Η ομιλία της Σοφίας Αράβου-Παπαδάτου στο Ιόνιο Κέντρο Μεταξάτων για την Βία και την Παραβατικότητα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 12:43

Η ομιλία της Σοφίας Αράβου-Παπαδάτου στο Ιόνιο Κέντρο Μεταξάτων για την Βία και την Παραβατικότητα

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΑΤΑ

Συγκλονιστική και πολυσύνθετη η εκδήλωση, αφιερωμένη στη Βία και την Παραβατικότητα που βλέπουμε στην εποχή μας, εντός και εκτός συνόρων.

Ένα ποίημα, ένα χορευτικό δρώμενο, μία θεατρική αναπαράσταση, με κλείσιμο από επιστημονικές ερμηνείες και ανοιχτό διάλογο με το κοινό. Δεν τα βλέπουμε συχνά, όλα αυτά μαζί!

Δεν βλέπεις συχνά ερασιτέχνες ηθοποιούς από καθηγητές και μαθητές να αναπαριστούν εικόνες βίας μέσα στην οικογένεια και στη σχολική τάξη. Δεν βλέπεις συχνά ψυχίατρο να αναπαριστά τόσο πετυχημένα, μια ευάλωτη ψυχικά προσωπικότητα όπως το βουλιμικό και παχύσαρκο άτομο.

Είναι πρωτοπορία που δεν πρέπει να χαθεί!

Κανείς δεν μπορεί να κάνει τόσο πετυχημένη αναπαράσταση μιας κατάστασης, όσο η βιωματική εμπειρία!

Οι καθηγητές γνωρίζουν τι συμβαίνει στο σχολείο, οι μαθητές γνωρίζουν τι συμβαίνει στο σχολείο και στα σπίτια τους. Η ψυχίατρος που συμμετείχε ως ηθοποιός, γνωρίζει τους ασθενείς που θεραπεύει!

Εξαιρετική δουλειά και άριστη φιλοξενία, από την «ψυχή» του χώρου Σοφία Καγκάδη! Εξαιρετική σκηνοθεσία-συντονισμός, από τη φιλοξενούμενη στο Ιόνιο Κέντρο, Khopotso Seopela, εκπαιδευτικός σε Πανεπιστήμιο της Ν. Αφρικής!

Αξίζει να επαναληφθεί η εκδήλωση, ή καλύτερα να επαναλαμβάνεται εμπλουτισμένη συνεχώς! Κάθε αρχή και δύσκολη!

Η δική μου συμμετοχή στο επιστημονικό μέρος με Κοινωνική Ψυχολογία, υπάρχει στις διαφάνειες που ακολουθούν στο τέλος. Αφιερωμένη στην επιθετική προσωπικότητα, που σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, δεν μπορεί να κάνει πολύπλοκες σκέψεις και να εμβαθύνει στην ψυχή των άλλων ανθρώπων.

Η Τεχνολογία που μας κατακλύζει με επιθετικά πρότυπα, πρέπει να χρησιμοποιηθεί, με ΑΝΤΙΑΦΗΓΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, με ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, για το καλό όλων μας.

«Η ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ», της σιλικόνης, το νέο σύνθημα της  Κοινωνικής Ψυχολογίας!

Για να σταματήσουμε την καταστροφική φωτιά, κόβουμε και καταστρέφουμε δέντρα στις αντιπυρικές ζώνες!

Έτσι και η ψηφιακή εποχή μας, πολύ χρήσιμη και σε πολλούς τομείς, μπορεί να βοηθήσει στην προσέγγιση των επιθετικών ανθρώπων, στη βελτίωση της επιθετικότητας που γιγαντώνεται κάθε μέρα.

Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

image001

Σοφία Αράβου-Παπαδάτου

 ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 001ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 002ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 003ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 004ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 005ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 006ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 007ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 008ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 009ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 010ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 011ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ1 012