Ο Θεόφιλος "αδειάζει" Γ. Λυκούδη & Α. Παντελειό για την υπεραγορά στην Κρανιά - Γιατί τους καλεί να συνέλθουν (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 16:44

Ο Θεόφιλος "αδειάζει" Γ. Λυκούδη & Α. Παντελειό για την υπεραγορά στην Κρανιά - Γιατί τους καλεί να συνέλθουν (COSMOS 96,5)

Στον COSMOS 96,5 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο & Σπυριδούλα Αναλυτή μίλησε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από τη δημιουργία υπεραγοράς στην Κρανιά, από την εταιρεία ΜΕΤΡΟ.

Ο κ. Μιχαλάτος τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι γνωμοδοτικό όργανο και δεν απαιτείται η έγκριση του ώστε να προχωρήσει η άδεια δόμησης.

Υπογράμμισε ότι στην πρόσφατη απόφαση του ΔΣ εναντίον της δημιουργίας της υπεραγοράς ετέθη το ζήτημα της ύπαρξης δημοσίου συμφέροντος καθώς το σημείο είναι το κέντρο της Κρανιάς , και συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες νερού όταν υπάρχει βροχόπτωση με αποτέλεσμα το υπόγειο να είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των πελατών.

Τόνισε ότι η αποκεντρωμένη δεν εξέτασε το παραπάνω ζήτημα και ο Δήμος θα προσφύγει ενάντια στην απόφαση έγκρισης (επιτροπή άρθρου 152) και στα διοικητικά δικαστήρια.

Βολές σε Παντελειό & Λυκούδη

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου αναφερόμενος στη στάση των Δημοτικών Συμβούλων Αλέξανδρου Παντελειού & Γιάννη Λυκούδη καυτηρίασε τη στάση που ακολουθούν , οι οποίοι «χωρίς να το λένε ευθέως εικάζουν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει» και τόνισε χαρακτηριστικά :

“Ο κ. Λυκούδης ή να ξεκαθαρίσει  ότι ξεκινάει μια παράταξη από το μηδέν και έχει αρνηθεί το παρελθόν της ισχυρής Κεφαλονιάς ή θα πρέπει να του θυμίσω ότι έχουμε την περίπτωση με το LIDLόπου μεγάλωσε και από 500 , έγινε 1.500 τετραγωνικά και η προηγούμενη δημοτική αρχή επί του κ. Παρίση έκανε 8 μήνες να απαντήσει και να ακολουθήσει τη διαδικασία. Και αφού το πήρε χαμπάρι και αντέδρασε, όλες οι κινήσεις που έκανε ήταν μάλλον επειδή τελικά προχώρησε και έγινε αυτό το μεγάλο κατάστημα» ανέφερε και συμπλήρωσε για το το ζήτημα του LIDL: 

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανισότητα στην αγορά , γιατί τα σούπερ μάρκετ είναι 500 και 600  τ.μ.  και έχουμε με 1.500 το συγκεκριμένο , το οποίο είναι προνομιακό έναντι των άλλων γιατί έχει πολύ μεγάλο χώρο.

Δυο χρόνια με την πανδημία , με το μειωμένο αριθμό πελατών μέσα στα καταστήματα, το συγκεκριμένο μπορούσε να έχει πολλούς πελάτες».

Ο Δήμαρχος διερωτήθηκε με νόημα :

“Άρα για το συγκεκριμένο κατάστημα πρέπει να πούμε ότι υπάρχει σκιά και ότι έκανε κάποια συμφωνία η παράταξη του κ. Λυκούδη με την εταιρεία αυτή και έδωσε την άδεια να γίνει αυτή η κατασκευή;

Πως μπορεί να αφήνει σκιές για τη δική μας Δημοτική Αρχή, όταν δεν αφήνει σκιές για την προηγούμενη που και αυτός είναι μέλος σε αυτή την παράταξη.

Πρέπει να απαντήσει δημόσια σε αυτό το ερώτημα. 

Σχετικά με τον κ. Παντελειό τόνισε :

«Εγώ δεν θέλω να μιλάω με αφηρημένα πράγματα και να πετάει υπόνοιες.

Δεν υπάρχει καμία σκιά και καμία επιθυμία να καλύψει η Δημοτική Αρχή αυτό που πάει να γίνει.

Όποιος έχει μυαλό και μπορεί να καταλάβει , εγώ, με την ιδιότητα μου ως επαγγελματίας στο συγκεκριμένο χώρο, εάν εγώ έχω ένα κατάστημα μικρό και η νέα επιχείρηση έχει ένα μεγάλο κατάστημα εγώ είμαι ο θιγμένος και βλάπτομαι επαγγελματικά (!).  Είναι ποτέ δυνατόν να θέλω να κάνω κακό στον εαυτό μου;

Στερείται λογικής. Έχω παρακαλέσει τους δημοτικούς συμβούλους, σε πράγματα που πρέπει να είμαστε μαζί , να είμαστε ενωμένοι και να τα αντιμετωπίζουμε από κοινού , ώστε να φαίνεται στα μάτια των έξω ότι είμαστε μια γροθιά».

Τέλος του κάλεσε να συνέλθουν και να βρουν άλλους τομείς για να κάνουν αντιπολίτευση στο Δήμο και όχι να βρίσκουν πράγματα αστεία και γελοία (!).




00 inkefalonia general ad 300X250