Όλη η ραχοκοκαλιά του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς γύρισε την πλάτη στον Παρίση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 13:43

Όλη η ραχοκοκαλιά του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς γύρισε την πλάτη στον Παρίση

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Με την κατάθεση των ψηφοδελτίων στις 31/8 έκλεισε ο πρώτος κύκλος της προεκλογικής αντιπαράθεσης στα δημοτικά δρώμενα.

Προηγήθηκαν από την πλευρά Παρίση, τα συνήθη δημοσιεύματα περί δήθεν απειλών, εκβιασμών, Σικελίας υπαλλήλων, κλπ, τα οποία για τους γνωρίζοντες είχαν ένα και μοναδικό σκοπό: να προετοιμάσουν τους αυτοδιοικητικούς τους φίλους για το «βατερλώ» της ανακοίνωσης του ψηφοδελτίου και να δικαιολογήσουν την αδυναμία συγκρότησης πλήρους ψηφοδελτίου.

Συνταγή από τα παλιά

Σε μια εποχή που όλες οι επιχειρήσεις αναζητούν εναγωνίως εργαζόμενους, ψάχνουν κυριολεκτικά, τους παρακαλάνε, μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει ο ισχυρισμός ότι κάποιος απειλείται ή εκβιάζεται προκειμένου να μην χάσει την δουλειά του!!!

Εκείνο όμως που έβαλε «φωτιά στα τόπια» είναι το δημοσίευμα της Δημοτικής Συμπολιτείας για το αριθμητικό αποτέλεσμα της κατάθεσης των ψηφοδελτίων: Μιχαλάτος 283 υποψήφιοι, Παρίσης 187.

Ο Θεόφιλος ανέδειξε, ως όφειλε, την τεράστια αναντιστοιχία αριθμού υποψηφίων του Παρίση, ο οποίος ενώ το 2019 κατέβασε ψηφοδέλτιο 285 υποψηφίων, σε αυτές τις εκλογές δεν κατάφερε να συγκροτήσει πλήρες ψηφοδέλτιο και υπολείπεται αυτό του Θεόφιλου κατά 100, για να ακριβολογώ 96, υποψηφίους!!!

Και βέβαια αυτό που έκανε εντύπωση όσο και αν έγινε προσπάθεια να καλυφθεί με το πέπλο της ανανέωσης είναι το γύρισμα της πλάτης στον Παρίση ολόκληρης της ραχοκοκαλιάς της παράταξης που διοίκησε τον δήμο:
Ανουσάκης, Παπαδάτος, Σολωμός, Τζωρτζάτος, Παπαναστασάτος, Γιάννης Λυκούδης, Διονύσης Λυκούδης, Σοφία Γαρμπή, Βαγγέλης Κεκάτος, Νίκος ΜΕνάγιας, Αντώνης Γεωργόπουλος, Παναγής Βανδώρος, Σπύρος Ματιάτος είναι είτε απέναντι στον Παρίση είτε απέχουν από την εκλογική μάχη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Δημοτική Διοίκηση του 2015-2019 μοναδικοί συμμετέχοντες είναι οι έχοντες τότε δευτερεύοντα ρόλο, Άγγελος Κωνσταντάκης και ο Ηλίας Κουρκουμέλης!!!