Θεόφιλος Μιχαλάτος : Σκληρή ανακοίνωση με αιχμές για τον Βασίλη Ρουχωτά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 20:00

Θεόφιλος Μιχαλάτος : Σκληρή ανακοίνωση με αιχμές για τον Βασίλη Ρουχωτά

Υποκριτής, Ψεύτικος, Μη Χρήσιμος για την Παλλική Κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο αυτοδιοικητικό παρελθόν της Παλλικής, δεν μπορείς παρά μόνο να αναγνωρίσεις τη θετική συμβολή της κάθε δημοτικής αρχής και του κάθε Δημάρχου στην αναβάθμιση της περιοχής και βελτίωση της καθημερινότητας.Αλήθεια κ. Ρουχωτά που πήγε αυτή η μαχητικότητα και προσφορά σας, που μας είχατε συνηθίσει κατά το παρελθόν; Ψιθύρους ότι αλλάξατε για να παίρνετε δημοτικές δουλειές, τους αγνοώ, δεν θέλω να τους πιστέψω. Όμως δεν μπορώ να σταματήσω να αναρωτιέμαι.

Γιατί δεν μάχεστε με τον ίδιο ζήλο, που επιδεικνύετε για το κλείσιμο της ΔΕΥΑ, προκειμένου να ενταχθούν έργα στην Παλλική;

Γιατί δεν αγωνιστήκατε για να μην κλείσει η Πολεοδομία στο Ληξούρι, που σημειωτέον ο ίδιος προτείνατε στον Δήμαρχο;

Γιατί δεν αρθρογραφείτε και για άλλα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας όπως το κλείσιμο του ΤΕΙ, η υποβάθμιση του Μαντζαβινάτειου;

Το μοναδικό «πρόβλημα» του Δήμου Κεφαλλονιάς είναι η ΔΕΥΑ; Η βιωσιμότητα, η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, η εξυπηρέτηση των πολιτών, η δημιουργία και η συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από το κλείσιμο της ΔΕΥΑ;

Της ΔΕΥΑ που ακόμα και ο νομοθέτης μέσω του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ κατοχύρωσε την ύπαρξη;

Κ. Ρουχωτά, η ΔΕΥΑ Κεφαλλονιάς, στα δύο προηγούμενα χρόνια, προσπάθησε και πέτυχε να εξοικονομήσει πόρους. Κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεν αμειβόταν, ο Πρόεδρος δεν χρησιμοποιούσε ούτε κινητό ούτε όχημα της υπηρεσίας, η ορθολογική διαχείριση των πόρων της υπηρεσίας συνεχίστηκε όπως και η αντικειμενική ιεράρχηση των αναγκών με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας μας.

Το προσωπικό υπερέβαλλε των δυνατοτήτων του τρέχοντας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αριστερά και δεξιά, προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες και γνωρίζοντας ότι δεν θα αποζημιωθεί για αυτό. Όμως το προσωπικό, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας, πιστεύει στη ΔΕΥΑ και στο έργο που επιτελεί, σε αντίθεση με εσάς κ. Ρουχωτά.

Θεωρήσαμε ότι η υποβάθμιση της Παλλικής πρέπει να σταματήσει. Ότι ως ΔΕΥΑ πρέπει να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στην αναβάθμιση της περιοχής και να «ζωντανέψουμε» το Ληξούρι.
Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προβούμε στην μίσθωση ενός γραφείου στο οποίο θα μπορούσαν οι Παλλικισιάνοι να απευθύνονται σε καθημερινή βάση, χωρίς να πρέπει να αφήνουν την πόλη τους και να περνάνε απέναντι. Είχαμε σκοπό να ερχόμαστε από το Αργοστόλι στο Ληξούρι.
Θεωρήσαμε ότι το Ληξούρι πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με το Αργοστόλι. Πρέπει να έχει το δικό του σύγχρονο γραφείο, τη δική του οργάνωση και να είναι μακριά από παθογένειες του Δήμου. Να είναι μακριά από παραγοντισμούς, από ρουσφέτια και από κάθε είδους παρεμβάσεις (μείωση λογαριασμών, σβήσιμο κυβικών).

Ακολουθήσαμε τη νόμιμη διαδικασία για τη μίσθωση (διενέργεια δύο άγονων διαγωνισμών, απόφαση ΔΣ για απευθείας μίσθωση, έγκριση από την Αποκεντρωμένη).
Αλήθεια κ. Ρουχωτά γιατί δεν φωνάζετε που και στο Αργοστόλι η ΔΕΥΑ στεγάζεται σε διαφορετικό χώρο από το δημαρχείο; Που η υπηρεσία στο Αργοστόλι σκοπεύει να μετακομίσει σε άλλο χώρο, εκτός δημαρχείου;

Σας διαβεβαιώνουμε κ. Ρουχωτά ότι θέλαμε να προσφέρουμε στην Παλλική. Γι 'αυτό και εξάλλου αφήσαμε ίδια την τιμή του νερού.
Είναι υποκριτικό να μιλάτε για αύξηση της τιμής του νερού. Είναι αντιιδεολογικό να εμπαίζετε τους συμπολίτες μας. Οι τιμές είναι ίδιες με αυτές που είχατε και εσείς επί της δικής σας θητεία. Συγκρίνετε ένα λογαριασμό του χτες με ένα λογαριασμό του σήμερα και θα δείτε.

Είναι ανεπίτρεπτο κ. Ρουχωτά να μιλάτε ιδίως αυτήν την περίοδο, για κλείσιμο της ΔΕΥΑ και να τρομοκρατείτε το προσωπικό της υπηρεσίας. Και αλήθεια κάποτε που επιθυμούσατε να γίνετε πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ήταν για να την κλείσετε;
Κ. Ρουχωτά πραγματικά κουραστήκαμε να ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Ξεπεράστε τη ΔΕΥΑ και βοηθείστε τον τόπο μας να λύσει τα προβλήματα που τον βασανίζουν και να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες δυσκολίες.
Εύχομαι στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ και στον Δήμαρχο να μην επηρεαστούν από τις φωνές του χθες και να συνεχίσουν την αναπτυξιακή πορεία της ΔΕΥΑ Κεφαλλονιάς, αξιοποιώντας περαιτέρω τους πόρους της και προσφέροντας έργο στο νησί μας.

Αργοστόλι 01-03-2013
Θεόφιλος Μιχαλάτος
Επικεφαλής της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