Θεόφιλος για άλσος Λακήθρας: «Δεν υπάρχει κάποιος "δράκος", παρά μονάχα η ανάγκη η Καλλιθέα να γίνει μια μεγάλη Καλλιθέα, έτσι όπως ήταν παλιά»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 18:26

Θεόφιλος για άλσος Λακήθρας: «Δεν υπάρχει κάποιος "δράκος", παρά μονάχα η ανάγκη η Καλλιθέα να γίνει μια μεγάλη Καλλιθέα, έτσι όπως ήταν παλιά»

Ο Δήμος Αργοστολίου και η Τοπική Κοινότητα Λακήθρας προσπαθούν να βρουν τρόπους αξιοποίησης του άλσους της Καλλιθέας.

Κατά την χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, τέθηκε το θέμα «Αξιοποίηση - Εκμίσθωση Αλσυλλίου Καλλιθέας Κοινότητας Λακήθρας Δημοτικής ενότητας Λειβαθούς» την εισήγηση έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Φραντζής.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αναφέρθηκε στην φθίνουσα πορεία του άλσους με το πέρασμα των χρόνων.

«Όλοι θυμόμαστε την ομορφιά στην Καλλιθέα και λειτουργούσε ένα μοντέλο που είχε κάνει την περιοχή εκεί μοναδική. Η διαδικασία μετά το 2010 δεν προχώρησε. Κάθε εβδομάδα κακοποιούν διάφοροι τον χώρο την νύχτα και υπήρχε μία αναγκαιότητα ο χώρος να περιφρουρηθεί. Ο Δήμος Αργοστολίου έρχεται να συνεχίσει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από παλιά στην Λειβαθώ, ο πρώην Δήμος Λειβαθούς. Όμως δύσκολα θα έχουμε θετική εξέλιξη. Αν βρεθεί ο ιδιώτης να το αξιοποιήσει, θα αποκτήσει ένα περιουσιακό στοιχείο ο δήμος και θα παίρνει ένα ενοίκιο ο δήμος. Όμως, δεν έχει εκδηλώσει σε μένα κάποιος το ενδιαφέρον του να θέλει να πάρει τον χώρο.

Όμως αυτή η προσπάθεια πρέπει να ολοκληρωθεί και να προσπαθήσουμε να καταφέρουμε να γίνει αυτό.

Για την Κεφαλονιά, τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια ανάπτυξης. Αυτό το αύριο ονειρευόμαστε. Να έχουμε πρόοδο και ανάπτυξη… Αυτόν τον δήμο και το νησί θέλουμε να χτίσουμε.

Μπράβο στον πρόεδρο Μαρκόπουλο, που είδε το καλό του χωριού του, γιατί αν δεν είχαμε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει κάποιος "δράκος", υπάρχει η ανάγκη η Καλλιθέα να γίνει μια μεγάλη Καλλιθέα, έτσι όπως ήταν παλιά. Και ευχόμαστε όταν θα φτάσουμε στην φάση του διαγωνισμού, να υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται…».

Στην εισήγησή του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Φραντζής ανέφερε: «Είναι αδικο να γράφεται και να λέγεται ότι ο Μιχαλάτος και η Δημοτική Αρχή, θέλει αυτό τον χώρο πολιτισμού να τον ξεπουλήσουν.

Οι άνθρωποι που εμπνευστήκαν αυτόν τον χώρο ως χώρο πολιτισμού, να κατηγορούνται κατά αυτόν τον τρόπο…

Η οικονομική επιτροπή θα πρέπει να φτιάξει έτσι την πρόταση που να είναι δελεαστική για τον ιδιώτη, για να είναι και προς όφελος και του ιδιώτη για να το λειτουργήσει» ήταν τα λόγια του.

Μίσθωση θα είναι για 25 έτη με την δυνατότητα παράτασης μετά από συμφωνία και των δύο συμβαλλομένων.

Η πρόταση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρου Παντελειού, ανέφερε να επικαιροποιηθεί η μελέτη και να γίνει μία τροποποίηση του χώρου που θα παραχωρήσει ο δήμος στον ιδιώτη, όσον αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση του.

Κατά πλειοψηφία, πέρασε η πρόταση Παντελειού, την οποία υποστήριξε και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Την πρόταση τους ψήφισαν ο Νίκος Ανουσάκης και ο Νίκος Παπαδάτος.




00 inkefalonia general ad 300X250