Κωνσταντίνος Πρέντζας: Διαγραμμίσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 09:55

Κωνσταντίνος Πρέντζας: Διαγραμμίσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Κεφαλονιάς

Αφορμή για το σημερινό άρθρο βρίσκω και βρίσκουμε όλοι μας, οδηγώντας στον οδικό άξονα της Κεφαλονιάς καθημερινά, καλοκαίρι και ιδίως χειμώνα!

Διαβάζοντας μάλιστα ένα ρεπορτάζ του Μάκη Λεκατσά για το δρόμο της Φάλαρης είπα να ενώσω τη φωνή μου, ίσως αν πολλοί ζητήσουμε τα αυτονόητα, ακουστούμε από τους υπευθύνους και διορθωθεί μία απαράδεκτη κατάσταση.

Σε ολόκληρο τον κεντρικό οδικό άξονα της Κεφαλονιάς, από Πόρο μέχρι Φισκάρδο, Αργοστόλι Σάμη, και Πόρο Αργοστόλι μέσω Αίνου, οι διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ, τόσο στο διαχωρισμό των λωρίδων κατεύθυνσης όσο και στα άκρα του οδοστρώματος!! Να μην πω για τους ανακλαστήρες οδοστρώματος (τα λεγόμενα μάτια της γάτας) που μόνο για 300-400 μέτρα συναντάει κάποιος κατεβαίνοντας από το βουνό για Σάμη!

Όταν μάλιστα, όπως πολύ συχνά συμβαίνει τον χειμώνα, υπάρχει ομίχλη και έχει σκοτεινιάσει, τότε πρέπει να είσαι επιδέξιος οδηγός για μη σου συμβεί ατύχημα! Θέλω να πιστεύω ότι δεν αποσκοπεί το παράτημα των δρόμων στην τύχη τους, στο να θέλει το Κράτος να μας κάνει καλύτερους οδηγούς!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα τόσο απλό και σχετικά οικονομικό έργο δεν γίνεται, όταν όλοι μας πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και πρέπει να έχουμε σωστούς και ασφαλείς δρόμους!!!

Όταν μάλιστα η Κεφαλονιά είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με πάρα πολλά αυτοκίνητα που οδηγούν τουρίστες το καλοκαίρι, δεν δείχνουμε σε αυτούς μια τριτοκοσμική οδική εικόνα;  Όλοι όσοι βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης, έχει τύχει να πάνε σε Eυρωπαϊκή χώρα να οδηγήσουν, έστω σε μικρές πόλεις, να δουν τις οδοσημάνσεις και μετά να κλάψουν για την εδώ κατάσταση;;

Δεν θα ήθελα να κουράσω αναλύοντας τι πρέπει να γίνει, ειδικός δεν είμαι, απλώς εμπειρία οδηγική έχω, έχω οδηγήσει στο εξωτερικό και με λυπεί η εδώ κατάσταση. Ούτε πρέπει πρώτα να συμβεί το ατύχημα και μετά να φτιάξουμε τους δρόμους!! Θαρρώ πρέπει τα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα και εμείς οι πολίτες να απαιτήσουμε την ασφάλειά μας στους δρόμους!!

Τελειώνοντας, μόνο τούτο. Εξαιρετικό το έργο στο δρόμο Αργοστόλι για Φισκάρδο με τα σύρματα που συγκρατούν τα βράχια και τις πέτρες (οι φράκτες εγκλωβισμού). Είθε σιγά σιγά να επεκταθεί σε όλα τα επικίνδυνα σημεία.

Κωνσταντίνος Πρέντζας

Φωτό