλά να βάλλουμε μαζί τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον διότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας προς το καλύτερο , βαδίζοντας σταθερά , τολμηρά , μπροστά αισιόδοξα!

Μετά τιμής σεβασμού και εκτίμησης Στελλάτος Ελευθέριος Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων στην Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης με επικεφαλής την κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου νυν Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και την παράταξη « Ιόνιο Δυνατά Κάθε Νησί Ψηλά ».




00 inkefalonia general ad 300X250