Θεόφιλος Μιχαλάτος : Οι επαγγελματίες θα απαρνηθούν το καθεστώς Λυκούδη και θα βάλουν πάνω από όλα το Επιμελητήριο και την Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 16:45

Θεόφιλος Μιχαλάτος : Οι επαγγελματίες θα απαρνηθούν το καθεστώς Λυκούδη και θα βάλουν πάνω από όλα το Επιμελητήριο και την Κεφαλονιά

Απάντηση με νόημα από τον κ. Μιχαλάτο στον αναπληρωτή Δήμαρχο 


Με νέα ανακοίνωσε που εξέδωσε πριν από λίγο ο Θεόφιλος Μιχαλάτος απαντά στην απάντηση του Διονύση Λυκούδη.

***

Απάντηση στο «Εξώδικο» Λυκούδη

            Καταρχήν φαντάζομαι ότι ο κ. Λυκούδης με τον όρο «νέα παιδιά» αναφέρεται στον Σπύρο Γασπαρινάτο, Μάκη Κεκάτο, Ηλία Κουρκουμέλη, Νίκο Παπαδάτο, Βασιλική Αλυσανδράτου και άλλους και όχι στον εαυτό του, αφού αυτός είναι «παλιό παιδί».

            Από πολύ νωρίς, προ διετίας, είχα ανακοινώσει στα ΜΜΕ του νησιού μας ότι δεν θα λάβω μέρος στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου και ότι ευχόμουν να υπάρχει συνέχεια στον σπουδαίο επιμελητηριακό θεσμό.

            Όλο αυτό το διάστημα ούτε μίλησα ούτε  εξέδωσα κάποια ανακοίνωση στήριξης. Συνειδητά επέλεξα να αφήσω τους επαγγελματίες να αποφασίσουν μόνοι τους για το τι θέλουν.

            Αντίθετα ο κ. Λυκούδης μετά την επιλογή του Σπύρου Γασπαρινάτου ως «μπροστινού», ξεκίνησε στα «φιλικά προς αυτόν προσκείμενα ΜΜΕ», μια προσπάθεια ταύτισης μου με τον Σταύρο Σπαθή που πολλές φορές μάλιστα έφτασε στα όρια προσωπικής επίθεσης εναντίον μου.

            Μετά λοιπόν και την αυτονόητη υπενθύμισή μου στον Σπύρο ότι δεν είμαι εγώ υποψήφιος  και ότι αντίπαλος του είναι ο Σταύρος Σπαθής από τον οποίο πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος, ήρθε  το «εξώδικο» Λυκούδη.

            Ακόμα και μικρό παιδί, όχι νέο, καταλαβαίνει το ύφος της γραφής …

«τον καλώ», «τον παρακαλώ», «τον προκαλώ» …  δικηγορική σύνταξη … ας είναι.

Η απάντησή μου στο «εξώδικο», είναι η ακόλουθη:

  1. Η αποχώρησή μου είναι έμπρακτη απόδειξη για νέες εξελίξεις στο Επιμελητήριο
  2. Ο απολογισμός της θητείας μου θα γίνει μετά την εκλογική διαδικασία. Δεν είμαι υποψήφιος. Οι συνάδελφοι πρέπει να ακούσουν τη στιγμή αυτή τους υποψήφιους και όχι εμένα.
  3. Ο κ. Λυκούδης που επιβάλλει δικούς του υποψήφιους, είναι αυτός που δεν σέβεται ούτε το επιμελητήριο αλλά ούτε και την τοπική αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετεί με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου
  4. Δεν ανέφερα ποτέ ότι ο κ. Λυκούδης πρέπει να ντρέπεται, αντίθετα ο Σπύρος πρέπει να ντρέπεται αφού  δέχεται να παίζει το κομπάρσο του κ. Λυκούδη.
  5. Η συμμετοχή του κ. Λυκούδη με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου και μέλους του ΔΣ του Επιμελητηρίου τα τελευταία 5 χρόνια, άραγε ποια ήταν;
  6. Εγώ δεν καλώ, δεν παρακαλώ, δεν προκαλώ. Απλά και ξεκάθαρα αφήνω τους συναδέλφους να κρίνουν μόνοι τους και να αποφασίσουν για αυτό που θέλουν.

            Κλείνοντας, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι κάτι δεν πάει καλά στο «Βασίλειο» του κου Λυκούδη. Επιθέσεις, δηλώσεις-«εξώδικα» … φανερώνουν αδυναμία και πανικό.

