Kefalonia Backyard Ultra: Ξεπέρασε τα όριά σου… Κάνε έναν ακόμα κύκλο!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 09:43

Kefalonia Backyard Ultra: Ξεπέρασε τα όριά σου… Κάνε έναν ακόμα κύκλο!

Μια κυκλική διαδρομή 6.706 μέτρων, μέχρι να μείνει μόνο ένας και τελευταίος δρομέας!

Κάτι νέο και ξεχωριστό ετοιμάζεται στο μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί του Ιονίου, την καταπράσινη Κεφαλονιά, με τις απίστευτης ομορφιάς παραλίες και την έντονη αύρα πολιτισμού. Το όνομα του: Kefalonia Backyard Ultra!

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 και ώρα 09.00 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, η οργανωτική επιτροπή του Kefalonia Backyard Ultra σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φωκάτων, θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά αγώνα ορεινού δρόμου, τύπου backyard ultra. Σε μια κυκλική διαδρομή μήκους 6.706 μέτρων, οι δρομείς καλούνται να τρέξουν σε χρόνο μίας ώρας, κάθε ώρα, μέχρι να μείνει μόνο ένας και τελευταίος δρομέας!

«Ξεπέρασε τα όριά σου… Κάνε έναν ακόμα κύκλο!»

Είναι το σύνθημα του 1ου Kefalonia Backyard Ultra στην πανέμορφη Κεφαλονιά, όπου μια παρέα φίλων με αγάπη, τόσο για το βουνό, όσο και για τη θάλασσα, οραματίστηκαν ότι ένας αγώνας trail running θα φέρει όλους τους συμμετέχοντες πιο κοντά στη φύση.

Η διαφορετική σκέψη τους; Ο αγώνας να είναι χωρίς γραμμή τερματισμού, μια ιδιαίτερη πρόκληση ώστε όλοι οι δρομείς να ξεπεράσουν τα όριά τους! Για να το πετύχουν αυτό, οι αγώνες τύπου backyard ultra ήταν μονόδρομος. Έτσι προσβλέπουν να ικανοποιήσουν τόσο τους αθλητές που ήδη τρέχουν σε μαραθωνίους ή αγώνες ultra, αλλά και αθλητές που αρκούνται σε μικρότερες αποστάσεις.

Μάλιστα, τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ στους τελευταίους αθλητές και το νικητή του αγώνα θα δοθούν μεγάλα χρηματικά έπαθλα, τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

kefalonia backyardultra

Περιγραφή του αγώνα – Για να γνωρίζετε…

Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης του Αργοστολίου, στην περιοχή του Θαλασσόμυλου, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σχεδίασε μια πανέμορφη κυκλική διαδρομή, μέτριας δυσκολίας με μικτό τερέν (αναλογία άσφαλτος 10%, μονοπάτια καθαρά και σηματοδοτημένα 45%, χωματόδρομος 45%). Σε αυτήν υπάρχει μία και μοναδική ανάβαση στο λόφο του Αγίου Αθανασίου, ενώ η συνολική θετική και αρνητική υψομετρική διαφορά είναι περίπου 135 μέτρα. Εκτός από την συγκεκριμένη ανάβαση, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι επίπεδο ή ελαφρά κατηφορικό.

Η διαδρομή κινείται αρχικά δίπλα στη θάλασσα, προσπερνάει όμορφες ακτές, το γραφικό Φανάρι του Αργοστολίου, συνεχίζει στο πευκοδάσος της περιοχής του Πινιατώρου και του λόφου του Αγίου Αθανασίου, αφήνει πίσω της το Μνημείο των Πεσόντων Ιταλών και καταλήγει στο σημείο εκκίνησης/τερματισμού, στο ιδιαίτερης ομορφιάς παραδοσιακό κτίριο του Θαλασσόμυλου.

Η διαδρομή με χαλαρό δρομικό ρυθμό ολοκληρώνεται σε χρόνο 42′ έως 53′ λεπτά, ανάλογα τη φυσική κατάσταση του κάθε αθλητή.

Ο αγώνας δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα των αθλητών. Οι κανονισμοί του αγώνα ενθαρρύνουν τους δρομείς να απολαύσουν τη φύση και την παρέα των υπόλοιπων συμμετεχόντων, μιας και σε κάθε κύκλο μπορείς να τρέχεις έχοντας δίπλα σου ένα διαφορετικό φίλο δρομέα.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν κερδίζει ο πιο γρήγορος ή ο πιο δυνατός, αλλά αυτός που θα κάνει την καλύτερη διαχείριση των δυνάμεών του, που θα έχει το καλύτερο πλάνο τροφοδοσίας, ο πιο «σκληρός» εγκεφαλικά και ο αθλητής αυτός που είναι περισσότερο αποφασισμένος από τους άλλους για να κερδίσει!

Γι΄ αυτό το λόγο οι διοργανωτές προτείνουν σε όσους δεχτούν την πρό(σ)κληση του Kefalonia Backyard Ultra να βρουν έναν άνετο ρυθμό, να περπατούν τις ανηφόρες και να σχεδιάσουν από πριν το πλάνο τροφοδοσίας τους. Αφήστε τους συνοδούς σας στο χώρο ξεκούρασης και ανεφοδιασμού των αθλητών να σας βοηθήσουν και να σας παροτρύνουν να συνεχίσετε, αλλά μην τους αφήσετε να σας σταματήσουν, εκτός και αν η υγεία σας είναι σε κίνδυνο.

Απολαύστε στα μονοπάτια του νησιού τη χαλαρή, ευχάριστη και διασκεδαστική ατμόσφαιρα, παράλληλα με τον αγώνα σας, αλλά προσέξτε να φτάσετε έγκαιρα στο χώρο εκκίνησης, το «μαντρί», πριν να ακουστεί το κουδούνι που σηματοδοτεί την έναρξη του επόμενου κύκλου! Αναλυτικές τεχνικές οδηγίες εδώ.

Οι εγγραφές άνοιξαν και σας περιμένουν!

Πηγή: irunmag.gr 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250