Υποψήφιος με τον συνδυασμό ''Κεφαλονιά, νησί για όλους'', ο Διονύσης Μπενετάτος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 09:30

Υποψήφιος με τον συνδυασμό ''Κεφαλονιά, νησί για όλους'', ο Διονύσης Μπενετάτος

Συνδημότισσες, Συνδημότες,

Σας κάνω γνωστό ότι αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του υποψήφιου Δημάρχου για το Δήμο Αργοστολίου Αλέξανδρου Παντελειού, επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για όλους», για να συμμετέχω στο συνδυασμό του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου, ευελπιστώντας πως με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλω κι εγώ στη δημιουργία ενός καλύτερου Δήμου.

Με αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας ως δημότης τα προβλήματα της περιοχής μας, δεσμεύομαι πως εάν εκλεγώ θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυσή τους, επιδιώκοντας τη βελτίωση της ζωή μας τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Όραμά μου, η δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στις νεότερες γενιές να παραμείνουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο μας.

Η επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών πρέπει να βάλει το Δήμο Αργοστολίου σε μια νέα πορεία, στην οποία θα προχωρά και θα εξελίσσεται με γνώμονα το κοινό καλό, θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί έργα και δράσεις για όλους και με διάρκεια στο χρόνο, θα προλαμβάνει τα κοινωνικά προβλήματα στη γέννησή τους και θα λειτουργεί σε πνεύμα συνεργασίας με τους όμορους Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα.

Ιδιαίτερης σημασίας για μένα έργο, έχοντας την εμπειρία απ΄ τη ζωή, είναι η διαμόρφωση και ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Δήμου Αργοστολίου. Ενός προσώπου που θα ενδιαφέρεται για τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών και που θα ασχολείται με περίσσιο ζήλο για τα ΑμεΑ, ειδικότερα των περιπτώσεων με νοητική στέρηση και ψυχικά προβλήματα, αναζητώντας και αξιοποιώντας χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία υποστηρικτικών δομών φροντίδας και απασχόλησης.

Με τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Αλέξανδρου Παντελειού, αποδέχομαι και αγωνίζομαι για τις αρχές της παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για όλους», που είναι η Συλλογικότητα, η Συμμετοχή, η Συναίνεση, η Διαφάνεια, η Αξιοκρατία, ο Ανθρωπισμός, η Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη, η Αγάπη για τον τόπο μας, η Ανεξαρτησία από κάθε πολιτικό φορέα, η Αυτοοργάνωση και η απόλυτα Δημοκρατική λειτουργία.

Λίγα λόγια γνωριμίας.

Ονομάζομαι Διονύσης Μπενετάτος. Γεννήθηκα στη Ν. Υερσέη των Η.Π.Α., αλλά μεγάλωσα και πήγα σχολείο στο Αργοστόλι. Αποφοίτησα από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου και σπούδασα Τεχνολόγος Γεωπόνος στη Θεσσαλονίκη με ειδικότητα στη Διοίκηση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων. Μετά τις σπουδές και το στρατιωτικό δούλεψα το ταξί του πατέρα μου μέχρι να ασχοληθώ επαγγελματικά με το αντικείμενο των σπουδών μου. Η ενασχόλησή μου με την γεωργική και περιβαλλοντική εκπαίδευση, κυρίως των αγροτών, με ώθησε να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Για περίπου είκοσι χρόνια εργάστηκα στη Γεωργική Σχολή ως υπεύθυνος εκπαιδευτικών και γεωργικών δραστηριοτήτων, αλλά και ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Βιολογικής Γεωργίας κι αργότερα Τροφίμων του ΤΕΙ Αργοστολίου, όπου διατέλεσα και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτάκτων Εκπαιδευτικών. Επίσης, έχω εργαστεί ως ελεγκτής στον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων «ΔΗΩ», ως σύμβουλος οργάνωσης, παραγωγής και ανάπτυξης στην Ν.Α. Κεφαλληνίας – Ιθάκης, αλλά και ως εκπαιδευτής σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων, με ιδιαίτερη συμμετοχή στην κατάρτιση των Νέων Αγροτών. Σήμερα, εργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.

Είμαι μόνιμος κάτοικος Αργοστολίου, παντρεμένος με την Καίτη Χαρτουλιάρη και έχουμε δύο παιδιά, τη Βαρβάρα και τη Ματίνα.

Με Εκτίμηση

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου




00 inkefalonia general ad 300X250