Ν. Κουρκουμέλης: «Προσπαθούμε και βρίσκουμε λύσεις για το κυκλοφοριακό στην Σκάλα και δεν μπορεί κάθε φορά να καλούμαι να απολογηθώ για τα αυτονόητα»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 11:40

Ν. Κουρκουμέλης: «Προσπαθούμε και βρίσκουμε λύσεις για το κυκλοφοριακό στην Σκάλα και δεν μπορεί κάθε φορά να καλούμαι να απολογηθώ για τα αυτονόητα»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Ελειού - Πρόννων Νίκος Κουρκουμέλης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης στην Σκάλα και τις αναδυόμενες αντιδράσεις: «Κάποιοι που θέλουν να θίξουν την Δημοτική Αρχή, η εμένα προσωπικά, επικεντρώνονται στο κυκλοφοριακό της Σκάλας και στον πεζόδρομο. Όσον αφορά μια πρόσφατη καταγγελία από συγχωριανούς μου, είναι κάποια θέματα που θίγουν και εμένα προσωπικά. Ειλικρινά λυπάμαι που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΕ για να επικοινωνούμε με τους συγχωριανούς μου. Η εφαρμογή της νέου κυκλοφοριακού δεν είναι κάτι καινούργιο, έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και εφαρμόστηκε τώρα, γιατί λόγων των ενστάσεων που είχαν κάνει ,περιμέναμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τις αποφάσεις. Η καθυστέρηση οφείλεται στις καταγγελίες. Η Αποκεντρωμένη μας έδωσε το πράσινο φως πριν ένα μήνα και εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε πλήρη ανατροπή μέσα στη Σκάλα ,γιατί ο κόσμος θα δυσανασχετούσε και έπρεπε η προσαρμογή να γίνει σιγά σιγά. Επιλέξαμε να εφαρμόσουμε το κυκλοφοριακό σε σημείο που πραγματικά υπήρχε πρόβλημα, να κυλήσει η σεζόν και συν τω χρόνω να προσθέτουμε έως την ολοκλήρωση της εφαρμογής της μελέτης.

Την μελέτη την έκαναν σοβαρά μελετητικά γραφεία, ψηφίστηκε από το Τοπικό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο και εμείς οφείλουμε να την εφαρμόσουμε. Αυτοί που κατηγορούν και τα βρίσκουν όλα αρνητικά, δεν μπορούν να μην σέβονται το Τοπικό και το Δημοτικό Συμβούλιο και δύο άτομα να θεωρούν ότι όλα είναι για την καταστροφή της Σκάλας. Κάποια εμμονή έχουν και γι αυτό γίνονται και οι δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ, θέλουν να πλήξουν εμένα , και την Δημοτική Αρχή. Επικαλούμενοι δηλώσεις μου σε τοπικό ΜΜΕ, ότι δεν προβλέψαμε σε μια συγκεκριμένη στροφή το πέρασμα των λεωφορείων , κατηγορούν και εμένα και τους μελετητές. Αυτό που είπα εγώ, είναι ότι δεν προβλέψαμε το πέρασμα των 3-4 τριαξονικών λεωφορείων που ήρθαν φέτος της TUI. Δεν ακούσανε το ηχητικό της συνέντευξης μου και καλό θα ήταν να το πράξουν.

