Airbnb: Βραδιά ρεκορ η 10η Αυγούστου με 4 εκατ. διανυκτερεύσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 12:44

Airbnb: Βραδιά ρεκορ η 10η Αυγούστου με 4 εκατ. διανυκτερεύσεις

Ρεκόρ στην ιστορία της Airbnb σημειώθηκε την 10η Αυγούστου, καθώς στα καταλύματα της πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο φιλοξενήθηκαν πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες. Ήταν η μεγαλύτερη νύχτα στην ιστορία της Airbnb, σχολίασε η διοίκηση, προσθέτοντας ότι το ρεκόρ αυτό θέτει νέους στόχους για την πλατφόρμα.

Σήμερα η πλατφόρμα έχει περισσότερες από 6 εκατομμύρια καταχωρήσεις σπιτιών και κάθε τύπου καταλυμάτων σε περισσότερες από 100.000 πόλεις, Ο αριθμός αυτός καταλυμάτων είναι υψηλότερος από το σύνολο κλινών των 7 μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων στον κόσμο.

Όπως αναφέρει η Airbnb, περίπου έξι επισκέπτες κάνουν check in κάθε δευτερόλεπτο σε κάποιο κατάλυμά της.

Η ραγδαία ανάπτυξη της Airbnb αναδεικνύεται από τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Το 2011 υπήρχαν 12 πόλεις με περισσότερες από 1.000 καταχωρήσεις Airbnb. σήμερα, περίπου 1.000 πόλεις έχουν περισσότερες από 1.000 καταχωρήσεις Airbnb.
  • Επίσης το 2011 μόνο μια πόλη υποδέχθηκε πάνω από 100.000 αφίξεις επισκεπτών σε καταλύματα Airbnb. Το 2018 περισσότερες από 300 πόλεις υποδέχθηκαν πάνω από 100.000. Μεταξύ των πόλεων αυτών περιλαμβάνονται η Σόφια, το Bandung της Ινδονησίας. Albuquerque στο Νέο Μεξικό και Γιοχάνεσμπουργκ.
  • Το 2011, το 40% όλων των αφίξεων πελατών Airbnb πραγματοποιήθηκε σε 10 μεγάλες πόλεις. Το 2019, μέχρι στιγμής, περίπου το 92% του συνόλου των αφίξεων πραγματοποιήθηκαν έξω από αυτές τις 10 πόλεις. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη καταγράφεται σε προορισμούς της Ασίας, του Ειρηνικού, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
  • Αν και η ανάπτυξη στις μεγάλες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι, εξακολουθεί να συνεχίζεται, το μερίδιό τους στην πίτα των πελατών της μειώνεται συνεχώς. Πλέον καμιά πόλη στον κόσμο δεν  αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1% των συνολικών αφίξεων ή καταχωρίσεων στην Airbnb.
  • Οι οικοδεσπότες, τονίζει η πλατφόρμα, έχουν επωφεληθεί από αυτή την απίστευτη παγκόσμια ανάπτυξη. Το 2011, υπήρχαν 20 πόλεις όπου οι οικοδεσπότες κέρδισαν συνολικό ποσό άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων από το διαμοιρασμό του χώρου τους. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 3.000 πόλεις όπου οι οικοδεσπότες έχουν κερδίσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια το προηγούμενο έτος. Μάλιστα, το 2018 υπήρχαν 33 πόλεις, όπου οι οικοδεσπότες κέρδισαν συνολικά περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια ανά πόλη φιλοξενώντας πελάτες της Airbnb.

Ο Ξένιος Δίας καθοδηγεί την Airbnb!

Πού οφείλεται η επιτυχία της Airbnb;

Η ίδια απαντά ότι οφείλεται στην προσήλωσή της στον ανθρώπινο παράγοντα. Μπορεί η εποχή μας να χαρακτηρίζεται από τη διείσδυση της τεχνολογίας σε όλο το φάσμα της ζωής μας, όμως ο τομέας της φιλοξενίας είναι χτισμένος από ανθρώπους. Και αυτή η ανθρώπινη επαφή στα ταξίδια έχει τη μεγαλύτερη αξία, στην οποία, όπως τονίζει, δίνει έμφαση η Airbnb. 'Αλλωστε, όπως λέει, η ιδέα αυτή δεν είναι κανούρια: Οι αρχαίοι Έλληνες αγκάλιασαν την έννοια της φιλοξενίας, η οποία "επέβαλε" το καλωσόρισμα ενός ξένου ως φίλου...


Ετικέτες: