Αντίθετοι ο Πολιτιστικός Σύλλογος και κάτοικοι Ζερβάτων, στη κατασκευή γηπέδου 5X5 στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Ζερβάτων

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 13:16

Αντίθετοι ο Πολιτιστικός Σύλλογος και κάτοικοι Ζερβάτων, στη κατασκευή γηπέδου 5X5 στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Ζερβάτων

 

Στις 21/2/2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης, σε κατεπείγουσα, συνεδρίαση, αποφάσισε, την ένταξη στο σχέδιο "Φιλόδημος", τη κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ και αντισφαίρισης στα Μεσοβούνια και ενός γηπέδου 5χ5 στα Ζερβάτα, στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου.

Για το γήπεδο στα Μεσοβούνια, η απόφαση ήταν ομόφωνη, για το γήπεδο στα Ζερβάτα, κατά πλειοψηφία, ( παρών ψήφισε ο Νίκος Αθανασάτος, ΛΑ.ΣΥ. ).

Ο Προβληματισμός, που μπήκε, στο Δ.Σ. από τη ΛΑ.ΣΥ., ήταν ότι ο χώρος, χρησιμοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο για τις δραστηριότητές του και η κατασκευή του 5χ5, θα εμπόδιζε αυτές.
Η πρόεδρος του Τ.Σ. Γριζάτων, στη τοποθέτησή της, είπε, " Δεν έχω κάνει Συμβούλιο, όμως έχω μιλήσει με κάτοικους του χωριού και το θέλουν".

Στο Τ.Σ. που έγινε τη Τετάρτη 26/2/, παρουσία εκπροσώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζερβάτων ( Π.Σ ). , κατοίκων τη περιοχής , του Αντιδήμαρχου Σάμης, Νίκου Ρασσιά και του Δημοτικού Συμβούλου, Γιώργου Καβαλλιεράτου, υπήρξε έντονη αντίδραση, του Π.Σ. και κατοίκων, στην κατασκευή του γηπέδου, στον προαναφερόμενο χώρο.
Το Τ.Σ. πήρε απόφαση, να επανέλθει το θέμα στο Δ.Σ.
Στο Δ.Σ. της 27ης/2, επανήλθε το θέμα, από τη ΛΑ.ΣΥ. και κατοίκους των Ζερβάτων.
Ο Δήμαρχος απάντησε. " Ο φάκελος με την εισήγηση των έργων προς το ΥΠΕΣ, έφυγε χτες ( 26/2/ ), τώρα δεν μπορούμε να το συζητήσουμε. Αν εγκριθεί η πρότασή μας από το Υουργείο, τότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε" .
Ο επικεφαλής των "Ανοικτών Οριζόντων" Στέλιος Σπαθής, είπε: "Ζητάμε συγνώμη για τη θετική μας ψήφο στη κατασκευή του 5χ5 στα Ζερβάτα, δεν γνωρίζαμε το πρόβλημα...εξαπατηθήκαμε..."

Με την ευκαιρία αυτή να ξαναπούμε, πως επί Δημαρχίας του αείμνηστου Μανώλη Βαλέτα, αγοράστηκε έκταση στα Ζερβάτα, για κατασκευή γηπέδου.

Η έκταση μέχρι και σήμερα παραμένει ανενεργή.

Καλό θα ήταν, ο νέος Δήμος Σάμης, να δρομολογήσει, την αξιοποίησή της, ( κάτι που τέθηκε από συμβούλους της Αντιπολίτευσης, στο Δ.Σ. της 21/2 ) και να μεταφερθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου και οι λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις από τον Καραβόμυλο, στον προαναφερόμενο χώρο.

Το γήπεδο Καραβομύλου είναι φτιαγμένο, στην αιγιαλίτιδα ζώνη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση ( κερκίδες κλπ ) και σίγουρα θα εμποδίσει, στην ενδεχόμενη κατασκευή του παραλιακού πεζόδρομου, Σάμης - Καραβομύλου.
Τ.Κ.

Vlahatasamis.blogspot.com


Ετικέτες: