Σαμούρης στον COSMOS 96,5: «Έργα πολλών εκατομμυρίων στο Αργοστόλι – Έλλειψη προσωπικού μέσα στο Καλοκαίρι» - Τι αναφέρει για τα αδέσποτα ζώα;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 10:30

Σαμούρης στον COSMOS 96,5: «Έργα πολλών εκατομμυρίων στο Αργοστόλι – Έλλειψη προσωπικού μέσα στο Καλοκαίρι» - Τι αναφέρει για τα αδέσποτα ζώα;

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης και μίλησε για θέματα αρμοδιότητας του και για τα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα στο Αργοστόλι.

Φυτεύσεις δέντρων

«Όλο το προηγούμενο διάστημα κάνουμε φυτεύσεις δέντρων στην Λεωφόρο Βεργωτή και θα κάνουμε ακόμα περισσότερες. Έχουμε αντικαταστήσει αυτά που ήταν κομμένα και έχουμε φυτεύσει δέντρα εκεί που δεν είχε. Παράλληλα φτιάχνουμε και σε κάποια σημεία τα πεζοδρόμια. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που αντιδρούν ακόμα και σε αυτό, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που προέβησαν σε κοπές δέντρων μπροστά από τα μαγαζιά τους».

Ανακοίνωση του κου Κοσμάτου αναφορικά με τα ζώα του Κουτάβου

«Είχα βάλει δίχτυ για να προστατεύσω τα ζώα, ενώ δεν ήταν καν αρμοδιότητά μου. Πρέπει και οι άλλοι όμως να κάνουν κάτι. Δεν μπορούμε να ξαναβάλουμε δίχτυ. Θα πρέπει και ο κόσμος να καταλάβει ότι πρέπει να ταΐζει τα ζώα σε σημεία που δεν θα μπορούν να βγουν στον δρόμο. Εγώ ότι ήταν να κάνω, το έκανα. Από ‘κει και πέρα, θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν οι σύλλογοι που υπάρχουν και όχι μόνο να γράφουν σχόλια. Θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε».

Έλλειψη προσωπικού

«Εμάς η αρμοδιότητά μας είναι να είμαστε πάντα στον δρόμο. Φοβάμαι ότι φέτος θα έχουμε και επιπρόσθετα προβλήματα από την άποψη του προσωπικού. Τον Ιούνιο λήγει το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, το οποίο είχε πάρει και μια τετράμηνη παράταση και θα έχουμε 10 άτομα λιγότερα στην καθαριότητα. Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κο Παπαστεργίου και τον ρώτησα αν μπορεί να υπάρξει επιπλέον παράταση, μιας και μπαίνουμε στην τουριστική σεζόν και μου είπε ότι δυστυχώς δεν γίνεται, γιατί οι συμβάσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 12 μήνες. Θα έχουμε πρόβλημα αλλά θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε».

Αδέσποτα ζώα

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε και ένα θέμα με τα αδέσποτα ζώα. Το Υπουργείο έχει δώσει πολλές αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς όμως χρηματοδοτήσεις. Οι Δήμοι δεν έχουν τους πόρους για να προσλάβουν ανθρώπους που θα μαζεύουν τα ζώα από τους δρόμους. Θα έπρεπε να μπορεί ο Δήμος να προσλαμβάνει προσωπικό, όταν μένουν κενές θέσεις από συνταξιοδοτήσεις. Εγώ αυτά τα έχω θέσει σε όλους όσοι έχουν έρθει εδώ αλλά δεν γίνεται τίποτα».

Έργα στον Δήμο Αργοστολίου

Έχουν εγκριθεί έργα πολλών εκατομμυρίων στον Δήμο μας, με αναπλάσεις δρόμων, πλατειών… Αυτό είναι το  παράσημο για εμάς. Δεν υπάρχει πρόγραμμα που να μην καταθέσαμε πρόταση. Η Δημοτική Αρχή είναι ενεργοποιημένη προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα εφαρμόσουμε και την κυκλοφοριακή μελέτη. Πολλά έργα έχουν ήδη αναδόχους. Έχουμε προβεί σε όλες τις μελέτες και έχουν ενταχθεί πολλά έργα. Δεν μπορούμε μόνο να κρίνουμε τα αρνητικά. Και η Πράξη Εφαρμογής Λάσσης θα γίνει. Αυτό ήταν ένα χωροταξικό θέμα που ταλάνιζε πολλά χρόνια την περιοχή».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250