Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου: Έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό για την επιμήκυνση της σεζόν (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 11:46

Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου: Έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό για την επιμήκυνση της σεζόν (εικόνες)

Ο,τι συζητήθηκε κατά την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου. 

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ενώ μετά από τρίωρη συζήτηση, ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις, κυρίως στο κομμάτι της επέκτασης της τουριστικής περιόδου.
Αρχικά, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την πρόταση συνεργασίας και ενημέρωσης από την κα Εφη Στεφανάτου, όσον αφορά την Κινεζική Τουριστική Αγορά.

Ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής κ. Νίκος Κουκουμέλης έδωσε τον λόγο στην κα Στεφανάτου η οποία όπως τόνισε , η Κινεζική Αγορά, είναι μία αγορά στην οποία μπορεί να εστιάσει ο Δήμος, καθώς όπως τόνισε : «Οι Κινέζοι κάνουν τουρισμό όλες τις εποχές και εμείς μπορούμε να τους δεχθούμε όλες τις εποχές. Μπορούμε να τους δείξουμε τον Πολιτισμό μας και τον Εναλλακτικό Τουρισμό».

Και σε αυτό το θέμα ακούστηκαν πολλές απόψεις, κυρίως ως προς τους τρόπους της προσέγγισής τους στο νησί μας.

Στην συζήτηση τονίστηκε πως αυτή την αγορά την θέλουμε, εντούτοις αποφασίστηκε ότι δεν είναι προτεραιότητα και το θέμα θα τεθεί εκ νέου στην τουριστική επιτροπή στο προσεχές μέλλον.

DSC 0061

Από εκεί και πέρα προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα ότι την θέση Δημοσίων Σχέσεων στην Τουριστική Επιτροπή θα την αναλάβει η κα Μαρίνα Βεργωτή.

Ακολούθησε το θέμα με την Τουριστική Εποχικότητα και πως η τουριστική σεζόν θα μπορέσει να επιμηκυνθεί, στις δύο άκριες (Απρίλιο – Οκτώβριο).

Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις όσον αφορά τους μήνες της Low Season ή ακόμα και τους «νεκρούς» μήνες που είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο.

Στο τραπέζι «έπεσε» η διεξαγωγή δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού, όπως – όπως πρότεινε ο κ. Ανδρέας Παντελειός – να διεξαχθεί ένας Διεθνής Ημιορεινός Αγώνας στον Αίνο, ένας ποδηλατικός αγώνας, να αναπτυχθεί ο καταδυτικός τουρισμός.

Ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος εστίασε στην ανάπτυξη του τουρισμού ηλικιωμένων. Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα να υπάρχουν ανοικτά ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια τους πρώτους και τους τελευταίους μήνες της σεζόν, ούτως ώστε οι τουρίστες που θα επισκεφθούν το νησί μας, να μείνουν ικανοποιημένοι και να αποφασίσουν να έρθουν ξανά στο ίδιο χρονικό διάστημα τα επόμενα χρόνια.

Κυρίως όμως γι’ αυτούς τους μήνες οι προτάσεις που ακούστηκαν ήταν στο πως θα αναπτυχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός και μέσα από περιπατητικές διαδρομές στα Μονοπάτια που βρίσκονται στον Αίνο (Ήταν εκεί και ο Γιώργος Ποταμιάνος, που αυτό το κομμάτι το γνωρίζει πολύ καλά και έχει διάθεση να βοηθήσει).

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αργοστολίου, αναφέρθηκε στο πρακτικό του ζητήματος, προτείνοντας στα μέλη της τουριστικής επιτροπής να στέλνουν εγγράφως τις προτάσεις τους, σε κάθε θέμα που είναι στην ημερήσια διάταξη, δύο μέρες πριν, ώστε να υπάρχει ένας «κορμός» συζήτησης στην συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA 

 DSC 0033DSC 0034DSC 0036DSC 0037

DSC 0052

DSC 0038DSC 0039DSC 0041DSC 0043DSC 0044DSC 0048DSC 0049DSC 0056DSC 0058DSC 0067DSC 0068DSC 0072DSC 0073DSC 0074DSC 0076DSC 0077DSC 0079DSC 0081DSC 0082DSC 0084