Νικόλας Βαλλιανάτος στον Inkefalonia 89,2: «Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης βλέπει και εκτιμά αυτά που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, αλλά υπάρχουν πάντα οι κακοπροαίρετοι και οι αγενείς’’

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 13:08

Νικόλας Βαλλιανάτος στον Inkefalonia 89,2: «Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης βλέπει και εκτιμά αυτά που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, αλλά υπάρχουν πάντα οι κακοπροαίρετοι και οι αγενείς’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο προστάδιο των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου: « Τέλος Αυγούστου κλείνουν τα ψηφοδέλτια. Ο συνδυασμός μας προφανώς θα είναι ενισχυμένος με πρόσωπα καινούρια , ούτως η άλλως ενσωματώνονται αυτή τη φορά και τα Τοπικά Συμβούλια στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Όλοι βοηθάμε τον Δήμαρχο για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, όμως την βασική ευθύνη την έχουν οι επικεφαλής».

Στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου επί της θητείας του ως προέδρου: « Νομίζω ότι λειτούργησε άψογα και υπήρχαν ελάχιστες στιγμές όξυνσης. Λειτούργησε καλά και απέδωσε έργο , ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις και οι επικεφαλής και οι υπόλοιπες παρατάξεις πλην ορισμένων στιγμών λειτούργησαν καλά. Λογικό είναι όσο πλησιάζουν οι εκλογές να υπάρχουν οξύνσεις, όμως αυτό είναι φυσιολογικό και εξ άλλου δεν απομένουν παρά δύο-τρία συμβούλια».

Στις προβλέψεις του για το αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου: «Θεωρώ ότι με τα σημερινά δεδομένα το 43% θα το έχει από την πρώτη Κυριακή ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και η παράταξη μας. Παρ όλο που είχαμε την πανδημία 2μιση χρόνια και είχαν φρενάρει τα πάντα, τώρα γίνεται έργο και αν κάποιοι θεωρούν ότι γίνονται προεκλογικά το κολυμβητήριο, οι ασφαλτοστρώσεις κλπ, δεν είναι έτσι. Για να γίνει ένα έργο θέλει μία ωρίμανση τουλάχιστον δύο χρόνων. Ο καθένας βέβαια έχει την άποψη του και ένα ‘’μαϊμού’’ γκάλοπ το οποίο γίνεται από την Τετάρτη το απόγευμα με διάρκεια έως την Παρασκευή, από την Πέμπτη το πρωί έβγαλε αποτελέσματα. Είναι ‘’μαϊμού’’, γιατί δεν γίνεται να ξέρουν εκ των προτέρων τα αποτελέσματα. Έπρεπε να ελέγχονται εκ των προτέρων αυτά και να μην επιτρέπονται».

Στο έργο της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου και στους φέροντες κακή προαίρεση: «Κατά την διάρκεια της πανδημίας, γινόταν προετοιμασία και ο Δήμος Λειτούργησε παρά τις δυσκολίες. Το κολυμβητήριο Αργοστολίου, παραδόθηκε σαν καινούργιο, τώρα ξεκινά η ανάπλαση της παραλιακής από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο , κάποιοι δρόμοι στα χωριά και στο Αργοστόλι ασφαλτοστρώθηκαν και θα περάσουμε και στην 2η εργολαβία που θα ξεκινήσει άμεσα. Όλα αυτά προετοιμάζονται 3 χρόνια πριν και δεν γίνονται τώρα επειδή είναι οι εκλογές. Προηγήθηκαν οι μελέτες, οι εγκρίσεις, η εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αυτά τα βλέπει, αλλά υπάρχουν πάντα και οι κακοπροαίρετοι και οι αγενείς. Είναι πολλοί που διακινούν fake news με ψευδώνυμα, την ηχορύπανση την αναγάγανε σε μέγα θέμα, έχει αφαιρεθεί η αρμοδιότητα από το τμήμα ελέγχων του Δήμου και έχει περάσει στην Αστυνομία ,δεν υπάρχει μέτρο και σεβασμός στους περίοικους και μας καταλογίζουν ότι θέλουμε νεκροταφείο το Αργοστόλι. Κανένας δεν θέλει ‘’νεκρό’’ το Αργοστόλι, την ευταξία και τον σεβασμό θέλει. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για να μπεί μέτρο στην ηχορύπανση δεν πέρασε, ενώ πλειοψήφησε, για είναι μια απόφαση κανονιστικού χαρακτήρα και ήθελε 14 αντί 11 ψήφους. Στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ με την ανάπλαση της παραλιακής το κτήριο που υπάρχει θα παραμείνει , αλλά τα όσα υπάρχουν στον περιφραγμένο χώρο θα φύγουν. Την απόφαση αυτή την ψήφισε όλο το Δημοτικό συμβούλιο και στην εφαρμογή που πήρε το έργο ο εργολάβος , ήρθαν ορισμένοι της αντιπολίτευσης και ζητούσαν να εξαιρεθεί η απόφαση για τον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων . Ο ΝΟΑ πήρε γραφεία και στο κολυμβητήριο και τα σκάφη του θα βρεθεί χώρος και θα τα πάμε, ο χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί. Είναι κάποιοι που τα βλέπουν όλα ανάποδα. Με τις παραλίες κατά την περίοδο του covid-19 δόθηκε παράταση 3 χρόνων. Τον Πλατύ Γιαλό τον πήρε η ΕΤΑΔ, στο προτελευταίο συμβούλιο περάσαμε το θέμα να δοθεί στον Δήμο η παραλία για 30 χιλιάδες ευρώ μέχρι 31 Οκτωβρίου. Πριν η Κτηματική Υπηρεσία που ήταν δικαιούχος, εισέπραττε το 40% των εισπράξεων. Πέρσι στις 200 χιλιάδες ευρώ, εισέπραξε 80 χιλιάδες ευρώ , επομένως οι φετινές 30 χιλιάδες ευρώ ήταν προς το συμφέρον μας, απλώς άργησαν να μας δώσουν την χρήση. Οι παραλίες και οι καντίνες τώρα είναι για μία 3ετία, στην Άβυθο, η κόντρα μεταξύ δύο άφησε την παραλία χωρίς εκμετάλλευση, γιατί η ημερομηνίες έληξαν 30 Ιουνίου. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τις διαδικασίες και θεωρούν ότι ευθύνεται ο Δήμος, όμως ειδικά οι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν στο παρελθόν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος ξέρουν, αλλά κατά τα άλλα φωνάζουν. Αναφέρανε και τον Τρίτση, τότε που πήγαμε για να ανοίξει ο δρόμος για το Τουρκοπόδαρο και όχι να καταλάβουμε τον Πλατύ Γιαλό. Δυστυχώς, είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνουν αντιπολίτευση και υπάρχει ένας λαϊκισμός που πολλές φορές ξεφεύγει από τα όρια. Ποντάρουν στον κόσμο που δεν γνωρίζει τις διαδικασίες. Παλιά υπήρξε περισσότερος σεβασμός και αξιοπρέπεια, αλλά την τελευταία 10ετία έχουν αλλάξει τα πράγματα και κάνουν το ‘’άσπρο μαύρο’’ εν ριπή οφθαλμού».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-780668693?si=dd2a02ff247040dc88d8eea4d688c470&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250