Ο «Δαίδαλος» στα Χανιά κατέστρεψε δρόμους, σπίτια, παραλίες [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 13:08

Εικόνα: zarpanews.gr

Εικόνα: zarpanews.gr

Καταστροφική στο μέγιστο βαθμό ήταν η καταιγίδα Δαίδαλος, στο πέρασμά της από τα Χανιά, ενώ οι πλημμύρες και οι ορμητικοί χείμαρροι κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμά τους.


Οι πρώτες εικόνες από την επόμενη μέρα, κάνουν φανερό πλέον το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε την πόλη, με δρόμους και επιφάνειες να έχουν καταστραφεί ενώ στο παραλιακό δίκτυο όλα μοιάζουν «κρανίου τόπος», όπως φαίνεται από το εκτενές φωτορεπορτάζ του zarpanews.gr:

Στη Νέα Χώρα έχουν σπάσει μεγάλα κομμάτια από άσφαλτο ενώ στις εκβολές του Κλαδισσού η ορμή των υδάτων χθες έχει προκαλέσει μεγάλες φθορές.

Πιο ψηλά παράλληλα με τον Κλαδισσό, τα συνεργία ανασσύρουν ένα GCB το οποίο φαίνεται να εγκλωβίστηκε στο σημείο προσπαθώντας να καθαρίσει.

Στην Αγία Μαρίνα, η κατάσταση είναι χειρότερη με το έδαφος να έχει υποχωρήσει σε πολλά μέρη παρασύροντας μαζί του ότι υπήρχε, από άσφαλτο μέχρι πέτρες, έπιπλα και σκουπίδια.

Στη Δυτική Τάφρο τα νερά είναι ακόμα στα ίδια επίπεδα με χθες, αφού δεν υπάρχει «οδός διαφυγής», με το σημείο να βρίσκει την χρησιμότητά για την οποία φτιάχτηκε.

Στη Χρυσή Ακτή και στους Αγίους Απόστολους, η κατάσταση είναι χαοτική, με την θεομηνία να έχει καταστρέψει ολοσχερώς την όψη της παραλίας, ενώ τα όποια χτίσματα καταστράφηκαν εντελώς.

Ο δρόμος στο Καλαμάκι μέχρι το Σταλό είναι γεμάτος με λάσπη και φερτές ύλες από τα ορμητικά νερά, ενώ -όπως φαίνεται- γίνεται προσπάθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες να καθαριστεί άμεσα.

Στην παραλία του Πλατανιά, η εικόνα μιλάει από μόνη της με την ορμή του νερού προς τη φυσική του διέξοδο, να έχει καταστρέψει ολοσχερώς οτιδήποτε στάθηκε εμπόδιο στο δρόμο της.

Σπασμένοι τοίχοι και μπεντένια, ενώ από τη μανία της φύσης δεν γλίτωσε ούτε ο χτιστός παραδοσιακός ξυλόφουρνος.