Αντίδραση Συλλόγων των Διλινάτων για τα δημοσιέυματα με τα πεταμένα σκυλιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 19:06

Αντίδραση Συλλόγων των Διλινάτων για τα δημοσιέυματα με τα πεταμένα σκυλιά

Αντίδραση υπήρξε απο συλλόγους των Διλινάτων για τα δημοσιεύματα με τα πεταμένα σκυλιά. Με ανακοίνωση τονίζονται τα εξής Ξεκινάμε τούτη την ανακοίνωση εκφράζοντας αρχικά το σοκ των κατοίκων των Διλινάτων με τα όσα έλαβαν χώρα εντός του χωριού εις βάρος σκύλων , μια αποτρόπαια πράξη που καταδικάζεται από όλους.

Ζούμε σε ένα χωριό που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του έχει σκύλους & άλλα ζώα και ζούμε αρμονικά μαζί τους εδώ και αιώνες. Ειδικά με τα σκυλιά οι χωριανοί έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο , γεγονός το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί και από τοπικούς κτηνιάτρους σχετικά με τη φροντίδα που τους δείχνουν.

Δυστυχώς μπαίνουμε στη διαδικασία δημόσιας απάντησης καθώς το όλο θέμα έχει ...εκτροχιαστεί προς διάφορες κατευθύνσεις με λανθασμένα συμπεράσματα. Όλα προέκυψαν από τη -γεμάτη ανακρίβειες- τοποθέτηση του Συλλόγου Ζωόφιλων «Ντόρις», η οποία αναπαράχθηκε στον Τύπο καθώς και σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για μια «κοπτο-ραπτική» ανακοίνωση από την οποία στιγματίζονται οι 500 κάτοικοι του χωριού μας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του φιλοζωϊκού αναφέρει: «Όλο το χωριό ήξερε τα έργα και ημέρες του Λ.Κ. αλλά απλά τον κάλυπτε γιατί στο παρελθόν είχε δείξει έντονα παραβατικό και διαταραγμένο χαρακτήρα ,που μάλιστα ,κατά τα λεγόμενα των συγχωριανών του είχε εγκλειστεί για να νοσηλευτεί σε Ψυχιατρικά Ιδρύματα».

Πώς είναι δυνατόν να στέκει αυτή η παράγραφος; Τον κάλυπτε όλο το χωριό επειδή είχε διαταραγμένο και παραβατικό χαρακτήρα;;

Επειδή λοιπόν το θέμα του Λ.Κ. (αν αυτός είναι ο δράστης) είναι πολύ λεπτό για να το δημοσιοποιήσουμε , θα πρέπει να ξέρουν οι υπογράφοντες της ανακοίνωσης ότι στις απανωτές επισημάνσεις των κατοίκων του χωριού προς τις αρμόδιες αρχές για την περίπτωσή του , η μία πέταγε το μπαλάκι στην άλλη.

Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό τον άνθρωπο ο οποίος κατά δήλωσή του έχει δραπετεύσει από το ψυχιατρικό νοσοκομείο "Δαφνί";

Το θέμα ενός ανθρώπου με ψυχικές διαταραχές οι οποίες είναι γνωστές σε Αργοστόλι και Αθήνα είναι ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ , Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου και όχι των κατοίκων του χωριού. Το ότι είναι ανύπαρκτοι οι μηχανισμοί που πρέπει να λειτουργήσουν , δεν θα το «χρεώσετε» σε ένα χωριό. Η φροντίδα των συγκεκριμένων ανθρώπων πρέπει να γίνεται από ειδικά επιστημονικά κλιμάκια και όχι από τους γείτονες ή τους περαστικούς.

Παρακάτω διαβάζουμε: «Ήταν συνηθισμένη και χρόνια τακτική να ξεσπά με αυτό τον τρόπο σε άμοιρα σκυλιά και άλλα ζώα.... ήταν συνηθισμένο για αυτόν να τα πετάει στην στέρνα και να τα αφήνει να καταλήγουν από αργό ,βασανιστικό σαδιστικό θάνατο... ήταν απλά ..καθημερινότητα για το χωριό να παρακολουθούν αυτό τον σαδιστή ανώμαλο να εκτελεί την παράφυση σκέψη του...».

Παίζετε τον ρόλο του« δικαστή» σε πράγματα που ακούτε ή υποθέτετε και μάλιστα τα δημοσιοποιείτε. Αυτό είναι δουλειά άλλων, ούτε δική σας ούτε δική μας. Επίσης ...μαθαίνουμε ότι ήταν μια ..."καθημερινότητα για το χωριό" αυτή η διαδικασία. Κάνατε προπαγάνδα τσουβαλιάζοντάς μας όλους και γενικεύσατε μια κατάσταση κατηγορώντας αυθαίρετα τους κατοίκους ενός ολόκληρου χωριού για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα ζώα . Οποιοσδήποτε είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο θα είχε ενεργοποιηθεί !

