Η Γιάννα Αγγελοπούλου βολτάρει στην Ιθάκη (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 11:19

Η Γιάννα Αγγελοπούλου βολτάρει στην Ιθάκη (εικόνες)

Το εντυπωσιακό πλωτό παλάτι OKTO του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου στο λιμάνι της Ιθάκης.


Παλιότερα ερχόταν στο νησί της Ιθάκης με το περίφημο «Alfa Nero», ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο ιδιωτικά yacht. Την θέση του πήρε το «Sunrays», και στη συνέχεια ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό ιδιωτικό πλωτό παλάτι τo OKTO ιδιοκτησίας του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου που από νωρίς το απόγευμα άραξε στη προβλήτα του λιμανιού στο Βαθύ της Ιθάκης.

20264740 1277596625695783 6414289321589004553 n20264740 1277596625695783 6414289321589004553 n
Φωτογραφίες: Ευτυχία Διονυσοπούλου

Στην αρχή ήταν το περίφημο «Alfa Nero», ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο ιδιωτικά yacht. Την θέση του πήρε το «Sunrays», ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό ιδιωτικό πλωτό παλάτι. Και τώρα, τo OKTO..

Δεν συναντάμε συχνά ένα νέο γιοτ που να πηγαίνει πέρα από τα συνηθισμένα στον κλάδο του και να διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πρωτοπόρου που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό είναι ακριβώς που έχει καταφέρει η ISA Yachts με τη μεγαλύτερη κατασκευή της μέχρι σήμερα, το εντυπωσιακά κομψό, μήκους 66 μέτρων σούπερ γιότ Okto. Με ένα ultra-cool μαύρο κύτος και μια υπερκατασκευή σε σκούρο ασημί, το Okto οργώνει τις θάλασσες ως η επιτομή του στυλ και της πολυτέλειας στην κατηγορία του, από την στιγμή που παραδόθηκε τον Ιούλιο του 2014.

Αν και για το ιταλικό ναυπηγείο ISA Yachts, η ποιότητα κατασκευής είναι πάντα στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων του, το πρώτο τόσο μεγάλου μήκους τουριστικό σκάφος που κατασκευάστηκε εκεί προχωράει τη φιλοσοφία ένα βήμα παραπέρα. Αποτελώντας παραγγελία ενός πεπειραμένου ιστιοπλόου και κατασκευασμένο από την έμπειρη ομάδα της BMT Nigel Gee, όποιος ανέβει μία φορά πάνω στο σκάφος Okto. καταλαβαίνει αμέσως ότι αυτό το σκάφος δεν είναι μόνο μαγευτικό στην όψη, αλλά κι ότι κρύβει πολλά περισσότερα από ό,σα συναντά το μάτι.
Είναι καταρχήν η αθλητική όψη που φέρνει σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, που τραβάει την προσοχή. Από την απότομη πρύμνη μέχρι την κομψή επικλινή υπερκατασκευή και την πισίνα διαστάσεων 6.5×4,7 στο κεντρικό πρυμναίο κατάστρωμα, η γαλλική σχεδιαστική ομάδα συνειδητοποίησε άψογα το όραμα του ιδιοκτήτη του για μια απλή αλλά δυναμική εμφάνιση. Η χρήση των καμπυλωτών σχημάτων και των κεκλιμένων στιλιστικών γραμμών δημιουργεί μια αίσθηση ροής σε όλη τους εξωτερικούς χώρους επισκεπτών και προσθέτει στη λειτουργική διαρρύθμιση των χώρων του καταστρώματος περνόντας χωρίς κόπο στο στο πλούσιο εσωτερικό που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο του Alberto Pinto.

okto-1

Στη γέφυρα προσφέρεται στους επισκέπτες ένα κατάστρωμα συνολικής έκτασης 80 τετραγωνικών μέτρων, όπου οι επιλογές κυμαίνονται από την ηλιοθεραπεία, τα πρόχειρα γεύματα στη σκιά ή, με προσαρμογή της επίπλωσης, μια κομψή βραδινή διασκέδαση με την οικογένεια και τους φίλους. Αυτό το κατάστρωμα η τράπουλα είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα προηγμένο στερεοφωνικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Videoworks που δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για χορό αργά το βράδυ με μια καταπληκτική θέα στο παρασκήνιο.

okto-5

Λίγο πιο πάνω, ένας απομονωμένος χώρος ηλιοθεραπείας έχει δημιουργηθεί, χωρίς να διακόπτεται η κομψή εικόνα του σκάφους. Ο χώρος διαθέτει ένα από τα δύο Jacuzzi του σκάφους και ένα ιδιωτικό γυμναστήριο που είναι εξοπλισμένο με μεγάλα παράθυρα και φεγγίτη, που δημιουργεί μια φυσική εξωτερική αίσθηση που επιτρέπει στους επισκέπτες να συνεχίσουν τις ασκήσεις τους ανεξαρτήτως καιρού.

okto-6

Μπροστά από την τιμονιέρα στο πρωραίο κατάστρωμα είναι ένα touch and go ελικοδρόμιο που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει ένα Europcopter EC135. Αυτή η περιοχή είναι ένα τέλειο μέρος για να ζήσετε το μοναδικό κατάστρωμα του Okto. Με ξεχωριστή σχεδιαστική γραμμή -που δημιουργώντας μια σχεδόν ρυθμική ακολουθία προσθέτει μια άλλη διάσταση στους εξωτερικούς χώρους- αυτό το κατάστρωμα επίσης μπορεί να ανοίξει αποκαλύπτοντας έτσι τα δύο κρυμμένα σκάφη του γιοτ, που μπορούν να πάρουν μπρος μέσα σε λίγα λεπτά. Δύο ακόμα βοηθητικά σκάφη βρίσκονται στο πίσω μέρος του γκαράζ.

okto-8

Οι επισκέπτες οδηγούνται προς τα κάτω για το κύριο πρυμναίο κατάστρωμα μέσω των χαρακτηριστικών σκαλών της ISA Yach που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του πλοίου. Από εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν μέσω των καμπυλωτών 5μετρων γυάλινων συρόμενων πόρτων – τις μεγαλύτερη του είδους που έχουν εγκατασταθεί σε Ιταλικό γιοτ – στο πολυτελές κύριο σαλούν, που επίσης σχεδιάστηκε από τον Alberto Pinto.

Όντας ένα από τα τελευταία έργα πριν από το θάνατό του το 2012, στον Γάλλο σχεδιαστή δόθηκε το ελεύθερο να σχεδιάσει και να διακοσμήσει το Okto. Έχοντας συνεργαστεί με τον ιδιοκτήτη για το προηγούμενο γιοτ του, το περίφημο μήκους 82 μέτρων Oceanco Alfa Nero ο, Πίντο είχε σίγουρα μια καλή αντίληψη για τις εκτιμήσεις του πελάτη του. Το ίδιο επίπεδο πολυτέλειας, στυλ και λειτουργικότητας θα ενσωματωθεί και στο Okto, σε μια πιο συμπυκνωμένη εκδοχή.

Η έλλειψη θορύβου και κραδασμών σε όλο το σκάφος ήταν το κλειδί για την έγκριση του ιδιοκτήτη καθώς και την εξασφάλιση της άνεσης του κάθε επισκέπτη στο πλοίο, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τα γιοτ αυτής της κατηγορίας.

okto-11

Ο σχεδιασμός του κύριου καταστρώματος ήταν επίσης μεγάλης σημασίας για την του ομάδα του Pinto, ο οποίος έθεσε ως στόχο να ανανεώσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών γι’ αυτόν το χώρο που είναι τόσο συχνά υποτιμημένος. Μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιουργείται από τη χρήση των γυαλιστερών και περιποιημένων μετάλλων, υψηλής επιφάνειες λάκα και πολυτελή επικαλυμμένη επίπλωση. Το φυσικό φως που πλημμυρίζει μέσα από τα μεγάλα παράθυρα στην είσοδο από το κεντρικό κατάστρωμα και εκείνων κατά μήκος της πλευράς του σαλoνιoύ, έδωσε στον Pinto την απαραίτητη αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να κάνει χρήση σκουρόχρωμου ξύλου για επένδυση χωρίς τον κίνδυνο της δημιουργίας ενός σκοτεινού περιβάλλοντος. Ένα φυσικό σατέν ξύλινο δάπεδο προσθέτει μια αίσθηση απαλότητας στο κατά τα άλλα υψηλής ποιότητας περιβάλλον διαβίωσης.

okto-12

Μετακινούμενοι προς τα πίσω μέσα ενός διαδρόμου συναντάμε μια δίκλινη καμπίνα πολλαπλών χρήσεων. Εξοπλισμένη με μια σειρά από μεγάλα παράθυρα στο ύψος του κύτους, θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί είτε ως VIP καμπίνα, είτε ως παιδική καμπίνα, που επιτρέπει την την εποπτεία των γονιών.
Οι τέσσερις πρόσθετες καμπίνες επισκεπτών βρίσκονται στο κατώτερο κατάστρωμα, το καθένα με ιδιωτικό μπάνιο και με ξεχωριστή χρωματική διακόσμηση, που προσφέρουν διαμονή για συνολικά 11 άτομα.

Δύο επίπεδα πιο πάνω στο κατάστρωμα της γέφυρας είναι όπου μπορείτε να βρείτε το κύριο χώρο ψυχαγωγίας του πλοίου. Εδώ ένα ποιοτικό σαλόνι – κινηματογράφος είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα ήχου, καθώς και μια τηλεόραση με οθόνη plasma 103 ιντσών για την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία στην θάλασσα.

Όσο για τις τεχνικές προδιαγραφές του, το Okto διακρίθηκε σε θαλάσσιες δοκιμές του υπενθυμίζει ο Captain Gerard. Η τελική ταχύτητα του υπολογιζόταν ότι φθάνει τους 18 κόμβους, ξεπέρασε τις προσδοκίες κατά σχεδόν 1 κόμπο. Και αυτό σε συνθήκες όπου τα κύματα στη θάλασσα φθάνουν τα δύο μέτρα. Πλέοντας στην οικονομική ταχύτητα των 13 κόμβων, το Okto είναι σε θέση να φθάσει σε εμβέλεια τα 6.800 nm με την ισχύ των δύο CAT 3512C κινητήρων του.

Το Okto βρίσκεται στην Καραϊβική, και είναι διαθέσιμο προς πώληση και ενοικίαση μέσω της Fraser Yachts

okto-2okto-4okto-6okto-7okto-9okto-14okto-15okto-19okto-21 okto-22

thepaper.gr

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