Villa Esperanza 2: Μια εντυπωσιακή, πέτρινη κατοικία στην Κεφαλονιά (εικόνες)


Villa Esperanza 2: Μια εντυπωσιακή, πέτρινη κατοικία στην Κεφαλονιά (εικόνες)

Οι πολιτικοί μηχανικοί Κομποθέκρας Άγγελος, συνεργάτης του τεχνικού γραφείου Locus Novus και Ανδρέας Δεμπόνος, σχεδίασαν μία θερινή πέτρινη κατοικία εκτός των ορίων του οικισμού Σκάλας της Κεφαλλονιάς. Η κατοικία βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή που χαρακτηρίζεται από έντονη εδαφική κλίση, συμπαγείς βραχώδεις σχηματισμούς και άγριο φυσικό τοπίο.

Ο τρόπος τοποθέτησης των επιμέρους δομημάτων στο οικόπεδο, πισίνα-αυλή-κτίριο, σε συνδυασμό με τα μεγάλα ανοίγματα της κατοικίας  επιτυγχάνουν απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και ενοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η χρήση της πέτρας, βασικό προιόν εκσκαφής του οικοπέδου, σαν κύριο υλικό δόμησης της εξωτερικής τοιχοποιίας πέραν της αισθητικής που αποδίδει στο έργο επιτυγχάνει την ενσωμάτωση της κατοικίας στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Η απoμακρυσμένη θέση του οικοπέδου σε συνδυασμό με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ωθούν τον επισκέπτη να βιώσει μία εσωτερική συνθήκη ηρεμίας που εισάγεται από έξω προς τα μέσα: φως-νερό-βράχος-κτίριο-άνθρωπος.

Η μποέμικη διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, με χρήση φυσικών και ακατέργαστων υλικών όπως η πέτρα και το ξύλο αναβιώνει  το πνεύμα και την καθημερινότητα μιας άλλης, παλιότερης εποχής φέροντας ωστόσο φρέσκα χαρακτηριστικά και στοιχεία εκφράζοντας έτσι το πέρασμα του χρόνου  σε σημερινούς όρους.  Τα χρώματα και τα χρηστικά αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί συνδυάζουν διακριτικά χαρακτηριστικά από διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου μεταμορφώνοντας τον προορισμό του επισκέπτη σε ένα πολύπλευρο συνεχές ταξίδι.

Όνομα project: Villa Esperanza 2

Έτος Κατασκευής: 2022

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Άγγελος Κομποθέκρας & Ανδρέας Δεμπόνος

Διακόσμηση interior/exterior, Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Άγγελος Κομποθέκρας

Στατική Μελέτη: Ανδρέας Δεμπόνος

Φωτογράφος: Νικηφόρος Σταμένης

Ιδιοκτήτης/Κατασκευαστής: Ατσάρος Παναγής

1233A4567891011121314151617181920212223




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