Αυτό το θέμα θα λυθεί τις επόμενες μέρες και δεν είναι και η καταστροφή της Σκάλας. Καλύπτουν μία απόσταση ανάποδα και θα μπορούσαμε να τα διοχετεύουμε από τον περιφερειακό της Σκάλας, αλλά θα δημιουργούσαμε πρόβλημα και δώσαμε κάποιες μέρες πίστωση για να ανοίξουμε την στροφή. Εφαρμόσαμε για φέτος έναν κυκλικό δακτύλιο, μια μονοδρόμηση για να μην δημιουργείται κομφούζιο. Μας κατηγορούν ότι διοχετεύουμε μεγάλου κυβισμού φορτηγά μέσα στο χωρίο, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί τα μεγάλα φορτηγά έχουν την ευχέρεια να πάνε από τον περιφερειακό. Είναι θέμα προσαρμογής και σιγά σιγά όλα θα διευθετηθούν. Γίνεται σύσταση από τις Αστυνομικές Αρχές, δεν έχουν γράψει ακόμη κάποιον για το κυκλοφοριακό, για άλλον λόγο γράφτηκε κάποιος, δίνουμε χρόνο προσαρμογής και σιγά σιγά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Όσα άλλα λένε, ότι καταστρέφουμε το χωριό κλπ, δεν είναι σοβαρά πράγματα. Η τροφοδοσία γίνεται 6 με 12 το πρωί και κάποιοι που δεν το εφαρμόζουν, θα ρθει η ώρα που θα αναγκαστούν να το εφαρμόσουν. Στο ωράριο αυτό δείχνουμε ανοχή για να περνούν και αυτοκίνητα ιδιωτών και τους διευκολύνουμε ούτως ώστε να κάνουν τα ψώνια τους. Για τον πεζόδρομο η νομοθεσία είναι μία και δεν μπορούμε να επιτρέπουμε και τα ΙΧ και την τροφοδοσία. Κάποια στιγμή η Αστυνομία έγραψε κάποιον για κράνος όπως είπαν. Εμείς ζητάμε σ αυτό το ωράριο η Αστυνομία να διευκολύνει τον κόσμο. Φανταστείτε μες την αιχμή του καλοκαιριού, να μπούν στον πεζόδρομο και ΙΧ τι εμπόδια θα δημιουργήσουν. Ο πεζόδρομος δεν είναι τόσο μεγάλος, μπορεί κάποιος να αφήσει το αυτοκίνητο του και να περπατήσει, όπως γίνεται τα βράδια. Είναι απλά τα πράγματα και τα έχουμε κάνει δύσκολα, επειδή υπάρχουν εμμονές. Όσον αφορά του έχοντες πρόβλημα υγείας και μετακίνησης ,όπως γίνεται στο Αργοστόλι, και στο Φισκάρδο, θα κάνουν την αίτηση τους στον Δήμο και ο Δήμος θα μεριμνήσει γι αυτό. Σε ότι δικαιούται ο πολίτης, είμαστε υποχρεωμένοι να το παρέχουμε. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα είδη πρώτης ανάγκης, Δημοτικά οχήματα τα προβλέπει.

Η νέα κυκλοφοριακή μελέτη και ο πεζόδρομος έχουν αρχίσει να λειτουργούν δύο εβδομάδες περίπου και θεωρώ ότι η ροή των οχημάτων γίνεται καλύτερα, επιβαρύνθηκε λίγο περισσότερο ένας δρόμος, αλλά απελευθερώθηκε ο άλλος. Το μπλοκάρισμα των 40 λεπτών που γινόταν δεν γίνεται και εκεί που έχει εφαρμοσθεί η μελέτη, υπάρχει σηματοδότηση. Σε σχέση με την καταγγελία, τα έχουμε μελετήσει όλα με τον μελετητή, όσον αφορά το σχολείο, έχουμε επιλογή να αλλάξουμε την είσοδο του, πάντα περνούσαν αυτοκίνητα και μάλιστα ο δρόμος πριν ήταν διπλής κατεύθυνσης. Στην παιδική χαρά, μπορούμε επίσης να αλλάξουμε την είσοδο της για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Τα τουριστικά λεωφορεία, όσο υπάρχουν ξενοδοχεία και καταλύματα, πρέπει να περνάνε από το χωριό, δεν γίνεται διαφορετικά. Υπάρχει μία κόντρα τώρα , επειδή καταφέραμε και πήραμε την απόφαση από την Αποκεντρωμένη ενώ υπήρχαν ενστάσεις. Προκαλώ όποιον θέλει, ειδικά βραδινές ώρες να έρθει στην Σκάλα, για να δει το επίπεδο της Σκάλας και πόσο μπροστά πήγε με το κυκλοφοριακό και τον πεζόδρομο. Για χώρο πάρκινγκ έχουμε μπει στην διαδικασία, έχουμε βρει χώρο , αλλά χρειάζεται μια διαδικασία, πιστεύω θα υλοποιηθεί, είναι θέμα ημερών. Στην καταγγελία αναφέρεται ότι βρήκαμε χώρο πάρκινγκ κοντά στην επιχείρηση την δική μου και του Δημάρχου που είναι στην παραλία. Είναι πράγματα που με στενοχωρούν και είναι ντροπή να λέγονται . Αυτοί που τα γράφουν θα πρέπει να ξέρουν, ότι ειδικά τις βραδινές ώρες από τότε που εφαρμόστηκε ο πεζόδρομος, όλοι είναι μέσα στον πεζόδρομο και δεν υπάρχει άνθρωπος στην παραλία. Το πάρκινγκ της παραλίας απέχει 200 μέτρα από το κέντρο του χωριού, το πάρκινγκ στην παραλία χρειάζεται. Δεν μπορεί κάθε φορά να καλούμαι να απολογηθώ για τα αυτονόητα, θα πεισθώ στο τέλος ότι τα κάνω για να καταστρέψω το χωριό μου».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-212729506?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250