Σταύρος Σπαθής: «Ο Βιολογικός της Λάσσης άντεξε, η δουλειά που έγινε απέδωσε και δεν είχαμε προβλήματα με τις οσμές του παρελθόντος»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 00:11

Σταύρος Σπαθής: «Ο Βιολογικός της Λάσσης άντεξε, η δουλειά που έγινε απέδωσε και δεν είχαμε προβλήματα με τις οσμές του παρελθόντος»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και πρόεδρος της ΔΙΑ. ΔΕΥΑΔΚ Σταύρος Σπαθής , ο οποίος αναφέρθηκε:

Με την ιδιότητα του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου, στην κίνηση της αγοράς την καλοκαιρινή περίοδο: « Η καλοκαιρινή σεζόν έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά από τον Μάιο και ευελπιστούμε ότι και ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ καλός και θα υπάρχει και μια σχετική κίνηση και τον Οκτώβρη. Έχουμε μεγάλη αύξηση και στα κρουαζιερόπλοια, οπότε είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Ο κόσμος είχε ανάγκη μετά από δύο χρόνια να βγει προς τα έξω , όμως η ενεργειακή κρίση και οι αυξήσεις σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης έχει περιορίσει την αγοραστική του δύναμη και αυτό φαίνεται περισσότερο στους Έλληνες που μίκρυναν τον χρόνο των διακοπών τους. Όμως η Κεφαλονιά ακόμα και τώρα έχει πληρότητα 100% και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε και ο Σεπτέμβρης θα έχει πάνω από 90% πληρότητα. Όσον αφορά τα έσοδα, το ταμείο θα γίνει τέλος Οκτωβρίου και τότε θα ξέρουμε πως θα κυλήσει ο χειμώνας. Ευελπιστώ πως στο τέλος το πρόσημο θα είναι θετικό για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αντέξουν τον χειμώνα, ο οποίος προμηνύεται ο δυσκολότερος από την περίοδο της κρίσης».

Με την ιδιότητα του ως πρόεδρος της ΔΙΑ.ΔΕΥΑΔΚ, αναφέρθηκε στον Βιολογικό Αργοστολίου: «Όταν αναλάβαμε την Δημοτική Αρχή, με κάλεσε ο Δήμαρχος κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος να αναλάβω την ΔΕΥΑΚ με πρώτο ζητούμενο το θέμα του Βιολογικού. Με εμπιστεύτηκε για να το τρέξω, δέχτηκα και ήταν και για μένα ένα στοίχημα το να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σ αυτές τις προκλήσεις. Το προηγούμενο καλοκαίρι ο τουρισμός ξεκίνησε από 15 Ιουλίου και δεν ήταν μέτρο σύγκρισης. Περιμέναμε το φετινό καλοκαίρι μετά από τις συντηρήσεις του χειμώνα- τα τελευταία τρία χρόνια την περίοδο του χειμώνα κάνουμε συνεχώς συντηρήσεις στον Βιολογικό Αργοστολίου όπως και της Σκάλας, της Σάμης και του Ληξουρίου- να δούμε την απόδοση του. Ο Βιολογικός άντεξε και η δουλειά που έγινε απέδωσε όπως και στις άλλες περιοχές. Δεν είχαμε προβλήματα με τις οσμές του παρελθόντος και όσα μικρά παρουσιάστηκαν τα αντιμετωπίσαμε γρήγορα. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και με το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ που υπερβάλλει εαυτόν και τους ευχαριστώ δημόσια».

Στα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης: «Υπάρχουν προβλήματα, ένα μεγάλο μέρος του δικτύου είναι πεπαλαιωμένο, με αποτέλεσμα να έχουμε βλάβες και μεγάλες απώλειες νερού. Υπήρχαν και αντικειμενικές δυσκολίες λόγω του μεγάλου φόρτου επισκεπτών , όμως άμεσα καλύψαμε τις ανάγκες του κόσμου και αν κάποια στιγμή κάποιοι έμειναν χωρίς νερό για κάποιες ώρες τους καταθέτουμε την ειλικρινή μας συγνώμη. Η Κεφαλονιά αναπτύσσεται πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζονται βίλες, γίνονται επεκτάσεις, ήταν σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα, όμως προσπαθήσαμε και τα αντιμετωπίσαμε και έγκαιρα και σωστά. Είμαστε στην διαδικασία να αναλάβει ο ανάδοχος το έργο «Βελτίωση Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Αργοστολίου», εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουμε σιγά-σιγά».

