Σπύρος Πεφάνης: «Ετοιμάζονται εκπλήξεις για το καρναβάλι – Και οι άλλοι 2 Δήμοι έχουν υποχρεώσεις προς την ΚΕΔΗΚΕ»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 10:14

Σπύρος Πεφάνης: «Ετοιμάζονται εκπλήξεις για το καρναβάλι – Και οι άλλοι 2 Δήμοι έχουν υποχρεώσεις προς την ΚΕΔΗΚΕ»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θεά», φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης με αφορμή τις προσεχείς εκδηλώσεις εν όψει του καρναβαλιού.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση έκανε μια αναφορά στην βασίλισσα του καρναβαλιού, την οποία χαρακτήρισε αξιόλογη και τσαχπίνα και ανέφερε ότι έως τώρα έχει ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κος Πεφάνης κλήθηκε να απαντήσει στα όσα ακούγονται από επαγγελματίες, ότι το καρναβάλι δεν θα είναι καλό και πως δεν θα κυκλοφορήσει κόσμος. Απάντησε πως: « Άμα δεν κάναμε τίποτα δεν θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν. Τώρα που κάνουμε προσπάθεια κάποιοι θα μας πουν μπράβο και κάποιοι άλλοι θα γκρινιάξουν» και συνέχισε « Από την Τσικνοπέμπτη ξεκινάμε με εκδηλώσεις. Στην πλατεία Καμπάνας από το πρωί ψήνουμε. Θα υπάρχει μουσική, χορός, ρυζόγαλα. Ακόμα και με βροχή θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση».

Εν συνεχεία παρουσίασε τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, με την αναβίωση της Μάσκαρας στα Κουρκουμελάτα την Κυριακή  16-2-2020 και με την στέψη της βασίλισσας την προηγούμενη μέρα και τόνισε πως: « Το Καρναβάλι γίνεται για να ξεφύγει ο κόσμος και να περάσει καλά». Επίσης, ανέφερε πως γίνεται μια προσπάθεια να γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις παντού, όπως στην Λακήθρα, στα Τζανάτα και στον Πόρο.

Για το Αργοστόλι υπογράμμισε πως θα πραγματοποιηθεί ένα πολύ ωραία Καρναβάλι με πολλές εκπλήξεις. «Θα έχουμε μεγάλα ονόματα, τα οποία θα τα ανακοινώσουμε σε κατάλληλο χρόνο. Ο κόσμος θα γλεντήσει και θα το χαρεί. Δεν θα έχουμε να ζηλέψουμε  σε τίποτα άλλα Καρναβάλια» τόνισε και ανακοίνωσε πως εξίσου ωραίες εκδηλώσεις θα γίνουν και στην νυχτερινή παρέλαση την τελευταία Παρασκευή.

Στην κουβέντα μπήκαν και τα οικονομικά θέματα της ΚΕΔΗΚΕ. Ο κος Πεφάνης αποκάλυψε πως σήμερα θα συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ληξουρίου για να ψηφίσει το κομμάτι του προϋπολογισμού της ΚΕΔΗΚΕ για την μισθοδοσία των υπαλλήλων. Παράλληλα επισήμανε πως στην συνάντηση που είχε ο Βουλευτής και ο Δήμαρχος με τον υφυπουργό Εσωτερικών , αποφασίστηκε να βγει μια εγκύκλιος, η οποία θα δώσει λύσεις και θα μπορέσει να εκκαθαριστεί η ΚΕΔΗΚΕ και ξεκαθάρισε ότι οι υπάλληλοι θα μείνουν.

«Σήμερα στην ΚΕΔΗΚΕ συμμετέχουν και οι τρεις δήμοι. Οι υποχρεώσεις τους (τα οικονομικά) είναι ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Σύμφωνα με τον νόμο ακόμα ανήκουν στην ΚΕΔΗΚΕ και αν δεν τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους δημιουργούνται προβλήματα, όπως αυτό της μισθοδοσίας» επισήμανε, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει περιληπτικά και το καθεστώς της επιχείρησης.

Στο τέλος της συζήτησης, ο κος Πεφάνης μίλησε για το θέατρο, το οποίο όπως είπε σχεδόν κάθε μέρα φιλοξενεί και μια εκδήλωση. «Ο κινηματογράφος πάει πολύ καλά. Έχουμε και την συνεργασία με τον Ant1 με εξαιρετικές παραστάσεις. Γίνονται πολλά πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.