            Είμαι σίγουρος ότι στις 9,10 & 11 Δεκεμβρίου οι επαγγελματίες θα απαρνηθούν το καθεστώς Λυκούδη και θα βάλουν πάνω από όλα

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ & ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Με εκτίμηση

Θεόφιλος Μιχαλάτος

***

Έχοντας επιλέξει συνειδητά να μην ασχοληθώ με τις εκλογές του Επιμελητηρίου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχω σιωπήσει και δεν έχω απαντήσει σε δημοσιεύματα ΜΜΕ που με ταυτίζουν με το συνδυασμό ΝΕΑ ΠΝΟΗ του Σταύρου Σπαθή, θεωρώντας ότι οι γράφοντες εκτελούν εργασία από συγκεκριμένο εντολέα και με συγκεκριμένη αμοιβή.

Σήμερα όμως με έκπληξη διάβασα την επίθεση στο πρόσωπό μου του συναδέλφου Σπύρου Γασπαρινάτου, ο οποίος με είχε τιμήσει με τη συμμετοχή του στις προηγούμενες εκλογές και είχε πάρει μάλιστα τον σπουδαίο αριθμό των 12 ψήφων.

Θα μπορούσα να του αναφέρω σημαντικές επιτυχίες που έχει καταγράψει το Επιμελητήριο μας κατά την 16χρονη θητεία μου. Όμως δεν είναι σωστό να αποπροσανατολίσουμε τους συνάδελφους επαγγελματίες από τα πραγματικά διλλήματα.

Υπενθυμίζω όμως στον συνάδελφο Σπύρο ότι αντίπαλός του στην διεκδίκηση του Επιμελητηρίου είναι ο Σταύρος Σπαθής και ότι δυστυχώς αυτός είναι ο «μπροστινός» του Λυκούδη.

Για ακόμα μια φορά εύχομαι να βρεις το δρόμο σου.

Με εκτίμηση

Θεόφιλος Μιχαλάτος

***

  • Η απάντηση του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Δ. Λυκούδη 

Θεόφιλε, άσε ήσυχα τα νέα παιδιά. 16 χρόνια Προεδρίας σου φθάνουν...

Είναι κρίμα που ορισμένοι  άνθρωποι δεν μπορούν να αποχωριστούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ρόλους που υπηρέτησαν και απέτυχαν. Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια ο απερχόμενος Πρόεδρος Θεόφιλος Μιχαλάτος, αντί να καταθέσει απολογισμό του όποιου έργου του, σήμερα το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία με κατηγορεί ότι είμαι πίσω από την υποψηφιότητα Γασπαρινάτου και μάλιστα με όρους πεζοδρομιακούς.

Τον καλώ,

  • Να καταθέσει το συντομότερο δυνατόν τη δράση του και τα αποτελέσματα αυτής μετά από 16 χρόνια προεδρίας στο Επιμελητήριο.

Τον παρακαλώ

  • Να αντιληφθεί σύντομα ότι η νέα γενιά που για πρώτη φορά ασχολείται με τις επιμελητηριακές εκλογές, πρέπει να αφεθεί μόνη της χωρίς «μπροστινούς» και «πισινούς» υποστηρικτές να υπηρετήσει τις εποχές που έρχονται.

Τον προκαλώ

  • Να μου πει, γιατί πρέπει να ντρέπομαι που στηρίζω το Σπύρο Γασπαρινάτο, έναν νέο με πανεπιστημιακή μόρφωση και επαγγελματική εξειδίκευση στην προώθηση του νησιού μας στην παγκόσμια αγορά, δηλαδή με τα ζητούμενα για τον πρόεδρο ενός νησιωτικού Επιμελητηρίου.

Όπως τον προκαλώ

  • Να μας πει με ποιο σκεπτικό θεωρεί ότι ο ίδιος κάνει καλά να στηρίζει έναν άνθρωπο που επί 5 χρόνια στο τραπέζι του Επιμελητηρίου δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση , ενώ οι ικανότητές του να βγάλει την Κεφαλονιά κ την Ιθάκη στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι απολύτως μηδενικές.

Συνοψίζοντας,

Όποια προσπάθεια και αν καταβάλλει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος προκειμένου να ανακόψει την  πορεία της νέας γενιάς να πάρει την τύχη του Επιμελητηρίου στα χέρια της θα πέσει στο κενό.

Τα 16 χρόνια απραξίας του με ευθύνη και ανοχή όλων μας είναι αρκετά για να επιβάλλουν πια την μεγάλη αλλαγή και την ανανέωση στο Επιμελητήριό μας.

Τα 16 χρόνια προεδρίας Μιχαλάτου πρέπει να λάβουν τέλος στις 9-10-11 Δεκέμβρη που πρέπει εκλογικά να ηττηθεί ο ίδιος, η 16χρονη απραξία του και οι ΟΠΟΙΕΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ.

Με εκτίμηση

Διονύσης Λυκούδης

***




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250