Ευάγγελος Ευαγγελάτος : «Έληξε η ευρωπαϊκή επιφυλακή για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα;»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 14:26

Ευάγγελος Ευαγγελάτος : «Έληξε η ευρωπαϊκή επιφυλακή για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα;»

Αρθρο Του Ευάγγελου Ευαγγελάτου* Τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και αφού έχει σχηματιστεί η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, τίθεται το ερώτημα εάν πλέον ομαλοποιήθηκαν τα πράγματα και διασκεδάστηκαν οι φόβοι των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τους προκάλεσε η απότομη αύξηση και η κατακόρυφη, σε λίγες μόνο ημέρες, εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια άνοδος που όπως θυμόμαστε έκανε την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ να μπει σε πανικό και να κάνει κινήσεις που ποτέ δεν τις συνήθιζε, να παρακάμπτει τα προσχήματα και να εκβιάζει ωμά με δηλώσεις και δημοσιεύματα ακόμα και στα ελληνικά για να αποτρέψει τους Έλληνες να φέρουν στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι θυμούνται επίσης το αδιαχώρητο που δημιουργήθηκε στο εκλογικό κέντρο όπου ψήφιζε ο δημαγωγός, όπως τον αποκαλούσαν, Αλέξης Τσίπρας από όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αλλά και από μέσα μαζικής ενημέρωσης απίθανων χωρών από την Ανατολική Ασία και την Αφρική. Αντίθετα οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, συμπεριλαμβανομένου και του νικητή των εκλογών, πήγαν σχεδόν ιδιωτικά να ψηφίσουν μαζί με τις γυναίκες τους χωρίς κανένα διεθνές ενδιαφέρον.

Το ενδιαφέρον αυτό βέβαια δεν ήταν για το εσωτερικό της Ελλάδας αλλά για το πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι ένα εξαγώγιμο πολιτικό προϊόν που θα μπορούσε στη συνέχεια να «μολύνει» και άλλες χώρες Ε.Ε., δεδομένου ότι η κρίση έχει αυξήσει το βαθμό της λαϊκής κινητικότητας στην Ευρώπη απέναντι στις πολιτικές της αρχές. Αυτές οι αρχές διαρκώς επινοούν περίπλοκες τεχνικές λύσεις οι οποίες στερούνται αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Οι δε ειδικοί των Βρυξελλών μεταχειρίζονται τους ευρωπαίους πολίτες σαν να μην καταλαβαίνουν.

Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ εάν έπαιρνε την εξουσία σε χώρα-μέλος της ΟΝΕ θα έπαιζε το ρόλο συγκολλητικής ουσίας και του καταλύτη που θα ευώδονε την αντίδραση της κινητοποίησης αυτής. Στην Ελλάδα τώρα και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης φαίνεται ολοκάθαρα ότι η προσπάθεια λύσης στο ελληνικό πρόβλημα μέσα στις υπάρχουσες μνημονιακές συνθήκες είναι ακόμα μια δόση από την παλιά συνταγή.

Άρα το αρχικό μου ερώτημα εάν δηλαδή έληξε η ευρωπαϊκή επιφυλακή για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι εκείνο που εάν απαντηθεί αρνητικά, δηλαδή ότι δεν έχει λήξει, μπορεί να κάνει τους ευρωπαίους εταίρους μας να μην αρνούνται άλλο το τρομερό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα και όλοι βλέπουν.

Και έτσι να εντάξουν την χώρα μας στις ευνοϊκές αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου της 27ης Ιουνίου για τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που επετεύχθησαν χάρη στη δυναμική παρέμβαση του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

Αργοστόλι 10-07-2012

Ο Ευαγγελάτος Ευάγγελος είναι Παιδίατρος
http://eevangelatos.blogspot.gr/