ΕΛΜΕ-ΚΙ: Παράνομη η απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στην απεργία των εργατών της Χαλυβουργίας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 23:36

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Παράνομη η απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στην απεργία των εργατών της Χαλυβουργίας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το όργιο της τρομοκρατίας που ασκείται από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους ενάντια στον ηρωικό και δίκαιο αγώνα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η κήρυξη της απεργίας σαν παράνομης, είναι ένα ακόμη δείγμα για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη είναι ταξική και λειτουργεί με κριτήριο το «νόμος είναι το δίκιο του βιομήχανου, του πλούσιου, του εκμεταλλευτή».

Το κράτος της εξουσίας των εκμεταλλευτών, των κοινωνικών παράσιτων που έχουν να προσφέρουν μόνο φτώχεια, απολύσεις και ανέχεια, είναι το μεγάλο όπλο τους. Όπλο που λειτουργεί είτε με υπηρεσιακές κυβερνήσεις είτε με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό προσωπικό ταγμένο στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, θεωρεί ότι ο 7μηνος αγώνας των εργατών για το ψωμί και τη ζωή τους είναι απολύτως νόμιμος. Παράνομη είναι η πολιτική που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους. Κανένα δικαστήριο και κανένας νόμος δε μπορούν να αλλάξουν την αλήθεια αυτή. Καμία απόφαση δε μπορεί να κάνει το λαό να συναινέσει στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Χαλυβουργίας. Είναι η πιο κρίσιμη ώρα. Να νοιώσουν ότι είμαστε μια γροθιά, ότι δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε. Η νίκη των εργατών θα είναι και δική μας νίκη.


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                                                                      Τουλάτος Παύλος