Σ. Τουμαζάτου: Πόσο « βιο-παλαιστές» άραγε είναι; ΄H παθητική επιθετικότητα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 12:01

Σ. Τουμαζάτου: Πόσο « βιο-παλαιστές» άραγε είναι; ΄H  παθητική επιθετικότητα

Πόσο « βιο-παλαιστές» άραγε είναι; ΄H  παθητική επιθετικότητα.

Όλοι όσοι οδηγούμε στους δρόμους της πόλης μας ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με έναν ορατό εχθρό. Έναν εχθρό που πρέπει να έχουμε στο νου μας κάθε στιγμή  μήπως στο πρώτο  ασήμαντο λάθος ή μη,  βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ δυσάρεστες συνέπειες. Όταν  έκανα μαθήματα για το δίπλωμα οδήγησης, θυμάμαι τον εκπαιδευτή να μου επισημαίνει συνεχώς. Να προσέχεις τα μηχανάκια. Τότε δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος του κινδύνου που εμπεριέχει για τον υπεύθυνο και συνετό  οδηγό  η ύπαρξη των μηχανών  κατά την κίνηση στους δρόμους της πόλης και πόσο εύκολα  μπορεί να εμπλακεί σε ένα τροχαίο  με ένα μηχανάκι  κυρίως «παπάκι» ο κάθε οδηγός  με ανυπολόγιστες ψυχικές και υλικές συνέπειες. Ποιός από μας που οδηγούμε, δεν έχει βρεθεί σε δυσάρεστη θέση παρ΄ ολίγο μεγάλου ατυχήματος με μηχανάκι που δεν θέλει να θυμάται. Ποιος από μας  που  είτε οδηγούμε  είτε  περπατάμε στους δρόμους της πόλης   δεν έχει εμπειρία με  τα αναρίθμητα μηχανάκια που κινούνται στους δρόμους  μεταφέροντας στο ένα χέρι τον καφέ ή  το  δέμα,  με το άλλο κρατώντας το τιμόνι, χωρίς κράνος,   κάνοντας  σε κάθε μέτρο της ιλιγγιώδους  πορείας τους απίστευτους ελιγμούς ανάμεσα σε  αυτοκίνητα εν κινήσει ή παρκαρισμένα, πεζούς, πεζοδρόμια, σκαλοπάτια, διαβάσεις για ΑΜΕΑ κ.ο.κ.

Κατεβαίνω τη Βύρωνος  25/1/2021 λίγο πριν τις 8 πηγαίνοντας στη δουλεία μου. Στη διασταύρωση πριν τη λεωφόρο Βεργωτή  στο στοπ σταματώ όσο γίνεται δεξιά πριν τη διάβαση πεζών  και ελέγχω. Την  ίδια στιγμή  με αστραπιαία ταχύτητα περνά από τα αριστερά μου  ( αναγκαστικά αφού δεν χωρούσε δεξιά  μου όπως συνηθίζουν τα μηχανάκια) ένας τύπος γύρω στα τριάντα που παρίστανε το  σαϊνι  στην οδήγηση  με ένα «παπί»   το οποίο αμέσως στρίβει δεξιά  με ταχύτητα  περνώντας από εμπρός μου  και φεύγει επί της Βεργωτή αστραπιαία, κάνει έναν ελιγμό, κατευθυνόμενο,  πού νομίζετε? Στο ακριβώς απέναντι καφέ!  Όλα αυτά τα έκανε για να πάει ….απέναντι! Κοντοσταμάτησα, για πρώτη φορά στη ζωή μου ομολογώ, και μέσα από το αυτοκίνητο του  έδειξα τη δυσαρέσκειά μου.  Περισσότερο το έκανα για να δω την αντίδρασή του. Τα σαϊνι  άρχισε να Χασκογελά  βλέποντας με χωρίς   καν να σκεφτεί   ότι με τη συμπεριφορά του μπορεί  να είχε φέρει  σε δύσκολη θέση  μια συμπολίτισσά του.

Για την ιστορία,  οδηγώ  για περισσότερο από 35 χρόνια, ξεκινώντας  να οδηγώ  στην  Αθήνα  όπου ζούσαμε  για πολλά χρόνια  πριν εγκατασταθούμε στην Κεφαλονιά, και πολλοί συμπολίτες μας με έχουν δει  όλα αυτά τα χρόνια πολλές  φορές  να οδηγώ   στην Εθνική  οδό πηγαίνοντας  από  την Αθήνα στην Κεφαλονιά   και  αντίστροφα.

Σπυριδούλα (Ρούλα) Τουμαζάτου


Ετικέτες: