Συνεδρίαση Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου: Η έμφαση στον περιπατητικό τουρισμό, το WIFI στο "Μπαστούνι" και οι προτάσεις για την προβολή της Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 10:03

Συνεδρίαση Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου: Η έμφαση στον περιπατητικό τουρισμό, το WIFI στο "Μπαστούνι" και οι προτάσεις για την προβολή της Κεφαλονιάς

Συνεδρίασε χθες η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, όσον αφορά το σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2020, αλλά και ζητήματα που αφορούσαν την τουριστική εποχικότητα και τις δράσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση τουριστών Κρουαζιέρας.

Αρχικά η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση μέσω Power Point, του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Τουρισμού του Δήμου Αργοστολίου κ. Σταύρος Κορκός – Κουρής, ο οποίος ανέλυσε το σχέδιο της Τουριστικής Προβολής για το 2020, ενώ κατέληξε πως ο Δήμος κατάφερε φέτος να εξασφαλίσει έναν αυξημένο προϋπολογισμό για την προβολή του νησιού, ο οποίος θα είναι 89.000 ευρώ.

Εν συνεχεία, η συζήτηση που απασχόλησε την τουριστική επιτροπή και τον πρόεδρο αυτής κ. Νίκο Κουρκουμέλη, είχε να κάνει με την τουριστική εποχικότητα.

Όπως ειπώθηκε, είχαν συσταθεί δύο ομάδες εργασίας, με επικεφαλής τον Ανδρέα Παντελειό και η άλλη με τον Μάκη Σιμωτά.

DSC 0261

Δόθηκε έμφαση στον περιπατητικό τουρισμό, ενώ ο Γιώργος Ποταμιάνος και το τιμ του θα αναλάβει τον «καθαρισμό» των μονοπατιών που θα επιλεχθούν. Όπως τονίστηκε, πρέπει να γίνει μία προσπάθεια (η οποία δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια), να μαθευτεί στο εξωτερικό το επίσημο σάιτ της Κεφαλονιάς Kefaloniaisland.org, που αυτή την στιγμή παρουσιάζει μικρά επίπεδα επισκεψιμότητας.

Όσον αφορά, την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών της Κρουαζιέρας, ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αυτή που είχε ωστόσο την μεγαλύτερη αποδοχή, ήταν του τουριστικού πράκτορα Σπύρου Κατσούρη, ο οποίος πρότεινε να μπει ασύρματη πρόσβαση WIFI στο Μπαστούνι.

Αυτό θα βοηθήσει στο να δημιουργηθεί μια database επισκεπτών (καθώς για να συνδεθούν θα χρειάζεται να βάλουν το email), η οποία θα είναι χρήσιμη και για μελλοντικές προωθητικές ενέργειες, αλλά θα δίνει την δυνατότητα σύνδεσης με την σελίδα του Δήμου και ως εκ τούτου θα αναδεικνύονται σημεία και διαδρομές πάνω στο νησί, αλλά και μέσα στην πόλη του Αργοστολίου.

Υπήρξε επίσης από τον Σπύρο Κατσούρη, πρόταση να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση με μεγάλα γράμματα (στα πρότυπα του IAM AMSTERDAM στην Ολλανδία) η λέξη Ι LOVE KEFALONIA. Θα βοηθήσει στην διάδοση της Κεφαλονιάς, καθώς όπως γίνεται στην Ολλανδία, το σημείο αυτό είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα του Άμστερνταμ.

Επίσης, προτάθηκε από τον πρόεδρο του, Εμπορικού Αργοστολίου «Κράνης» Ιάκωβος Νιφοράτος, να μπει μία ενημερωτική πινακίδα, έξω από την Ναυτική Σχολή (στην διαστάυρωση των δύο δρόμων) που θα πληροφορούν για τις διαδρομές και τα “Top” σημεία της παραλίας του Αργοστολίου.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA

DSC 0260DSC 0262DSC 0263DSC 0264DSC 0265DSC 0266DSC 0267DSC 0269DSC 0270DSC 0273DSC 0274DSC 0275DSC 0276DSC 0277DSC 0279DSC 0281DSC 0283DSC 0285DSC 0286DSC 0287DSC 0288DSC 0289

 




00 inkefalonia general ad 300X250