Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων σε Περιφερειακή Αρχή: "'Οι άθλιες αθλητικές υποδομές στη Περιφέρεια Ι.Ν. και η εικονική πραγματικότητα''

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 09:32

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων σε Περιφερειακή Αρχή: "'Οι άθλιες αθλητικές υποδομές στη Περιφέρεια Ι.Ν. και η εικονική πραγματικότητα''

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός για να διαπιστώσει πως οι ελάχιστες αθλητικές υποδομές στη Κέρκυρα αλλά και στα άλλα νησιά της Π.Ι.Ν. βιώνουν την απόλυτη εγκατάλειψη. Ακόμη και να θέλαμε να κρύψουμε ή να ωραιοποιήσουμε κάπως τη τραγική αυτή εικόνα τα ίδια τα γεγονότα μας διαψεύσουν πανηγυρικά. Έτσι τον τελευταίο καιρό 2 θλιβερά γεγονότα απέδειξαν πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς: Το κλείσιμο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας αλλά και η αναβολή των Διεθνών Αγώνων «Βεργώτεια» στην Κεφαλονιά, επειδή το στάδιο του Αργοστολίου βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Τα 2 αυτά γεγονότα, αν και αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, εντούτοις ήταν αυτά που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε και τα 2 αυτά θέματα στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. που έγινε στη Ζάκυνθο στις 29.04.2023 και ζητήσαμε πειστικές εξηγήσεις από τη Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

Αντί για απαντήσεις όμως, για μια ακόμη φορά, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες μας είπαν πολλά «θα» και μας περιέγραψαν μια εικονική πραγματικότητα. Μετά από 4 χρόνια πλήρους απραξίας στο χώρο των αθλητικών υποδομών προσπάθησαν να μας πείσουν πως οι δεκάδες προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφει το τελευταίο καιρό η Περιφερειακή Αρχή με διάφορους Δήμους – προεκλογική γαρ περίοδος – για κλειστά και ανοικτά γυμναστήρια, για κερκίδες και χλοοτάπητες είναι και έργα υπό εκτέλεση. Εξαγγελίες που μας θύμισαν το γνωστό σλόγκαν της επταετίας «κάθε πόλη και στάδιο … κάθε χωριό και γυμναστήριο…».

Για τα «Βεργώτεια» και την αναβολή τους μας είπαν πως είναι περήφανοι (!) και πως το θεωρούν επιτυχία (!!) που… «θα» φτιάξουν το ταρτάν του σταδίου του Αργοστολίου αφού ενέταξαν το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Εκεί, όμως, που έδωσαν τα ρέστα τους ήταν οι απαντήσεις τους για το κλείσιμο του Ε.Α.Κ.Κ. Υποβάλλαμε 19 σχετικές Επερωτήσεις ως Λαϊκή Συσπείρωση τα τελευταία χρόνια και αναφερόμασταν στη πλήρη εγκατάλειψη του, στην ανάγκη της δημιουργίας στεγάστρου, στην άθλια κατάσταση του ταρτάν αλλά και του φυσικού χλοοτάπητα του γηπέδου, για τα τεράστια προβλήματα του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου και τώρα για το κλείσιμο του Ε.Α.Κ.Κ.

Το μόνο που βρήκαν να μας απαντήσουν ήταν πως το Ε.Α.Κ.Κ. δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Πως εδώ και χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια και πως για το μόνο που έχει δεσμευτεί η Περιφέρεια είναι η κατασκευή του στεγάστρου, δέσμευση που... «θα» υλοποιήσει.

Τόσο δε για τη μη τέλεση των «Βεργώτειων» όσο και για την εγκατάλειψη και τελικά το κλείσιμο του Ε.Α.Κ.Κ. καταλόγισαν ευθύνες στις προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές. Όσο βέβαια αυτό κι αν αληθεύει άλλο τόσο αυτό δεν δικαιολογεί την δική τους εγκληματική απραξία. Η αλήθεια βέβαια είναι πως εγκληματικές ευθύνες φέρνουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές Αρχές ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ) αλλά και οι τωρινές. Και τούτο γιατί όλες έπιναν και πίνουν νερό στο όνομα και στις οδηγίες της Ε.Ε. Γιατί όλες έβαζαν και βάζουν στο ζύγι του κόστους – οφέλους, όπως όλα τα κοινωνικά αγαθά, έτσι και τις αθλητικές υποδομές. Γιατί όλες πρόσθεσαν και το δικό τους χαλικάκι για να μετατραπούν Σύλλογοι και ομάδες που υπηρετούσαν την ιδέα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού σε Ανώνυμες Εταιρείες που αυγατίζουν τα κέρδη των ιδιοκτητών τους.

Είναι φανερό πως για να δοθούν άμεσες και φιλολαϊκές λύσεις και στα προβλήματα των άθλιων αθλητικών υποδομών πρέπει ο λαϊκός κόσμος να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το Λαό. Κι εμείς καλούμε το λαό των Ιόνιων Νησιών να πάρει στα χέρια του την υπόθεση. Να δώσει ηχηρή απάντηση στην κάλπη και στην ανάπτυξη του αγώνα.

  1. 05.2023

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους




00 inkefalonia general ad 300X250