Άγριες «κόντρες» στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 09:32

Άγριες «κόντρες» στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου

Σε σφοδρή αντιπαράθεση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεόφιλου Μιχαλάτου με τον αντιπρόεδρο Διονύση Λυκούδη, μετετράπη η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Κατά τη συνεδρίαση, υπήρξαν στιγμές που υψώθηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, με βασικό ζήτημα τις διαγραφές του αντιπροέδρου και κάποιων εκ των μελών του ΔΣ.

Τόσο ο Διονύσης Λυκούδης, όσο και ο Σταύρος Σπαθής «επιτέθηκαν» λεκτικά στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για τις διαγραφές των μελών τις οποίες έκανε, ενώ ο Διονύσης Λυκούδης προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω καλώντας τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να παραιτηθεί!

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δεν έχασε την ψυχραιμία του και κάλεσε τον Διονύση Λυκούδη να προχωρήσει σε πρόταση μομφής εναντίον του. «Θα είναι ευχάριστο και θετικό για μένα στο τέλος της θητείας να κάνεις πρόταση μομφής προς το πρόσωπό μου» ήταν χαρακητιρστικά τα λόγια του.

Με νηφάλιο λόγο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, εξήγησε τις βασικές αιτίες που τον οδήγησαν στην κίνηση διαγραφής.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου: «Η συνεργασία Λυκούδη – Σπαθή δημιούργησε τα προβλήματα»

«Όλοι ξέρουμε την αλήθεια. Αυτό που βιώναμε τα τελευταία χρόνια στο επιμελητήριο ήταν πρωτόγνωρο και δεν μπορούσε να συνεδριάσει γιατί δεν υπήρχε απαρτία. Όμως αυτό συνέβη για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος ήταν γιατί ο κ. Σταύρος Σπαθής, ο οποίος δεν μπόρεσε να χωνέψει ποτέ την ήττα του στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Ο δεύτερος λόγος ήταν η ίδια η παρουσία του Διονύση Λυκούδη στο τραπέζι του ΔΣ του Επιμελητηρίου, καθώς δημιούργησε πρόβλημα γιατί βρεθήκαμε αντίπαλοι σε άλλο μετερίζι που είναι ο δήμος. Εκεί ξεκίνησε να δημιουργείται το πρόβλημα και κακώς μεταφέρθηκε στο τραπέζι του επιμελητηρίου. Η συνεργασία του κ. Λυκούδη με τον κ. Σπαθή δημιούργησε το πρόβλημα και έτσι δεν μπορούσαμε να συνεδριάσουμε. Εγώ δεν ήθελα να διαγραφούν οι συνάδελφοι, αλλά ήταν μία αναγκαιότητα για να λειτουργήσει ξανά το επιμελητήριο. Αν είχα εμμονές θα μπορούσα να βρω 1000 άλλα πράγματα για να διαγραφούν . Εμένα με ενδιαφέρει να λειτουργεί το Επιμελητήριο. Αυτός είναι ο στόχος. Να μπορούμε να συνεδριάζουμε και να βγάζουμε αποφάσεις» ήταν τα λόγια του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου: «Αντώνη πόσες φορές ήρθες στις συνεδριάσεις;»

Έντονη κριτική στον πρόεδρο έκανε και ο Αντώνης Παπαδάτος από τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης, καθώς μίλησε για «εξαθλίωση του Επιμελητηρίου», εντούτοις απέφυγε να απαντήσει όταν ο Θεόφιλος Μιχαλάτος τον ρώτησε πόσες φορές είχε παρουσιαστεί στις συνεδριάσεις του επιμελητηρίου…

Ο Πολυχρόνης Δενδρινός μίλησε σε έντονο ύφος: «Είμαστε υποτίθεται η αφρόκρεμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συμπεριφερόμαστε σαν παιδάκια 15μελούς δημοτικού σχολείου. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές η κοινωνία τιμώρησε αυστηρά. Ο κόσμος ξέρει και κρίνει. Δύο ώρες τώρα κοροϊδευόμαστε. Οι ίδιοι ξέρουν πόσες φορές ήρθαν στις συνεδριάσεις του επιμελητηρίου».

Πάντως, στην συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνεται συνεδρίαση μία φορά τον μήνα και πλέον το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη Τετάρτη με κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν.

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0445DSC 0446DSC 0449DSC 0450DSC 0451DSC 0454DSC 0455DSC 0457DSC 0459DSC 0460DSC 0462


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250