Ο Βασίλης Ρουχωτάς για τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ στο Ληξούρι και την τιμή του νερού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 09:43

Ο Βασίλης Ρουχωτάς για τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ στο Ληξούρι και την τιμή του νερού

Μετά από δύο ημέρες διαμαρτυριών και παραστάσεων μου, η ΔΕΥΑ, με μια ανακοίνωση τεσσάρων γραμμών, μας ανακοινώνει ότι το γραφείο της στο Ληξούρι θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς του σε δημοτικό κτίριο, και μας ευχαριστεί εκ των προτέρων για την κατανόηση μας. Θέλω να δηλώσω τόσο στη ΔΕΥΑ αλλά κυρίως στον κ Δήμαρχο και την δημοτική πλειοψηφία, οτι δεν χρειάζεται να μας ευχαριστήσουν για την κατανόηση μας, επειδή απλά, τόσο όλοι οι Παλικισιάνοι, αλλά είμαι βέβαιος και οι περισσότεροι Κεφαλονίτες δεν έχουμε καμία κατανόηση αλλά αντιθέτως έχουμε οργή και αγανάκτηση για τέτοιου είδους φαινόμενα.¨Οπως έχουμε οργή και αγανάκτηση για το κόστος που πληρώνει " για μια λίτρα νερό" κάθε οικογένεια και επιχείρηση στην Κεφαλλονιά.

Προ ελαχίστων μηνών, με πολύ θράσος και απλοχεριά νεόπλουτου αρχοντοχωριάτη, η ΔΕΥΑΚ προκάλεσε ολόκληρη την κοινωνία μας ενοικιάζοντας και εξοπλίζοντας γραφείο εκτός Δημοτικών κτιρίων, αγνοώντας τις προτροπές πολιτών και δημοτικών συμβούλων να χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες της χώρο γραφείων στο κτίριο του Δημαρχείου Ληξουρίου.
Αυτή την συμπεριφορά την ανέχθηκε τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τώρα και αφού έχει ήδη αποξυλώθει το σύνολο σχεδόν των εγκαταστάσεων του νέου γραφείου της ΔΕΥΑΚ στο Ληξούρι (και αφού από τύχη αποκαλύψαμε την υπόθεση) αιδημόνως και ολιγολόγως ζητούν συγνώμη.

Εκφράζοντας την αγανάκτηση όλων των συμπολιτών μου σας δηλώνω για μία ακόμη φορά ότι όχι μόνο δεν έχουμε καμία κατανόηση για τις συγκεκριμένες ενέργειες αλλά αντίθετα οργή και αγανάκτηση και απαιτούμε απαντήσεις τόσο από την ΔΕΥΑ όσο και από τον Δήμαρχο.
• Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε από την αρχή για τις ανάγκες της ΔΕΥΑΚ, ο χώρος στο κτίριο του Δημαρχείου Ληξουρίου όπου από το 1970 η κοινωνία του Ληξουριού και της Παλικής πληρώνει τους λογαριασμούς του νερού?

• Ποιός ανάγκασε την ΔΕΥΑΚ μετά από ελάχιστους μήνες να κλείσει τα νέα της γραφεία στο Ληξούρι?
• Υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα και σε άλλες Δημοτικές ενότητες της Κεφαλλονιάς?
• Ποιός θα πληρώσει τη δαπάνη κατασκευής αλλά και αποξύλωσης των γραφείων της ΔΕΥΑΚ στο Ληξούρι?
• Θα υπάρξει άλλη δαπάνη και αν ναί πόση, για να διαμορφωθούν γραφεία και πού?
• Τα ενοίκια που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί νομίμως ναί η όχι?
• Πώς αποφάσισε η ΔΕΥΑΚ, όπως λέει στην ανακοίνωση της, να κάνει χρήση δημοτικών κτιρίων ( που μέχρι σήμερα απαξιούσε) χωρίς έγκριση του Δημοτικού συμβουλίου? (γι αυτό μερικοί μην παραπονείστε όταν ομιλώ για λειτουργία μικρομάγαζου).

Θα θυμίσω στον κ Δήμαρχο, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας, οτι από τον Δεκέμβρη του 2010 διαφώνησα με την πρόθεση του για την λειτουργία της ΔΕΥΑ και ήλθα μαζί του σε ρήξη τον Φεβρουάριο του 2011 όταν αποφασίστηκε η λειτουργία της αλλά και για το πρόσωπο του προέδρου και απο τότε μέχρι σήμερα επιδιώκω την ορθή λειτουργία της ΔΕΥΑΚ για το συμφέρον όλων μας.

Δεν επιχαίρω που εκ του αποτελέσματος δικαιώνομαι.

Δεν επιχαίρω, αλλά αντίθετα θλίβομαι βαθύτατα, που σε εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης, οι Κεφαλλονίτες πληρώνουμε, εξ αιτίας αυτών των επιλογών, το νερό σε τιμή αβάσταχτη για τα οικονομικά μας

Ζητώ απο τον κ Δήμαρχο, επι τέλους, να διαλύσει την ΔΕΥΑ και να προσδιορίσει την τιμή του νερού στις σημερινές δυνατότητες της κοινωνίας μας.

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος




00 inkefalonia general ad 300X250