Στην μελλοντική αύξηση της χρήσης του νερού και στην πρόβλεψη της επάρκειας του: «Από τη στιγμή που η Κεφαλονιά φέτος δέχτηκε τόσο πολύ κόσμο και είδαμε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, έδωσα ήδη εντολή στο προσωπικό της ΔΕΥΑΚ να μελετήσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα για την επόμενη σεζόν ,ώστε να γίνουν άμεσα κάποια πράγματα για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Ήδη από τον Δήμο ξεκινά η γεώτρηση στη Λάμπη, ως ΔΕΥΑΚ θα κάνουμε στα Ζόλα μία γεώτρηση, δημιουργείται το εργοστάσιο αφαλάτωσης στο Ληξούρι, μελετούμε γενικά στην περιοχή της Σάμης μια καινούργια επέκταση και όποια προβλήματα έχουμε εντοπίσει θα τα καλύψουμε. Είμαστε σε συνεργασία και με τους προέδρους των Κοινοτήτων για να συμβάλλουμε όπου μπορούμε και στο καινούργιο τεχνικό πρόγραμμα θα συνυπολογίσουμε και τις πηγές συνεχούς ροής για να μην χάνεται το νερό και για να έχουμε επάρκεια για την επόμενη τουριστική σεζόν, η οποία προμηνύεται ίδια με την φετινή».

Στο master plan της ΕΥΔΑΠ που στο παρελθόν κατέγραψε τα αποθέματα νερού της Κεφαλονιάς: « Η μελέτη αυτή υπάρχει στην Περιφέρεια, είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον κ. Κουρή που είναι υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης, έχω συμμετάσχει σε συναντήσεις που έχουν γίνει για τα αποθέματα νερού, που υπάρχουν τα κοιτάσματα, που πρέπει να γίνουν ομβροδεξαμενές κλπ και το θέμα είναι να βρεθεί η χρηματοδότηση ούτως ώστε να γίνουν όλα αυτά. Θεωρώ από τις διαβεβαιώσεις που έχω από τον κ. Κουρή ότι θα γίνουν».

Στις παρεμβάσεις εν όψει του χειμώνα για καθαρισμούς φρεατίων: «Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και οι εξωτερικοί συνεργάτες μας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και όλη την τουριστική σεζόν καθαρίζονταν τα φρεάτια. Και τον Σεπτέμβριο θα γίνει καθαρισμός για να είμαστε έτοιμοι για τις πρώτες βροχές και είναι όλα προγραμματισμένα. Σε κάποια σημεία της παραλιακής οδού στο Αργοστόλι ,δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα, λόγω της στάθμης της θάλασσας που ανεβαίνει».

Τέλος ο κ. Σπαθής δήλωσε:» Όσον αφορά την ΔΕΥΑΚ, προσπαθώ ως πρόεδρος να είναι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο η υπηρεσία και να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα . Ευχαριστώ τους υπαλλήλους και το τεχνικό προσωπικό που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο και είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον Δημότη κάθε Δήμου.

Όσον αφορά το Επιμελητήριο, είμαστε έτοιμοι 9 Σεπτεμβρίου που ξεκινά η ΔΕΘ με επίτιμο κράτος τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα να πάρουμε μέρος. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επαγγελματίες να συμμετάσχουν και με φυσική παρουσία αλλά και με τα προιόντα τους. Σε συνεργασία και με το Ελληνοσερβικό επιμελητήριο που είχαμε κάνει αδελφοποίηση θα είμαστε κοντά, ώστε να παρουσιάσουμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα στους επισκέπτες της ΔΕΘ. Με το Ελληνοσερβικό επιμελητήριο σχεδιάζουμε να πάρουμε μέρος και σε κάποια φόρουμ, ώστε να μπορέσουμε να προβάλλουμε ακόμα πιο πολύ την Κεφαλονιά».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/spathis-stavros?si=c87d75f8da4b4b928a3c4cfd122ed3e6&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250