Στον «πυρετό» του Φάιναλ Φορ!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 21:35

Στον «πυρετό» του Φάιναλ Φορ!

Σε ρυθμούς Φάιναλ Φορ του πόλο ζει πλέον η Κεφαλονιά. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε και η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, όπου προσέλκυσε παίκτες και προπονητές από τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, παράγοντες της ομοσπονδίας, αλλά και τοπικούς άρχοντες. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής


Η συνέντευξη διήρκησε μία ώρα και δόθηκε η ευκαιρία στους αρκετούς δημοσιογράφους που είχαν καταφτάσει από την Αθήνα να... ανακρίνουν τους πολίστες και τους προπονητές. Στο πάνελ για το αρχικό καλωσόρισμα βρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΝΟ Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος, ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κουνάδη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και ο αντιδήμαρχος Σάββας Σαββαόγλου, αλλά και τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ Δημήτρης Μιχαηλίδης και Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΑΥ Χαράλαμπος Τρούλος.


Από τις ομάδες παρευρέθηκαν από τον Ολυμπιακό ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος και ο αρχηγός Τάσος Σχίζας, από τον ΝΟ Βουλιαγμένης ο προπονητής Τεό Λοράντος και ο αρχηγός Κώστας Τσαλκάνης, από τον Παναθηναϊκό ο προπονητής Φάνης Κουντουδιός και ο αρχηγός Γιώργος Τσόκας και από τη Χίο ο έφορος Αρίστος Ταναϊνης, καθώς εκείνη την ώρα η ομάδα της Χίου είχε προπόνηση.

Οι δηλώσεις αναλυτικά


Γιώργος Κατσαρός (Α' Αντιπρόεδρος ΚΟΕ):


«Η Κολυμβητική Ομοσπονδία διεξάγει το Φάιναλ φορ στο Αργοστόλι σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια κάνοντας πραγματικότητα ένα όραμα του προέδρου και των ανθρώπων του ΝΟ Αργοστολίου, που έχουν προσφέρει πολλά στο πόλο και στον αθλητισμό της Κεφαλονιάς. Σε ένα κολυμβητήριο στολίδι για τα Επτάνησα και την Ελλάδα. Για καλή μας τύχη οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της χώρας δίνουν το ραντεβού σε αυτό το τουρνουά. Οι φίλαθλοι θα διαπιστώσουν ότι άθλημα αυτό που μετέχει συνεχόμενα σε Ολυμπιακούς Αγώνες δουλεύει πολύ στον τομέα της ανάπτυξης. Αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά θα αναδειχθούν οι καλύτεροι μέσω του ευ αγωνίζεσθαι. Διότι δεν χρειάζεται στο χώρο μας η βία. Εκ μέρους και του Προέδρου Δημήτρη Διαθεσόπουλου (που θα έρθει αύριο) σας εύχομαι υγεία, αγάπη χαρά και μακάρι να διεξαχθούν αγώνες υψηλού επιπέδου. Και μακάρι να ξανάρθουμε σε αυτό το στολίδι σύντομα. Να περάσω επίσης το μήνυμα στους διαιτητές ότι πρωταγωνιστές θα πρέπει να είναι και σε αυτή τη διοργάνωση οι αθλητές».


Λούκας Νιφοράτος (Πρόεδρος ΝΟ Αργοστολίου):


«Καλωσορίζω ομάδες, προπονητές και όλους σας σε μια διοργάνωση που έχουν δώσει όλοι την ψυχή τους για να καταφέρουν αυτό που βλέπετε. Όχι, όμως, μόνο για το φάιναλ φορ, αλλά και για μια ομάδα που ανέβηκε τα σκαλοπάτια των κατηγοριών τροχάδην και έφτασε στην πρώτη κατηγορία να πρωταγωνιστεί. Σεβόμενοι το τί έχετε προσφέρει, προσπαθήσαμε κι εμείς να κάνουμε τη διοργάνωση όσο καλύτερα μπορούσαμε. Πέσαμε σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Σε αυτό το κολυμβητήριο, που είναι στολίδι, θα διεξαχθεί με όλες τις προδιαγραφές μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Είναι ένα από τα κολυμβητήρια στη Δυτική Ελλάδα που επέζησε και θα επιζήσει. Έχουμε άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο και τη διοίκηση του κολυμβητηρίου, αλλά και το προσωπικό που δίνει μάχες».


Αγγελος Κωνσταντάκης (Πρόεδρος ΚΕΔΗΚΕ):

«Σας καλωσορίζω στο νησί μας. Είμαστε υπερήφανοι για τη μεγάλη γιορτή της υδατοσφαίρισης που φιλοξενούμε στην Κεφαλονιά. Είναι όνειρο ζωής. Υπάρχει αυτή η εγκατάσταση που αποτελεί στολίδι για το νησί μας. Ευελπιστούμε να γεμίσει από φιλάθλους που θα χαρούν υψηλό θέαμα. Καλή διαμονή, ο καλύτερος να κερδίσει. Καλή τύχη ιδιαιτέρως στον Τεό Λοράντο, τον συγχωριανό μας. Έχουμε φροντίσει σε συνεργασία με την αστυνομία να γίνουν όλα με ασφάλεια».


