Γ' Εθνική - Παλληξουριακός: Συμμετέχουμε στην επανέναρξη μόνο εάν μας εξασφαλίσουν τις συνθήκες για τήρηση και εφαρμογή του υγειονομικού πρωτόκολλου λειτουργίας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 19:03

Γ' Εθνική - Παλληξουριακός: Συμμετέχουμε στην επανέναρξη μόνο εάν μας εξασφαλίσουν τις συνθήκες για τήρηση και εφαρμογή του υγειονομικού πρωτόκολλου λειτουργίας

 Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον φίλαθλο κόσμο καθώς και όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και δη αυτό της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο και την στάση του Συλλόγου μας.

Την Πέμπτη, 25/02, λάβαμε από την Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. επιστολή με την οποία μας κοινοποίησε την απόφαση για «ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής περιόδου 2020/21, με την διεξαγωγή του Α’ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων» ορίζοντας ως ημερομήνια έναρξης των αγώνων την Κυριακή 28/03/2021 και ζητώντας μας, παράλληλα, να αποστείλουμε έγγραφο με την απόφαση του ΔΣ αν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε ή όχι έως την Τετάρτη 03/03/2021.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος μας ξάφνιασε σε ένα βαθμό δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με την εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα.

Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση που πάρθηκε σήμερα το πρωί από το Συμβούλιο του Συλλόγου μας είναι η συμμετοχή της ομάδας στη συνέχιση του Πρωταθλήματος με την προϋπόθεση ότι οι φορείς (ΕΠΟ, ΓΓΑ, Περιφέρεια, Δήμος) θα εξασφαλίσουν και θα καλύψουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα για τα απαραίτητα test COVID-19 των αθλητών και των μελών του Συλλόγου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων ώστε να διασφαλιστεί ο έλεγχος και η ασφάλεια όλων – κάτι το οποίο περιμένουμε να αποσαφηνιστεί.

Έχοντας, λοιπόν, εξασφαλίσει τις συνθήκες για την τήρηση και την εφαρμογή του απαιτούμενου υγειονομικού πρωτόκολλου λειτουργίας, θεωρούμε πως -παρά την τετράμηνη διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας- η ομάδα μας βρίσκεται σε θέση να ανταποκριθεί στις εννιά (9) αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του Α’ Γύρου και την τυπική ολοκλήρωση ενός πρωταθλήματος που έχει περάσει μέσα από σαράντα κύματα.

Δηλώνοντας συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Σύλλογος είχε θέσει εξ αρχής ως στόχο την ανάδειξη ενός συνόλου βασισμένο κυρίως σε ποδοσφαιριστές που ζουν στο νησί. Το αναφέρουμε αυτό καθώς γίνεται μεγάλη κουβέντα από τις διοικήσεις των ομάδων ύστερα από την απόφαση (ή, μήπως, πρόταση;) της Επιτροπής Διοργανώσεων για το κατά πόσο είναι δίκαιο το συγκεκριμένο format ολοκλήρωσης του Πρωταθλήματος, αν βασίζεται σε κάποιο υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο και πού αποσκοπεί εν τέλει όλο αυτό. Κατανοώντας την ανησυχία των ομάδων που έχουν ως στόχο την άνοδο και τις αντίστοιχες διοικήσεις που το καλοκαίρι που μας πέρασε επένδυσαν αρκετά χρήματα για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα λέγαμε ότι μοιάζει να είναι αργά ώστε οι διοικήσεις να αναρωτιούνται για τα “γιατί” και τα “πώς” της Επιτροπής μιας εθνικής Κατηγορίας στην οποία συμμετέχουν 137 ομάδες δίχως την -ελάχιστη και στοιχειώδη- άμεση εκπροσώπιση (!).

Η θέση του Παλληξουριακού -έχοντας την εμπειρία δύο πρόσφατων σεζόν στην κατηγορία- ξεφεύγει από τα όρια της φετινής χρονιάς και του τρόπου ολοκλήρωσης της τρέχουσας σεζόν: το ποδόσφαιρο μας έχει μεγάλη ανάγκη από μία ουσιαστική αναδιοργάνωση (ενώσεων, κατηγοριών, προσέγγισης) και όχι από την επικείμενη -και περιβόητη- αναδιάρθρωση.

Α.Ο. Παλληξουριακός