Πάτρα: Η μεγάλη μπίζνα με τον πολλαπλασιασμό χαρτονομισμάτων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 13:52

Πάτρα: Η μεγάλη μπίζνα με τον πολλαπλασιασμό χαρτονομισμάτων

Από το ραντεβού για τη μεγάλη μπίζνα, στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ορίστηκε σε δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου της Πάτρας, παρόντες ήταν δυο άνδρες από το Καμερούν, ένας επιχειρηματίας και αστυνομικός που προσποιήθηκε το συνεργάτη του. Τα προσημειωμένα χρήματα αξίας 50.000 ευρώ δόθηκαν στους αλλοδαπούς και αμέσως επενέβησαν άνδρες της ασφάλειας και τους συνέλαβαν.

Η σύλληψη τους και η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, προέκυψε σύμφωνα με πηγές του tempo24.news, μετά την καταγγελία Γιαννιώτη επιχειρηματία, πως οι δράστες τον προσέγγισαν λέγοντας του πως θα τον κάνουν πλούσιο με τ μέθοδο της «Νιγηριανής απάτης»! Απροκάλυπτα του αποκάλυψαν πως έχουν βρει τον τρόπο να «πολλαπλασιάζουν» χρήματα. Ειδικότερα στην κατοχή τους είχαν ειδικά μελάνια και χαρτιά και με ειδική μέθοδο κατάφερναν να αντιγράφουν σε αυτά τα χαρακτηριστικά που φέρουν τα γνήσια χαρτονομίσματα

Κατά τη σύλληψη τους επιπλέον κατασχέθηκε μια βαλίτσα που περιείχε 1.400 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, συνολικής αξίας 70.000 ευρώ.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα οι αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πατρών για τα περαιτέρω.