Μαρία Κουνάδη (Δημοτική Σύμβουλος):
«Εκ μέρος του Δήμου σας καλωσορίζουμε στην Κεφαλονιά. Είμαστε αρωγοί σε τέτοιες εκδηλώσεις και πάντα θα βοηθάμε. Ο ΝΟΑ μας έχει δώσει χαρά απεριόριστη. Καλή επιτυχία στις ομάδες. Καλή διαμονή σε όλους».


Θοδωρής Βλάχος (Προπονητής Ολυμπιακού):


«Εχουν έλθει οι τέσσερις καλύτερες ομάδες, σύμφωνα με τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Και οι τέσσερις έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο. Η ομάδα που θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά, αυτές τις δυο μέρες και θα έχει και την τύχη με το μέρος της, θα πάρει το κύπελλο. Και θα γράψει η ιστορία ότι το κατέκτησε σε αυτή την πόλη που αγαπάει το άθλημα και το έχει αναπτύξει, με πρωταγωνιστή τον ΝΟ Αργοστολίου. Εύχομαι να γίνουν σπουδαίοι αγώνες και να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι.
Για την κόντρα με τη Βουλιαγμένη, δεν νομίζω ότι θα μετρήσει εν όψει πρωταθλήματος. Κάθε παιχνίδι μας το βλέπουμε ξεχωριστά και προσαρμοζόμαστε σε αυτό χωρίς να σκεπτόμαστε το επόμενο. Άλλωστε, θα παίξουμε πολλά μεταξύ μας φέτος.


Τάσος Σχίζας (αρχηγός Ολυμπιακού):


«Εύχομαι να γίνει ένα καλό φάιναλ φορ και πρέπει οι αθλητές να δείξουμε το δρόμο. Να μην γίνει το παραμικρό ευτράπελο. Να μας βοηθήσει ο καιρός και να έρθει ο κόσμος στην πισίνα. Όλες οι ομάδες μπορούν να κατακτήσουν το κύπελλο. Είναι δύο παιχνίδια σε δύο μέρες (γι αυτόν που θα πάει τελικό). Χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση. Μπορεί ο Ολυμπιακός να τα κατακτήσει και φέτος τους τίτλους. Το έχει δείξει με τις εμφανίσεις του σε όλη τη χρονιά. Είναι τελείως διαφορετικό το κύπελλο από το πρωτάθλημα. Στο κύπελλο θέλει και τύχη σε αυτούς τους δυο αγώνες. Θα το δούμε και στην πράξη».


Φάνης Κουντουδιός (Προπονητής Παναθηναϊκού):


«Ευχαριστούμε το Αργοστόλι για τη φιλοξενία. Είναι σημαντικό που γίνεται εδώ και συγχαρητήρια για την πολύ καλή αγωνιστική χρονιά στον ΝΟΑ και εύχομαι να συνεχιστεί και επόμενα χρόνια. Συμφωνώ ότι θα γίνουν υψηλού επιπέδου αγώνες, γιατί μετέχουν οι κορυφαίες ομάδες. Το αουτσάιντερ είναι ο Παναθηναϊκός. Συγκεντρωμένοι θα παλέψουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που αναλογούν».
Γιώργος Τσόκας (αρχηγός Παναθηναϊκού):
«Ελπίζω να είναι οι αθλητές πρωταγωνιστές και όχι άλλοι παράγοντες. Θέλουμε πολύ το κύπελλο. Είμαστε αουτσάιντερ, αλλά θα παλέψουμε».


Τεό Λοράντος (Προπονητής ΝΟ Βουλιαγμένης):


«Είναι κάτι διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Το καθιστά ιδιαίτερο και όλοι έχουν όλοι τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουν. Προετοιμάζω την ομάδα μου ξεχωριστά για τα εκάστοτε παιχνίδια. Ναι είναι αλήθεια ότι νοιώθουμε την ομάδα σαν πρωτάρα στο φάιναλ φορ. Εχουμε καιρό να βρεθούμε σε τελική φάση. Ευελπιστούμε όμως να κατακτήσουμε το Κύπελλο».


Κώστας Τσαλκάνης (αρχηγός ΝΟ Βουλιαγμένης):
«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Εύχομαι να προσφέρουμε σπουδαίο θέαμα και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Η ομάδα μου θα κάνει ό,τι μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο».


Αρίστος Ταναϊνης (Εφορος ΝΟ Χίου):


«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Αργοστόλι για τη φιλοξενία. Χαίρομαι που γίνεται πάλι στην επαρχία. Θα γίνουν δυνατοί αγώνες. Να κερδίσει ο καλύτερος εύχομαι και να πάνε όλα καλά. Ίσως παίξει ο Ράντζεν, είναι καλύτερα το χέρι του. Έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα στην ομάδα και πρέπει να κατακτήσουμε έναν τίτλο».


{phocagallery view=category|categoryid=78}
fraport-mobile