Θεόφιλος: "Ιστορική η απόφαση του ΔΣ για μεταφορά του Χαροκόπειου στην Καμπάνα - Το "Καφενείο της Καμπάνας" θα το "ξαναχτίσουμε" για τα ΑμέΑ στο κυλικείο του Θεάτρου"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 09:43

Θεόφιλος: "Ιστορική η απόφαση του ΔΣ για μεταφορά του Χαροκόπειου στην Καμπάνα - Το "Καφενείο της Καμπάνας" θα το "ξαναχτίσουμε" για τα ΑμέΑ στο κυλικείο του Θεάτρου"

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και στην εκπομπή "Το Βήμα του Πολίτη" με τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου αναφέρθηκε στην σημαντική εξέλιξη με την έγκρισης της Μουσειολογικής μελέτης από το ΚΑΣ όσον αφορά το Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου και στην επικείμενη δημοπράτησή του. Όπως τόνισε «Το ΚΑΣ έμεινε ενθουσιασμένο από την μουσειολογική μελέτη. Είναι ένα πολύ σημαντικού αυτό το έργο για τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς».

Αναφορικά με το άσλος της Καλλιθέας εξήγησε αναλυτικά την κατάσταση που έχει διαμορφωτή. «Οι πρώην δήμαρχοι Λειβαθούς, Μαγουλάς, Φραντζής και Μιχαλάτος, είχαν ακούσει το πρόβλημα και είχαν θέσει οι κάτοικοι και είχαν ως στόχο να ξαναλειτουργήσει ο υπέροχος εκεί χώρος. Το κτήριο γκρεμίστηκε γιατί ήταν επικίνδυνο. Μετά το 2010 που έγινε ενιαίος ο Δήμος, έγινε μία πολύ ωραία μελέτη από τον Μάκη Βασιλάτο με έναν πολυχώρο εκεί… Με τον Δήμο Κεφαλονιάς δεν έγινε καμία προσπάθεια να εκτελεστεί η προθυμία του πρώην δήμου Λειβαθούς και πλέον το άλσος να βανδαλίζεται συνεχώς. Όπως είχαμε ενημερώσει και στο προεκλογικό μας φυλλάδιο, θέλουμε να αναβαθμίσουμε το άλσος της Καλλιθέας Λακήθρας και να μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις. Είμαι όμως επιφυλακτικός για το αν θα ενδιαφερθεί κάποιος επενδυτής καθώς τα κόστη της οικοδομής έχουν τον τελευταίο καιρό έχουν μεγαλώσει. Εύχομαι να υπάρξει επενδυτής…»

Αναφορικά με την μετακίνηση του Χαροκόπειου Εργαστηρίου στην πλατεία Καμπάνας τόνισε πως είναι «μια ιστορική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την μεταφορά του Χαροκόπειου Εργαστηρίου και την μετατροπή του χώρου σε Κέντρο Πολιτισμού που θα βοηθήσει και την οικονομία της περιοχής. Ουσιαστικά θα αναβαθμίζει την περιοχή. Το Καφενείο της Καμπάνας για τα ΑμέΑ θα το ξαναχτίσουμε στο κυλικείο του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου».

Τέλος για το κυκλοφοριακό ζήτημα, τόνισε πως η μελέτη προχωράει και θα παραληφθεί στις 3 Απριλίου όπου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» με όλους τους φορείς παρόντες, Εν συνεχεία η διαβούλευση και η οριστική παράδοση θα γίνει μέχρι τις 20 Μαίου. Η μελέτη Κωνσταντινίδη, για την οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το παραλιακό κομμάτι, έχει ήδη παραληφθεί».

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-786838025?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250