Ήρθαν πιο… κοντά! Πολιτιστικοί Σύλλογοι και ΚΕΔΗΚΕ αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για ένα καλύτερο πολιτιστικό αύριο στο νησί μας! (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 19:44

Ήρθαν πιο… κοντά! Πολιτιστικοί Σύλλογοι και ΚΕΔΗΚΕ αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για ένα καλύτερο πολιτιστικό αύριο στο νησί μας! (εικόνες)

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα το απόγευμα πηγαίνοντας στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΗΚΕ.

Μια κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου « Ο Κέφαλος» από εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων της Κεφαλονιάς περίμενε να ακούσει και να … ακουστεί!

29 συνολικά Πολιτιστικούς Συλλόγους και άλλους πολιτιστικούς φορείς, μετρήσαμε τον αριθμό! Νούμερο καθ’ όλα εντυπωσιακό!

Άπαντες αναφέρθηκαν με χαρά στην πρόσκληση που τους έγινε από το νέο προεδρείο της ΚΕΔΗΚΕ και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Πεφάνη.

Όσοι βρέθηκαν εκεί επικεντρώθηκαν στην ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κεφαλονιάς.

Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Σπύρος Πεφάνης: «Στόχος είναι η γνωριμία με τους συλλόγους, η ενδελεχής και συνεχής συνεργασία με αυτούς».

Και δόθηκε ο λόγος σε αρκετούς από αυτούς να πουν τα προβλήματά τους (οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Διλινάτων και Αγκώνα είπαν μεταξύ άλλων πως είναι «άστεγοι»), αλλά και τις ιδέες τους για το … πολιτιστικό μέλλον του νησιού μας.

Ο κ. Πεφάνης από την πλευρά του αναφέρθηκε στα σχέδια της ΚΕΔΗΚΕ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, τονίζοντας πως ο όμορφος στολισμός του Αργοστολίου και των χωριών, είναι ένα πρώτο μέλημα : «για την ψυχολογική ανάταση που φέρνει μαζί το φως των Χριστουγέννων».

Είπε επίσης πως από τον Δεκέμβριο και κάθε μέρα το Δημοτικό Θέατρο είναι κλεισμένο από Πολιτιστικούς Συλλόγους για τις εορταστικές τους εκδηλώσεις, για το ξεκίνημα του Δημοτικού Κινηματογράφου και της Κινηματογραφικής λέσχης.

Για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Αργοστολίου, μια εκδήλωση που θα συνοδευτεί από τις χορωδίες, τις φιλαρμονικές, αλλά και … μπαλέτα! Μίλησε επίσης για το πρόγραμμα συνεργασίας με τον ΑΝΤ1 με τέσσερις όπερες σε απευθείας σύνδεση, αλλά και θεατρικών έργων από το Κρατικό θέατρο του Λονδίνου.

Όλοι χαιρέτησαν με ικανοποίηση το νέο ξεκίνημα στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Το πρώτο βήμα άλλωστε για να έρθουν πιο κοντά οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κεφαλονιάς με τον Φορέα του Πολιτισμού του νέου Δήμου Αργοστολίου, έγινε σήμερα!

Για την ιστορία, το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι από: Το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Μπάλος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκάλας «Πηνελόπη», τον ΠΣ «Πεσσαδιάνα», τον Χορευτικό Όμιλο Ελειού Πρόννων Κεφαλονιάς "Το Ξώμερο", τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιόνιος Πνοή», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σπαρτιών «Το Σπάρτο», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διλινάτων, τον Πολιτιστικό σύλλογο Αγκώνα, την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, τον Γαλλοελληνικό Σύλλογο Ιονιων Νησιών, την Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου, τον Σύλλογο Ρωσώφωνων Κεφαλονιάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάμης «Αιγιαλός», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουρδάτων «Ο Πλάτανος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Πελαγίας Σβορωνάτων, από το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς, από το Θεατρικό Εργαστήρι της Κεφαλονιάς, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» και Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας», από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γριζάτων «Ηλίας Ζερβός», τον Χορευτικό Σύλλογο Κεφαλλήνων, Το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό σωματείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Λυσίππη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τζαννάτων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόρου ''Πρόννησος'', τον Πολιτιστικός& Εξωραϊστικό Σύλλογος Αγίας Ειρήνης "Το Αράκλι", τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιμωτάτων «Κόκκινος Βράχος», Πολιτιστικό Σύλλογο Βλαχάτων «Ο Αίνος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Φαρακλάδες».

Πολλά μπράβο γι’ αυτή την θερμή πρόσκληση και ανταπόκριση από όλους! Ακούστηκαν πολλά και σημαντικά πράγματα σε αυτή την συνάντηση. 

Το κομμάτι του πολιτισμού της Κεφαλονιάς και πρέπει να προσεχθεί και ταυτόχρονα να αναδειχθεί!

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR

 DSC 1003DSC 1004DSC 1005DSC 1006DSC 1007DSC 1011DSC 1012DSC 1013DSC 1015DSC 1018DSC 1019DSC 1021 1DSC 1021 2DSC 1021 3DSC 1021 5DSC 1021 6DSC 1021 7DSC 1021 9DSC 1021 10DSC 1021 11DSC 1021 14DSC 1021 17DSC 1021 19DSC 1021 21DSC 1021 23DSC 1021 24DSC 1023 2