Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ολοκληρώνεται το Επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020 (ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων) με ικανοποιητικούς ρυθμούς και προοπτική πλήρους απορρόφησης των πόρων στο τέλος του 2023

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 20:31

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ολοκληρώνεται το Επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020 (ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων) με ικανοποιητικούς ρυθμούς και προοπτική πλήρους απορρόφησης των πόρων στο τέλος του 2023

  • Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: “Άλμα στην απορρόφηση πόρων από τον Ιανουάριο 2022, δηλώνουν οι αρμόδιοι”

Στην Κέρκυρα έλαβε χώρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 υπό την προεδρία της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και με την συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Υπουργείων, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και κοινωνικών Φορέων, του Ιονίου Πανεπιστημίου και συνεργατών του ΕΣΠΑ.

 Ήδη με τα πρόσφατα στοιχεία τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου, η απορροφητικότητα του Προγράμματος αγγίζει το 82% των πόρων και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται σταθερά στην 5η θέση ως προς την απορρόφηση μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας (επίσημα στοιχεία).

Τόσο το Υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία και τα αποτελέσματα του Προγράμματος.

Αναγνώρισαν, δε, ότι κατά την πορεία του Προγράμματος από τον Ιανουάριο 2020 μέχρι σήμερα έγινε ένα άλμα στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων και προέβλεψαν ότι δεν θα υπάρξει απώλεια πόρων. Στο τέλος του 2023 θα έχει γίνει πλήρης απορρόφηση.

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΣΠΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ αναφέρθηκε στην συμβολή των πόρων του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης covid-19 για την στήριξη των νοσοκομείων και δομών υγείας, την προμήθεια πλωτών ασθενοφόρων, την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Ευχαρίστησε τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ, Δήμους, παραγωγικούς Φορείς κ.α. για την συλλογική προσπάθεια και πρόοδο που επετεύχθη προς όφελος της κοινωνίας.

Δεσμεύτηκε ότι θα εξακολουθήσει να διαθέτει πόρους από την τεχνική βοήθεια του ΕΣΠΑ 2021-2027 προς τους δικαιούχους όπως γίνεται στο τρέχον Πρόγραμμα για την γρηγορότερη και αρτιότερη προετοιμασία ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ

Εκ του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


Ετικέτες: