Διαλύονται μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πόλο, βόλεϊ, χάντμπολ- "Χαριστική βολή" στα πρωταθλήματα!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 15:41

Διαλύονται μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πόλο, βόλεϊ, χάντμπολ- "Χαριστική βολή" στα πρωταθλήματα!

Χαριστική βολή στα πρωταθλήματα βόλει, πόλο, χάντμπολ, καθώς και των κατώτερων κατηγοριών ποδοσφαίρου, μπάσκετ ήταν η παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Διαλύονται βόλεϊ πόλο, χάντμπολ, football League κλπ. Φεύγουν παίκτες-παίκτριες, αποχωρούν ομάδες από τα πρωταθλήματα.

Διαλύονται μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πόλο, βόλεϊ, χάντμπολ

Η απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει το lockdown στον αθλητισμό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δίνει την χαριστική βολή σε επαγγελματικά, ημιεπαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Με την απόφαση αυτή, όλοι οι αθλητές όλων των κατηγοριών πλην των Super League και Basket League σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο, αλλά και των υπόλοιπων ημιεπαγγελματικών-ερασιτεχνικών σπορ, μένουν επί της ουσίας άνεργοι και οι ξένοι, αλλά και οι Έλληνες-ίδες ετοιμάζουν βαλίτσες για το εξωτερικό.

Στις 7 Ιανουαρίου όταν και θα λήξει (;) το lockdown θα έχουν συμπληρωθεί ήδη 9 εβδομάδες που τα πρωταθλήματα αυτά θα είναι στον... πάγο και οι αθλητές τους μακριά από τις προπονήσεις.

Φοίνικας: «Αν δεν επιτραπούν οι προπονήσεις από τις 15 Δεκεμβρίου, αποχωρούμε»

Δεδομένου ότι θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα για να επανέλθουν σε κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση, η επανέναρξη των πρωταθλημάτων δεν προβλέπεται πριν από τον Φεβρουάριο του 2021.

Γι΄αυτό οι ομάδες ζητούν να συνεχιστούν τουλάχιστον οι προπονήσεις στο διάστημα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Οι ομάδες θα αποχωρήσουν απο τα πρωταθλήματα αν δεν ανοίξουν οι προπονήσεις, ήδη το ανακοίνωσε ο Φοίνικας Σύρου και θα ακολουθήσουν κι άλλοι με μορφή χιονοστιβάδας. Φυσικά θα φύγουν και οι παίκτες-τριες όσοι έχουν προτάσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα ψάξουν άλλη δουλειά για να βιοποριστούν.

Πηγή: fosonline.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