Άδικο να δημιουργείτε εντυπώσεις για όλους μας. Από εκεί και πέρα το ότι παρουσιάζετε ως σαδιστή και ανώμαλο έναν άνθρωπο που χρίζει ιατρικής υποστήριξης , και είναι κάτι που το αναφέραμε και παραπάνω , έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία δυνατότητα σίτισης & επέλεγε λόγω πάσης φύσεως αδυναμία να μένει σε ένα μισογκρεμισμένο σπίτι χωρίς πόρτες & παράθυρα & να βιώνει σε ανθυγιεινές συνθήκες, φανερώνει για μια ακόμα φορά την ανάγκη να κάνετε ακόμα πιο φανταχτερή την «παράσταση» σας.

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια του στυλ : «Κάποιος συγχωριανός του μάλιστα μου είπε να μην ανακατευτούμε γιατί τα σκυλιά τα έχει πολύ καλά... έλα μωρέ πως κάνετε έτσι για τα κοπρόσκυλα....»

... Κάποιος, κάπου, κάποτε... Μια ακόμα πινελιά για να «δέσει» η ιστορία ακόμα περισσότερο.

Εν συνεχεία παρατηρούμε: «Μα ακόμη και ο Χ.Γ. που μας έκανε την καταγγελία ,γνώριζε τις δραστηριότητες του αλλά αδιαφορούσε ,νοιάστηκε μόνο τώρα που του πήρε το δικό του σκυλί και μάλιστα μας πρότεινε να σώσουμε μόνο αυτό και τα άλλα να τα αφήσουμε εκεί.. στον 12μετρο βάθους ,βρώμικο τάφο τους... ήμαρτον Θεέ μου..»

Έστω ότι όντως έγιναν έτσι τα πράγματα. Αυτό που κάνετε ως φιλοζωική είναι να δημοσιοποιείτε την ατάκα που σας είπε ο "χ-ψ" εκείνη την ώρα & να μην επιλέγετε κάποια άλλη εναλλακτική ;

Κατόπιν το κατηγορητήριο συνεχίζεται γράφοντας στην ανακοίνωση «...γύρω γύρω ακούγαμε άλλα σκυλιά που γαυγίζανε ,που ανήκαν στους γείτονες του... δεν φοβήθηκαν μήπως κάποια στιγμή έρθει και η σειρά των δικών τους σκυλιών από τον ανώμαλο αυτόν ,ή έλεγαν ..δε βαριέσαι όλο και κάποιο αδεσποτάκι θα την πληρώσει, έκλειναν τα μάτια και πήγαιναν όλοι μαζί να κοιμηθούν με τη συνείδησή τους καθαρή....»

Δυσφημείτε κόσμο που δεν ξέρετε και που για μια ακόμα φορά στο ίδιο κείμενο γράφετε «σάλτσες» και ευφυήματα για να κάνετε ακόμα μεγαλύτερο ντόρο και αίσθηση. Αντί λοιπόν να απομονώσετε το περιστατικό και να σταθείτε στο γεγονός στο οποίο συμμετείχε ένας ψυχικά ασθενής , μας βάλατε όλους να βράζουμε σε ένα αντιφιλοζωικό «καζάνι».

Αντί να ζητήσετε και εσείς ευθύνες από την πολιτεία για αυτή την κατάσταση, ήρθατε να μας στήσετε στον τοίχο. Λαμβάνουμε και διαβάζουμε μηνύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που βασίζονται στη δικιά σας «νουβέλα» και μας «εύχονται» από μακροχρόνιες αρρώστιες ..μέχρι αργούς και βασανιστικούς θανάτους.

Για εμάς προτεραιότητα έχει η ψυχή & των ζώων -και τασσόμαστε εναντίον κάθε βάναυσης πράξης - βασανιστηρίου τους - & των ανθρώπων - πόσο μάλλον όταν απουσιάζει ακούσια από αυτούς το έλλογο στοιχείο -.

ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ.

Υ.Γ.1 : Ο Κικέρωνας -μιας που αναφέρθηκε - σίγουρα θα κοκκίνιζε από την ντροπή του με την πρωτοφανή κατάπτωση των ηθικών αρχών της κοινωνίας μας.

Υ.Γ.2 : Αναγνωρίζουμε το έργο που κάνετε στο νησί ωστόσο αυτό δεν σας δίνει κανένα δικαίωμα να «βαφτίζετε» ένα χωριό μη φιλικό προς τα ζώα και να δίνετε χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους που χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Διλινάτων - Σύλλογος Απανταχού Δειληνάδων- ΑΟ Διλινάτων- Αιμοδοτικός Φορέας Διλινάτων- Φιλόζωοι Διλινάτων.